Beste Disney Plus series

Disney is in 1923 opgericht en bekend van vele klassiekers, zoals The Lion King, Beauty and the Beast en Alladin. Daarnaast maakte Disney vele populaire series, zoals DuckTales en Darkwing Duck.

Natuurlijk zijn deze oude series te streamen op Disney Plus, maar er zijn veel goede, nieuwe series die nu te streamen zijn. Disney is namelijk eigenaar van Marvel, waardoor vele bekende superhelden series te bekijken zijn – waarvan sommige voorheen op Netflix stonden.

Ook staan er op Disney Plus populaire series van bijvoorbeeld Hulu, FX en AMC. Ontdek nu wat de beste series zijn om te kijken…

IMDb 8.7

The Mandalorian

Star Wars serie uit 2019

The Mandalorian is een actie– en science fiction serie, die sinds 12 november 2019 te zien is op Disney Plus. Deze serie is gebaseerd op de Star Wars Franchise van George Lucas en zijn productiemaatschappij Lucas Film.

De scenario’s zijn geschreven door Jon Favreau, die eerder scenario’s schreef van Revolution.

The Mandalorian speelt zich af in het Star Wars-Universum, tussen de gebeurtenissen uit The Return of the Jedi en The Force Awakens.

Het Galactisch Keizerrijk is gevallen en de First Order is nog niet verrezen. De serie volgt ”The Mandalorian”, een eenzame premiejager die actief is aan de buitenrand van het sterrenstelsel…

Trailer

IMDb 7.1

Marvel’s Runaways

Serie uit 2017 over tieners met superkrachten

Runaways is een TV serie van Marvel. Omdat Disney Plus toegang geeft tot alle Marvel series is deze tienerserie dus ook te bekijken via deze streamingdienst.

Runaways is een actie en science fiction serie die, net als Daredevil, gebaseerd op comics van Adrian Alphona en Brian K. Vaughan.

De superhelden serie volgt een aantal middelbare scholieren,  die ontdekken dat ze superkrachten bezitten. De tieners denken allemaal dat hun ouders slecht zijn, maar wat als dat echt zo is?

Wanneer de tieners – die elkaar nauwelijks kunnen uitstaan – ontdekken dat hun ouders lid zijn van een club van super-schurken, moeten ze samen vechten tegen een gemeenschappelijke vijand: hun ouders!

Trailer

IMDb 7.1

Gravity Falls

Mini-serie voor kinderen én volwassenen

Gravity Falls is één van de beste series van Disney Plus. Het is een animatieserie voor zowel kinderen als volwassenen.

Deze avontuurlijke serie is gemaakt door Alex Hirsch, die bijvoorbeeld bekend is van Rick and Morty!

Trailer

IMDb 7.1

Obi-Wan Kenobi

Serie uit 2022 over Jedi-meester

Obi-Wan Kenobi is een nieuwe serie uit 2022, die exclusief te streamen is op Disney Plus.

Deze mini-serie is gemaakt door Deborah Chow. Ewan McGregor speelt de Jedi-meester Obi Wan Kenobi, een rol die hij voor het laatste speelde in Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith.

Het verhaal begint 10 jaar na de dramatische gebeurtenissen uit Star Wars: Revenge of the Sith. Toen leidde  Obi Wan zijn grootste Nederlaag, namelijk de ondergang en het verraad van zijn beste vriend en Jedi-leerling Anakin Skywalker, die de kwaadaardige Sith Lord Darth Vader werd.

Obi-Wan begint nu aan een allesbepalende missie, waarbij hij het moet opnemen tegen bondgenoten die vijanden zijn geworden…

Trailer

IMDb 8.2

Loki

Serie uit 2021 over superschurk

Loki is een actie- en avonturenserie van Marvel, de studio die in handen is van The Walt Disney Company en daarom exclusief te streamen is via Disney Plus.

Deze serie staat sinds 2021 online en is gemaakt door Michael Waldron. Tom Hiddleston speelt natuurlijk Loki, een schurk met als doel om chaos te creëren.

Loki speelt zich af na de gebeurtenissen uit Avengers: Endgame.

De serie volgt Loki in zijn rol als bedrieger en vormveranderende God, die in de menselijke geschiedenis opduikt als onwaarschijnlijke beïnvloeder van historische gebeurtenissen…

Trailer

IMDb 8.3

Star Wars: Andor

Prequel van Rogue One: A Star Wars Story

In september 2022 is Star Wars: Andor in première gaan. Deze Amerikaanse science fiction serie is onderdeel van de Star Wars franchise en is speciaal gemaakt voor Disney Plus.

