Beste mini-series van Netflix

Joost TVserieskijken.nl

Door Joost

Seriekenner TVserieskijken
8 juni 2022

Je bent op zoek naar een serie die in één avond of weekend te bekijken is en bent daarom op zoek naar een mini-serie.

Mini-series zijn series met een beperkt aantal afleveringen die echt een begin en einde hebben en dus geen open einde hebben, zodat er nieuwe seizoenen uit kunnen worden gebracht.

Hieronder staan de beste mini-series die op Netflix staan inclusief de trailer...
IMDb 6.8 | 01-10-2022

Inventing Anna

2019 | 9 afleveringen | 10u 05m

Inventing Anna is een Netflix Original serie uit 2022, die vooral populair is bij vrouwen.

De Amerikaanse mini-serie is gemaakt door Shonda Rhimes en geïnspireerd op het artikel ”How Anna Delvey Tricked New York’s Party People” van het New York Magazine. 

Deze serie vertelt het verhaal van Anna Sorokin – een oplichter en fraudeur die zich voordeed als een rijke Duitse erfgename om zo in contact te komen met de hogere klasse van de sociale- en kunstscenes van New York.

Deze serie volgt Vivian Kent, een jonge journalist die zich moet bewijzen. Ze onderzoekt de zaak van Anna Delvey, een vermogende Duitse erfgename die niet alleen de harten, maar ook het geld van de upper class van New York wist te stelen.

Gedurende haar onderzoek begint Vivian een duistere en komische haat liefdeverhouding te ontwikkelen met Anna.

Terwijl Anna wacht op haar proces moet Vivian tegen de klok vechten om een vraag die beantwoorden waar iedereen in New York het antwoord op wil hebben: Wie is Anna Delvey? Is ze een echte oplichter of is ze gewoon het voorbeeld van de Amerikaanse droom?

 

IMDb 6.6 | 01-11-2022

The Watcher

2022 | 7 afleveringen | 5u 53m

The Watcher is een nieuwe Netflix serie uit 2022, die in slechts 7 afleveringen helemaal te bekijken is.

Deze spannende serie is gemaakt door Ryan Murphy en Ian Brennan, die hiervoor Monster: The Jeffrey Dahmer Story en American Horror Story produceerde.

Deze spannende serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het berichte ”Watcher-huis” in New Jersey. De hoofdrol is voor Naomi Watts, Bobby Cannavale en Luke David Blumm in de hoofdrol.

The Watcher volgt een getouwd dat verhuist naar hun droomhuis in een buitenwijk van New Jersey. Hun geplande droomleven verandert in een hel als ze via brieven worden lastiggevallen door een stalker die zichzelf ”The Watcher” noemt.

Deze brieven zijn echter nog maar het begin, als ze ontdekken dat hun nieuwe buurt duistere geheimen kent…

 

IMDb 7.2 | 01-10-2022

Safe

2018 | 8 afleveringen | 5u 56m

Safe is een Brits-Amerikaanse dramaserie uit 2018 die gebaseerd op is op de roman van Harlan Coban. De hoofdrol is voor Michael C. Hall die natuurlijk bekend is van zijn rol in Dexter.

Michael speelt Tom Delany, een kinderchirurg met twee dochters. Hij heeft het zwaar omdat zijn vrouw onlangs is overleden. Voor Tom wordt het nog zwaarder als één van zijn dochters niet thuis komt na het stappen.

Hij gaat op onderzoek uit en onthult duistere geheimen over de mensen die het dichtst bij hem staan…

IMDb 7.3 | 01-10-2022

The Stranger

2020 | 8 afleveringen | 6u 30m
The Stranger is een Britse mini-serie van de Amerikaanse romanschrijver Harlan Coban – die ook bekend is van de mini-serie The Five, Save, Spoorloos, Houvast, El Inocente en W Gtebi Lasu.

De scenario’s zijn gebaseerd op zijn gelijknamige roman uit 2015.

Deze mysterieuze misdaadserie volgt Adam Price, een man die een perfect leven lijkt te hebben. Hij heeft een gelukkig huwelijk en twee gezonde kinderen. Zijn leven komt op z’n kop te staan als hij in een bar door een vreemde vrouw wordt aangesproken. Ze vertelt schokkende geheimen over zijn vrouw.

Wanneer hij zijn vrouw vervolgens met deze geheimen confronteert, valt zijn ogenschijnlijk perfecte leven uit elkaar alsof deze nooit bestaan heeft.

