Amazon Prime is dé steamingdienst van Amazon. Deze streamingdienst is te vergelijken met Netflix (en Videoland).

Sinds 14 december 2016 is Amazon Prime in Nederland en Beligë beschikbaar.

Het aanbod van Amazon Prime is nog beperkt, maar er staan een aantal goede series op. Dit zijn series van allerlei zenders én eigen producties. Deze eigen producten worden Amazon Original Series genoemd.

Je kunt al deze series kijken met Amazon Prime.  Je kunt de 1ste 6 maanden kijken voor een introductieprijs van €2,99 per maand.

Graag leggen we uit wat Amazon Prime precies is:

Amazon Prime Nederland

Wat is Amazon Prime?

Je kijkt met een abonnement van Amazon Prime natuurlijk de allerbeste series en films. Deze series en films zijn allemaal te streamen via het internet.

Je kunt deze series en films ook downloaden en opslaan. Je kunt dan ook kijken zonder een internetverbinding. Deze optie heeft Netflix en Videoland ook.

Hoe duur is een abonnement van Amazon Prime?

Het abonnement van Amazon Prime kost normaal €5,99 per maand. Omdat het nieuw is in o.a. Nederland en België is er een introductieprijs van €2,99 per maand. Je betaalt na 6 maanden wel €5,99 per maand.

Het aanbod van Amazon Prime

De beste series uit het aanbod van Amazon Prime zijn de Amazon Original Series. Je kunt met Amazon Prime bijvoorbeeld kijken naar The Grand Tour, The Man in The High Castle, Transparent, Hand of God en Mozart in the Jungle. Dit zijn échte toppers. Daarnaast is bijvoorbeeld Fear the Walking Dead en Justified te volgen.

Het Nederlandse aanbod van Amazon Prime valt verder enorm tegen, omdat er heel weinig series online staan. Daarnaast hebben sommige series nog geen Nederlandse ondertiteling.

Uiteindelijk zal het aanbod wel uitgebreider worden. Net als Netflix met haar Netflix Original series, ontwikkeld Amazon ook steeds meer eigen content.