Deze prequel van Rogue One uit 2016 is gemaakt door Tony Gilroy – die ook bekend is als producer van de Netflix serie House of Cards.

Diego Luna is de hoofdrolspeler als Cassian Andor. Deze serie speelt zich af gedurende een opkomende opstand tegen het rijk en laat zie hoe mensen en planeten daarbij betrokken raken.

Het is een tijdperk vol met gevaren en bedrog, dat Cassien beweegt richting een rebellenheld…

Trailer

IMDb 7.9

Jessica Jones

Marvel-serie uit 2015 over superheldin

Jessica Jones kwam uit in 2015 als Netflix Original, maar omdat Jessica Jones een Marvel-serie is en Disney eigenaar van Marvel is, zijn alle Marvel-series in 2022 van Netflix gehaald. Vanaf 2022 is de complete Jessica Jones serie dus te volgen via Disney Plus.

De superheldenserie met Krysten Ritter in de hoofdrol is gebaseerd op de gelijknamige superheldin uit de stripboeken.

Deze populaire serie volgt Jessica Jones, een voormalig superheldin van wie de carrière op een tragische manier eindigde. 

Nu wil ze haar leven op de rit krijgen, maar dat is moeilijk dankzij haar zelfhaat en posttraumatische stressstoornis. Ondanks deze uitdagingen, start ze een carrière als privédetective.

Als detective komt ze in aanraking met de meest opmerkelijke zaken. Hierbij komen haar bijzondere gaven goed van pas…

Trailer

IMDb 7.3

Moon Knight

Nieuwe Marvel-superhelden serie uit 2022

Moon Knight is een superheldenserie van Marvel, die sinds 2022 te zien is op Disney Plus.

De Amerikaanse serie is gemaakt door Jeremy Slater en gebaseerd op het Marvel-personage van Dough Moench en Don Perlin. Het verhaal speelt zich af in de Marvel Cinematic Universe.

Deze superheldenserie volgt Steven Grant, een zachtaardiger medewerkers van een cadeauwinkel die wordt geplaagd door black-outs en herinneringen aan een ander leven.

Steven komt erachter dat hij een dissociatieve identiteitsstoornis heeft en dan hij het lichaam deelt met Marc Spector – een beruchte huurling.

Terwijl zijn vijanden op hem afkomen moet hij omgaan met zijn complexe stoornis. Ondertussen mengt hij zich in een dodelijk mysterie te midden van machtige goden uit Egypte…

Trailer

IMDb 8.6

Daredevil

Populaire Marvel-superhelden serie

Daredevil is een Marvel-serie uit 2015 die eerder ook te zien was op Netflix, maar nu op Disney Plus staat.

Deze superheldenserie is bedacht door Drew Goddard. De hoofdrol is voor Charlie Cox als Matt Murdock.

Matt is blind geworden toen hij jong was. Hij was betrokken bij een ongeluk met chemisch afval. Hij verloor zijn zicht, maar kreeg daarvoor in de plaats een bovenmenselijk 6e zintuig. Zo kan Matt iemand herkennen aan zijn of haar hartslag.

Matt is advocaat en zit overdag vooral veel in een rechtszaal of op kantoor. Samen met zijn collega Foggy Nelson heeft hij een advocatenkantoor en vecht hij tegen onrecht.

Maar ’s nachts is hij iemand anders, namelijk een superheld! Hij is dé beschermer van Hell’s Kitchen, een wijk in zijn stad New York…

Trailer

IMDb 8.1

The Walking Dead

Spannende zombieserie van Robert Kirkman

De meeste mensen hebben wel eens een aflevering van The Walking Dead gezien, een serie van AMC die extreem populair is. The Walking Dead is te volgen met een abonnement van Disney Plus.

Deze spannende serie is geïnspireerd op de gelijknamige strips van Robert Kirkman.

Het verhaal begint met politieagent Rick Grimes, die samen met zijn beste vriend betrokken raakt bij een achtervolging. Als Rick wordt neergeschoten, raakt hij in coma.

Wanneer hij wakker wordt uit zijn coma, heeft er een zombie-apocalypse plaatsgevonden. Als hij het ziekenhuis uitloopt, is nergens leven te bekennen. Dan ontmoet hij Morgan Jones en zijn zoon Duane, dit zijn 2 overlevende van de zombie apocalypse.

Samen met Morgan en zijn zoon verblijft Rick in een kraakpand. Morgan vertelt Rick dat er een zombie-virus is uitgebroken en dat ieder mens die gebeten wordt, in een ‘Walker’ zal veranderen.