Adam gaat op zoek naar aanwijzingen. Hij ontdekt iets dat nog schokkender is dan het geheim van zijn vrouw. Hij begrijpt dat hij zeer voorzichtig moet zijn, omdat de samenzwering waarin hij terecht is gekomen niet alleen levens kan vernietigen, maar ook levens kan wegnemen…

 

IMDb 7.3 | 01-10-2022

The Haunting of Bly Manor

2020 | 9 afleveringen | 8u 14m

The Haunting of Bly Manor is de tweede mini-serie uit The Haunting serie van Mike Flanagan. Deze duistere serie over spookverhalen staat sinds 2020 op Netflix.

Deze mini-serie heeft Victoria Pedrettiin de hoofdrol als Dani Clayton.

Na de tragische dood van zijn au pair, huurt Henry Wingrave de Amerikaanse babysitter – Dani Clayton – in.

Dani wordt de nieuwe oppas van zijn verweesde neefje en nichtje – die samen met hun chef-kok Owen, tuinman Jamie en huishoudster Grove in het landhuis Bly Manor wonen.

Wanneer Dani aankomt in Bly Manor begint ze angstaanjagende verschijnselen te zien die verband houden met het landhuis…

 

IMDb 7.4 | 01-10-2022

True Story

2021 | 7 afleveringen | 4u 20m
True Story is een spannende Amerikaanse misdaadserie met Kevin Hart en Wesley Snipes in de hoofdrol. Het is een serie die in één avond te bekijken is.

De Netflix Original volgt The Kid, een wereldberoemde komedian die zijn nieuwe comedytournee aftrapt in zijn thuisstad, Philadelphia.

Tijdens de after-party wordt hij herenigd met zijn eigenzinnige broer, Carlton. De avond met zijn broer dreigt vervolgens alles te vernietigen wat The Kid zorgvuldig heeft opgebouwd…

IMDb 7.6 | 01-10-2022

The Serpent

2021 | 8 afleveringen | 7u 38m

The Serpent is een Britse mini-serie uit 2021 van BBC One en Netflix. Deze misdaadserie speelt zich af in Zuidoost-Azië en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Franse seriemoordenaar Charles Sobhraj.

In de jaren 70 is de meedogenloze seriemoordenaar Charles Sobhraij in Bangkok, Thailand. Hij heeft het gemunt op backpackers die de hippe scene van Zuidoost-Azië willen verkennen. Hij wil hun bezittingen en paspoort, zodat hij zorgeloos over de wereld kan reizen en kan handelen in diamanten.

Wanneer er twee Nederlandse backpackers vermist raken wordt de aandacht getrokken van Herman Knippenberg – een Nederlandse diplomaat in Bangkok. Terwijl hij bewijzen verzamelt tegen Charles en zijn vriendin, Marie-Andrée, ontdekt hij pas op welke schaal hij actief is.

Het onderzoek naar Charles verandert in een gevaarlijk kat en muis spel. De Thaise politie wordt ingeschakeld, maar de dieven lijken de diplomaat elke keer te slim af te zijn.

Zal het Herman Knippenberg lukken om de seriemoordenaar te ontmaskeren en de dood van het Nederlandse koppel te wreken?

 

IMDb 7.7 | 01-10-2022

Alias Grace

2017 | 6 afleveringen | 4u 27m

Alias Grace is een populaire kostuumdrama uit Canada, die sinds 2017 te zien is. Deze serie is – net als A Handmaid’s Tale, gebaseerd op een roman van Margaret Atwoord.

Sarah Gadon is de hoofdrolspeelster als Grace Marks.

Grace Marks is een immigrant uit Ierland, die werkt als huishoudster. In 1843 werd ze, misschien onterecht, gevangen genomen voor de moord op haar werkgever Thomas Kinnear.

Grace zegt zich niks te herinneren van de moord, maar de bewijzen wijzen in haar richting. Een decennia later probeert Dr. Simon Jordan haar te helpen met het terugkrijgen van haar herinneringen…

 

IMDb 8.1 | 01-10-2022

The Bodyguard

2018 | 6 afleveringen | 6u 02m

The Bodyguard is een meeslepende Britse misdaadserie uit 2018, die te zien is op Netflix.

De hoofdrol is voor Richard Madden, die bekend is als Robb Stark uit Game of Thornes. Hij speelt David Budd – een getraumatiseerde oorlogsveteraan die promotie maakt en de persoonsbeveiliger wordt van de Britse minister van Binnenlandse Zaken, Julia Montague.

