13 Reasons Why Kijken?

  • 2017 - 2020
  • 4 seizoenen
  • 49 afleveringen
  • Netflix
  • 13 Reasons Why - IMDb Rating 7.7

    7.7

13 Reasons Why kijken? 13 Reasons Why is een Amerikaanse televisieserie uit 2017. Deze Netflix Original serie is uitgekomen op 31 maart.

De afleveringen zijn opgenomen in Vallejo in Californië en zijn onderdeel van het aanbod van Netflix.

De serie kan vergeleken worden met Pretty Little Liars.

De dramaserie is gebaseerd op Thirteen Reasons Why uit 2007 van schrijver Jay Asher. De serie is geschreven door Brian Yorkey. Selena Gomez was één van de producers. Ze was enorm onder de indruk van het boek van Jay Asher. Daarom wilde ze samen met Netflix een serie maken.

De serie zorgde voor enige ophef onder zelfmoordexperts en nabestaanden van zelfdoding. De serie zou een negatief effect hebben op tieners die spelen met de gedachte zich van het leven te beroven.

De tagline van de serie is: If you’re listening you’re too late.

Lees nu meer over deze nieuwe serie uit 2017: Waar gaat deze over? Hoeveel afleveringen zijn er opgenomen? Welke acteurs en actrices hebben een hoofdrol? Bekijk daarna de officiële trailer:

lees meer

Waar Te Zien?

Waar gaat 13 Reasons Why Over?

Over 13 Reasons Why

Waar gaat 13 Reasons Why Over?

De tiener Clay Jensen heeft videotapes van zijn overleden klasgenoot Hannah gekregen. Op deze tapes staan de 13 redenen waarom Hannah zelfmoord pleegde. Met behulp van deze tapes ontdekt Clay dat 13 klasgenoten er iets mee te maken hebben…

Reviews Van 13 Reasons Why

  • 13 Reasons Why imdb Beoordeling: 7.7 7.7

''Prachtige en emotionele serie''

Review Geschreven Op26 januari 2017

Joost / Bingewatcher

Ik vind het mooi dat het verhaal mysterieus is én vele onverwachtse momenten kent. Het gaat allemaal over de vraag waarom Hannah zelfmoord pleegde. Waarom ze dit gedaan heeft staat op haar tapes. Deze tapes heeft ze doorgegeven aan alle 13 personen die een grote impact hadden op haar leven.

De serie kent 2 hoofdpersonages: Hannah en Clay. Ik vind zijn manier van acteren prachtig, net als zijn reacties en gedachten op het verhaal van Hannah. Ik kan me steeds beter voorstellen wat Clay heeft moeten doorstaan.

De manier van filmen is levendig, maar eenvoudig. De serie is vooral opgenomen bij de middelbare school, in de buurt en in het café. De muziek is écht geweldig. Ik werd er zelfs soms emotioneel van. Het lied ”The Night We Met van Lord Huron” past perfect bij de serie. Het past bij het verdriet van Hannah en Clay, die te laat was om haar te helpen.

Over het algemeen is 13 Reasons Why meer dan alleen een ”high school drama”. Ik zie voor- en nadelen in deze serie. Zo ontstond er ophef over de serie, omdat deze zelfmoord zou promoten onder tieners. Ik denk zelf dat het zelfmoord niet promoot, maar dat de serie laat zien waarom Hannah zelfmoord pleegde en zichzelf wilde bevrijden van haar pijn.

lees meer

Wie Zijn De Hoofdrolspelers?

De hoofdrol is voor Dylan Minnette, die Clay Jensen speelt. Dylan speelde hiervoor bijvoorbeeld in ScandalAgents of S.H.I.E.L.D. en Lost.

Katherine Langford speelt Hannah.

Christian Navarro heeft een hoofdrol als Tony. We zagen Christian eerder in Vinyl.

Justin Prentice speelt Bryce. Justin had eerder bijvoorbeeld een rol in Those Who Can’t, Awkward en iZombie.

Alisha Boe is ook te zien in deze serie. Alisha speelt Jessica. We zagen deze actrice eerder in Teen WolfRay Donovan en Day’s of Our Lives.

Hieronder staan alle acteurs en actrices:

Hoeveel Seizoenen en Afleveringen Zijn Er?

Zowel seizoen 1 als seizoen 2 hebben beide 13 afleveringen. De afleveringen duren tussen de 50 en 70 minuten.

Hieronder staan alle seizoenen en afleveringen:

Seizoen 1 | 13 Afleveringen Seizoen 1

Seizoen 2 | 13 Afleveringen Seizoen 2

Loading

Seizoen 3 | 13 Afleveringen Seizoen 3

Loading

Seizoen 4 | 10 Afleveringen Seizoen 4

Loading

Laatste Serienieuws

1 mei 2018

Het tweede seizoen van 13 Reasons Why ...

‘The tapes are just the beginning’ In de teaser ...

Lees meer

7 mei 2017

Seizoen 2 van 13 Reasons Why in ...

Their story isn't over. Season 2 of #13ReasonsWhy is ...

Lees meer

1 mei 2020

Nieuwe Videoland series: mei 2020

Nieuwe series Deze nieuwe series komen online te staan: 4 mei 2020 Scandal seizoen 1 – 7 Op 4 mei 2020 wordt seizoen 1 tot en met 7 ...

Lees meer

 

19 maart 2020

Nieuwe Netflix series: arpil 2020

Nieuwe series Dit zijn de nieuwe series die in april online worden gezet: 1 april 2020 How to Fix a Drug Scandal seizoen 1 Op de eerste dag ...

Lees meer

1 maart 2020

Nieuwe Netflix series: maart 2020

Nieuwe series Je kunt deze nieuwe series in maart verwachten: 5 maart 2020 The Letter for the King seizoen 1 The Letter for the King is een drama– en ...

Lees meer

1 maart 2020

Hawaii Five-0 stopt na tien seizoenen

Over Hawaii Five-0 De politieserie van Peter M. Lenkov, Alex Kurtzman en Roberto Orci is een remake van de serie uit 1968, die gemaakt is door Leonard Freeman. ...

Lees meer