Serie 1864 uit Denemarken

De serie 1864

De Deense serie 18641864 is een drama- en oorlogsserie uit Scandinavië. Deze Deense televisieserie is in première gegaan op 12 oktober 2014. De serie 1864 is gemaakt door Ole Bornedal, een producer uit Denemarken.

In Denemarken is de serie uitgezonden door de zender DR1. De makers van 1864 hopen dat de serie internationaal net zo succesvol wordt als de Deense serie forbrydelsen.

Deze tv serie heeft 1 seizoen met 8 afzonderlijke afleveringen. De afleveringen van 1864 duren ongeveer 45 minuten.

Per aflevering is maar ruim 2.8 miljoen euro uitgegeven. Dit is 23 miljoen euro voor de hele serie en ruim 48 duizend euro per opgenomen minuut. Daarmee is 1864 de duurste Deense serie die ooit gemaakt is. De Deense overheid heeft meer dan 10 miljoen euro meebetaald, omdat deze serie een belangrijk deel van de geschiedenis van het land laat zien.

Alles over 1864

Serie 1864 uit Denemarken

Over 1864

Het is 1864. De Denen zijn in oorlog met de Duitsers. Ze vechten in de slag bij Dybbøl om de hertogdommen van Holstein en Sleeswijk. Bij deze slag lijdt Denemarken een historisch verlies. Door dit verlies, verloor Denemarken een groot deel van hun land en bevolking.

Spencer, Hanna

Hoofdrolspelers

Het bijzondere aan deze Scandinavische serie is dat bijna alle bekende Deense acteurs meespelen. Zo zijn de hoofdrollen voor Pilou Asbæk, Marie Tourell Søderberg, Jens Sætter-Lassen en Sarah-Sofie Boussnina. Maar ook Lars Mikkelsen van forbrydelsen is te zien in 1864. Alle hoofdrolspelers zijn:

Naam Artiestennaam
Pilou Asbæk Didrich
Marie Tourell Søderberg Claudia Henriksen
Jens Sætter-Lasse Peter Jensen
Sarah-Sofie Boussnina Claudia Henriksen
Jakob Oftebro Laust Jensen
Nicolas Bro Ditlev Gothard Monrad
Bent Mejding Severin
Søren Malling Johan
Søren Pilmark Oberst E. A. Lundbye
Esben Dalgaard Andersen Erasmus
Sidse Babett Knudsen Johan
Carl-Christian Riestra Einar
Johannes Larssen Wilhelm Dinesen
Heikko Deutschmann Helmuth Johan von Moltke
Rainer Bock Otto von Bismarck

Trailers

Opzoek naar de trailer van 1864. Bekijk hem nu! De trailer van seizoen 1 staat online:

Trailer seizoen 1

Kijkcijfers

De kijkcijfers van de serie zijn goed. Naar iedere aflevering keken ruim 1.3 miljoen Denen. De serie kreeg veel kritiek. Iedereen had een mening over de historische nederlaag uit de Deense geschiedenis. Door deze kritiek daalden de kijkcijfers iets. Naar de laatste aflevering, namelijk aflevering 8, keken ‘nog maar’ een kleine 1.2 miljoen kijkers.

Recensies

Kijk jij graag naar de serie 1864? Laat andere serieliefhebbers weten of zij deze serie moeten kijken! Schrijf meteen een nieuwe recensie:

Serie delen
Ik ben een échte serieliefhebber. Ik kijk veel series en schrijf hier graag over. Daarnaast neem ik video's op waarin ik serietips geef. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ik houd je graag op de hoogte van het laatste serienieuws!