Rick besluit opzoek te gaan naar een geneesmiddel. Dit terwijl het virus zich verder verspreidt en steeds meer mensen besmet raken…

Trailer

IMDb 8.1

Phineas and Ferb

Animatieserie over creatieve stiefbroers

Phineas and Ferb is een populaire animatieserie van Disney, die tussen 2007 en 2015 is uitgezonden. Deze komedieserie bestaat uit meer dan 200 afleveringen! Je kijkt alle afleveringen dus niet zomaar even weg.

Deze Amerikaanse serie volgt de creatieve stiefbroers, Phineas Flynn en Ferb Fletcher. Hun achtertuin is dé hotspot van de wijk, waar ze al hun coole uitvindingen doen.

Hun oudere zus is geobsedeerd door de uitvindingen van haar broers en doet er alles aan om deze te stoppen. Ze probeert haar moeder op te jutten om een stokje voor hun uitvindingen te steken.

Ondertussen probeert de vogelbekdier Perry – die eigenlijk een geheim agent is – de duistere plannen van de kwaadaardige Dr. Doofenshmirtz te dwarsbomen…

Trailer

IMDb 8.1

Darkwing Duck

Disney XD klassieker uit 1991

Darkwing Duck is een echte klassieker, die in 1991 en 1992 is uitgezonden door Disney Channel en ABC.

Deze spin-off van de DuckTales is ontwikkeld door Tad Stones en Alan Zaslove. Jim Cummings doet de voice-over van Darkwing Duck, waarvoor hij in 1992 een Annie Ward won!

Deze animatieserie volgt Darkwing Duck, de beschermer van St. Canard.

Deze stad wordt geterroriseerd door beruchte criminelen, maar de stuntelige en egoïstische eend vecht tegen dit kwaad. Hij wordt hierbij geholpen door Turbo McKwek…

Trailer

IMDb 8.7

The Simpsons

Eén van de beste series ooit

The Simpsons is een hilarische animatieserie uit 1989 van Matt Groening, James L. Brooks en Sam Simon. Je kunt hard lachen om deze serie, die vooral het doodgewone Amerikaanse gezin voor de gek houdt.

De animatieserie voor volwassenen groeide uit tot één van de populairste series van FOX. Verder is het de langslopende Amerikaanse sitcom en animatieserie aller tijden! In 2009 overtrof The Simpsons Gunsmoke als de langstlopende primetime-televisieserie met een Amerikaans script.

Al een kwart eeuw is het één van de beste animatieseries, maar het is meer dan een komische serie. De inwoners van Springfield lijken soms het vermogen te hebben om de toekomst te kunnen voorspellen. Zo voorspelde de serie dat Donald Trump president zou worden en werd de Ebola-uitbraak voorspelt. Verder voorspeelde The Simpsons de plotwending met Daenerys Targaryen in het laatste seizoen van Game of Thrones.

Door het uitkomen van vele voorspellingen, denken sommige kijkers dat Matt Groening een tijdreiziger is!

The Simpsons volgt de satirische avonturen van de familie Simpson, een arbeidersgezin uit Springfield. De afleveringen zijn te bekijken op Disney Plus.

Trailer

IMDb 8.0

The Orville

Komische serie geïnspireerd door Star Trek

The Orville is een Amerikaanse science fiction en komedieserie van FOX, die te zien is via Disney Plus. Deze serie is bedacht door Seth MacFarlane, die ook een hoofdrol heeft als Ed Mercer.

De serie is geïnspireerd door Star Trek en Star Trek: Next Generation.

Deze avontuurlijke serie gaat over de bemanningsleden van een disfunctionele ruimteschip. De bemanningsleden bestaan uit mensen en buitenaardse wezens.

Ze worden geconfronteerd met de wonderen én gevaren van de ruimtewereld. Ondertussen lossen ze hun dagelijkse problemen op een humoristische manier op…

Trailer

IMDb 8.2

Family Guy

Goede animatieserie voor volwassenen

Family Guy is een hele bekende anitmatieserie voor volwassenen. Deze serie begon in 1999 en is nog steeds populair.

Deze populaire Amerikaanse komedieserie is gemaakt door Seth MacFarlane en David Zuckerman. 

Family Guy speelt zich af in een gekke stad in Rhode Island. Hier probeert de disfunctionele familie het dagelijkse leven het hoofd te bieden, als ze van het ene gekke scenario naar het andere gaan…

Trailer

IMDb 8.3

Lost

Populaire science fiction uit 2004

Lost is een oudere serie uit 2004, maar dat maakt deze serie zeker niet minder goed. Deze mysterieuze dramaserie wordt nog steeds gezien als één van de beste series.

De Amerikaanse serie van ABC is bedacht door Jeffrey Lieber, J.J. Abrams en Damon Lindelof.

Lost volgt de passagiers van Vlucht 815, die crasht op een mysterieus eiland. Onder de overlevenden bevinden zich 69 passagiers en twee bemanningsleden.

De overlevenden ontdoen het vliegtuig van alles wat ze kunnen gebruiken om te overleven. Langzaam verkennen ze het eiland, waarbij ze stuiten op vele geheimen. Ze ontdekken mysterieuze symbolen en bunkers en vragen zichzelf af of het toevallig is dat ze samen op het eiland zijn…

Trailer

IMDb 8.2

Genius

Serie is interessante mensen

Genius is een documentaire serie van National Geographic, een studio die grotendeels handen is van The Walt Disney Company. Daarom is deze dramaserie te zien op Disney Plus.

Genius is ontwikkeld door Noah Pink en Kenneth Biller. Deze serie vertelt over interessante mensen uit onze geschiedenis. Het eerste seizoen gaat over Albert Einstein en hoe deze rebelse denker van de relativiteitstheorie vecht voor erkenning.

Het tweede seizoen vertelt over de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso en seizoen 3 gaat over de Amerikaanse gospelzangeres Aretha Franklin.

Trailer

IMDb 7.6

Mayans MC

Mannenserie over motorclubs

Mayans MC is een populaire mannenserie over een motorclubs, die sinds 2018 te zien is. Deze spin-off van Sons of Anarchy is opgenomen in Los Angeles is gemaakt door Kurt Sutter en Elgin James.

De serie volgt EZ, een prospect van The Mayans MC. Zijn chapter is actief tussen de grens van Californië en Mexico.

Hij is de zoon van een trotse Latijns-Amerikaanse familie, wiens Amerikaanse droom uiteenviel door kartel-geweld. Nu leidt zijn woede hem naar een leven, waaruit hij nooit meer kan ontsnappen…

Trailer

IMDb 7.2

Candy

Biografische serie over huisvrouw die moord pleegde

Candy is een Hulu Original die te streamen is op Disney Plus. Deze biografische mini-serie uit de Verenigde Staten vertelt over het leven van Candy Montgomery.

Jessica Biel – bekend van The Sinner en Limetown – is de hoofdrolspeelster. Ze speelt Candy, een Amerikaanse huisvrouw en moeder uit de 1980’s. 

Ze doet alles goed in haar leven. Ze woont met haar liefhebbende echtgenoot in een mooi huis in een veilige buitenwijk en heeft een zoon en dochter.

Waarom vermoordde ze dan toch haar vriendin van de kerk, Betty Gore, door haar 41 keer te slaan met een bijl?

Trailer

IMDb 7.2

Snowfall

Serie over crack-cocaïne epidemie

Snowfall is een Amerikaanse drama– en misdaadserie uit de Verenigde Staten, die sinds 2017 te zien is.

Deze serie speelt zich af in 1983 in Los Angeles. De stad heeft te maken met de eerste crack-cocaïne epidemie en de invloed ervan op de cultuur van de stad.

In Snowfall kruisen de levens van een drugshandelaar, een worstelaar, een CIA-agent en de dochter van een misdaadbaas elkaar…

Trailer

IMDb 7.7

The Old Man

Thriller uit 2022 over kat-en-muisspel

The Old Man is een thrillerserie van FX, die sinds 2022 te zien is.

Deze Amerikaanse serie is gemaakt door Jonathan E. Steinberg en Robert Levine en geïnspireerd op de gelijknamige roman van Thomas Perry.

Jeff Bridges is de hoofdrolspeler als Dan Chase, een gepensioneerde CIA-agent die al 30 jaar off-the-grid in Vermont woont. FBI-assistent-directeur voor contraspionage Harold Harper krijgt de opdracht om Dan Chase binnen te halen, vanwege hun gecompliceerde verleden tijdens de Sovjet-Afghaanse oorlog.

Wanneer Dan een huurmoordenaar op bezoek krijgt en deze uitschakelt, wordt hij gedwongen om onder te duiken.

Er ontstaat een kat-en-muisspel en de ”oude man” realiseert zich dat hij de confrontatie met zijn verleden aan moet gaan om zijn eigen toekomst zeker te stellen…

Trailer

IMDb 8.6

Dopesick

Serie over opioïden-epidemie veroorzaakt door Big Pharma

Dopesick is een schokkende mini-serie uit 2021 van de zender Hulu. De complete serie is te bekijken op Disney Plus.

De Amerikaanse dramaserie is gemaakt door Danny Strong en gebaseerd op Dopesick: Dealers, Doctors, and the Drug Company that Addicted America van Beth Macy – een boek over de verwoestende Amerikaanse opioïden-epidemie die veroorzaakt is door de farmaceutische industrie.

Deze serie vertelt over de opioïden-epidemie in de Verenigde Staten door naar het episch centrum van de strijd te gaan. Van de bestuurskamer van Purdue Pharma, tot een noodlijdende mijnbouwgemeenschap in Virginia tot het kantoor van de Drug Enforcement Administration (DEA)…

Trailer

IMDb 7.5

Big Shot

Sportserie over meisjes basketbal team

Big Shot is een komedische sportserie over basketbal, die sinds september 2021 op Disney Plus te zien is.

Deze Amerikaanse serie is gemaakt door David E. Kelley – bekend van Big Little Lies en Chicago Hope –  en heeft John Stamos in de hoofdrol.

De vrouwenserie volgt Marvyn Korn, een charismatische basketbalcoach die werkzaam is voor de universiteit van Wisconsin.

Wanneer hij wordt ontslagen verhuist hij naar Californië om het meisjes basketbal team van Westbrook School te coachen – een eliteschool voor meisjes…

Trailer

IMDb 7.9

WandaVision

Serie over koppel met superkrachten

WandaVision is een mini-serie van Marvel Studio, die exclusief te zien is op Disney Plus.

Deze populaire sitcom – die zich afspeelt in de Marvel Cinematic Universe – is gemaakt door Jac Schaeffer en heeft Elizabeth Olsen en Pail Bettany in de hoofdrol.

Wanda Maximoff en Vision zijn een koppel met bovennatuurlijke krachten. Ze leven een normaal, burgerlijk leven in een mooie buitenwijk, wanneer ze beginnen te vermoeden dat niet alles is wat het lijkt…

Trailer

IMDb 8.4

The Bear

Serie over familiebedrijf uit 2022

The Bear is een nieuwe komische dramaserie uit 2022, die sinds oktober op Disney Plus staan.

Deze populaire FX Original is gemaakt door Christopher Storer en opgenomen in Chicago, Illinois. De hoofdrol is voor Jeremy Allen White – bekend van Shameless.

Jeremy speelt Carmen ”Carmy” Berzatto.

Carmy is een kok die uit de wereld van chique restaurants komt. Wanneer er iemand uit zijn familie komt te overlijden, keert hij terug naar zijn geboortestad Chicago. Hier gaat hij het familiebedrijf, een sandwich winkel met de naam ”The Original Beef of Chicagoland” runnen.

Deze nieuwe baan is een hele uitdaging, omdat deze wereld heel anders is dan hij gewend was. Hij werkt nu in een klein bedrijf met eigenwijze en opstandige medewerkers en een moeilijke familie met moeilijke familiebanden…

Trailer

IMDb 7.5

Hawkeye

Actieserie uit 2022 van maker van Mad Men

Hawkeye is een Amerikaanse actie- en avonturenserie van Disney Plus, die sinds 2021 te zien is.

De superhelden serie is gebaseerd op de Marvel strips van Stan Lee en Don Heck en gemaakt door Jonathan Igla – die vooral bekend is van AMC’s Mad Men.

Deze serie volgt Clint Barton – een personage dat voor het eerst te zien was in  Tales of Suspense #57 in 1964 – en Kate Bishop – een personage dat voor het eerste te zien was in Young Avengers #1 in 2005.

Clint wordt ingehaald door zijn verleden, waarin hij veel vijanden heeft gemaakt.

Samen met Young Avenger Kate Bishop vecht hij tegen deze vijanden, in de hoop om voor kerstmis terug te keren naar zijn familie…

Trailer

IMDb 7.3

Pam & Tommy

Serie over Pamela Anderson en Tommy Lee

Pam & Tommy is een nieuwe komische dramaserie van Hulu, die sinds april 2022 te zien is op Disney Plus.

De biografische Amerikaanse serie over een gepassioneerde relatie – die ”The greatest love story ever sold” wordt genoemd – vertelt over de relatie van rockster Tommy Lee en model en actrice Pamela Anderson.

Op oudejaarsavond in 1994 ontmoette Pamela en Tommy elkaar in een club in Hollywood, Los Angeles. De twee besluiten om 96 uur later al te trouwen.

In 1995 zorgt een uit hun huis gestolen sekstape van Pamela en Tommy voor een groot juridisch conflict, waarin Anderson het videodistributiebedrijf aanklaagt…

Trailer