Julia is een ambitieuze politica die staat voor alles wat David verafschuwt.

Terwijl hij haar moet beschermen tegen terreurdreigingen, ontstaat er een botsing tussen David’s plicht om haar te beschermen en het zijn overtuigingen…

 

IMDb 8.1 | 01-10-2022

Manhunt: Unabomber

2017 | 8 afleveringen | 5u 42m

Manhunt: Unabomber is een serie van Discovary Channel. Deze misdaadserie werd in augustus 2017 uitgebracht. In november 2017 nam Netflix de rechten over, waardoor deze serie een Netflix Original werd.

Manhunt: Unambomber is een biografische misdaadserie over over Ted Kaczunski, die beter bekend staat als de ”Unabomber”.

Het is 1978 als Ted Kaczunski vanuit een houten hut in de wildernis bom-pakketten begint te versturen naar technici in de Verenigde Staten. Ted ziet technologische ontwikkelingen namelijk als grootste bedreiging voor het menselijke ras.

FBI-profiler Jim Fitzgerald wordt onderdeel van het team dat bezig is met het opsporen van de ”Unabomber”. Bij de opsporing gebruikt James onconventionele middelen…

 

IMDb 8.4 | 01-10-2022

Monster: The Jeffrey Dahmer Story

2022 | 12 afleveringen | 8u 54m

Monster: The Jeffrey Dahmer Story is een nieuwe Netflix Original die sinds 21 seaptember 2022 online staat.

Deze spannende misdaadserie is gemaakt door Ian Brennan en Ryan Murphy. In 8 afleveringen wordt het verhaal verteld van Jeffrey Dahmer, die ook bekend staat als ”Milwaukee Cannibal”.

Het is 1991 als een slachtoffer van Jeffrey Dahmer weet te ontsnappen en politie waarschuwt. In het appartement van Jeffrey worden lichaamsdelen gevonden, waaronder afgehakte hoofden, armen en benen.

De moordenaar wist de politie lang te ontwijken, maar wordt in 1992 veroordeeld tot 16 keer levenslang. In 1994 wordt Jeffrey Dahmer doodgeslagen door medegevangenen, Christopher Scarver.

Monster: The Jeffrey Dahmer Story vertelt het verhaal van de “Milwaukee Cannibal” vanuit het perspectief van de slachtoffers en de incompetente politie, die ervoor zorgde dat Jeffrey meer dan 13 jaar kon moorden.

De serie gaat in op de jeugd van Jeffrey – die gediagnosticeerd was met borderline en een (schizo typische) persoonlijkheidsstoornis – de ervaringen van de buurvrouw van Jeffrey én het proces dat uiteindelijk leidt tot zijn veroordeling…

Sinds 7 oktober 2022 staat ook Conversation with a killer: The Jeffrey Dahmer Tapes online.

IMDb 8.6 | 01-10-2022

The Haunting of Hill House

2018 | 10 afleveringen | 9u 32m

The Haunting of Hill House is een meesterwerk! Deze onheilspellende horrorserie uit 2018 weet de aandacht van het begin tot het einde vast te houden.

Deze mysterieuze mini-serie met 10 afleveringen is geschreven door Mike Flanagan en gebaseerd op de roman van Shirley Jackson uit 1959. De Nederlandse Michiel Huisman heeft ook een rol.

In de zomer van 1992 verhuizen Hugh en Olivia Crain samen met hun 5 kinderen – Steven, Shirley, Theodora, Luke en Eleanor – naar Hill House. Ze zijn van plan om het landhuis te renoveren en vervolgens met winst te verkopen, zodat ze met de winst hun eigen huis kunnen bouwen.

Door tegenvallende reparaties moeten ze langer in het landhuis verblijven. Ze worden echter steeds vaker geconfronteerd met paranormale verschijnselen, wat zorgt voor een tragisch verlies en een familie op de vlucht.

Zesentwintig jaar later worden de broers en zussen én hun van elkaar vervreemde vader herenigd, nadat de familie wordt getroffen door een nieuwe tragedie.

Ze worden daarom gedwongen om terug te keren naar het landhuis waar ze opgroeide en de confrontatie aan te gaan met de vloek van het huis – die ze nooit helemaal los hebben kunnen laten…

 

IMDb 8.4 | 01-10-2022

Unbelievable

2019 | 8 afleveringen | 6u 25m

Unbelievable is een populaire mini-serie uit de Verenigde Staten, die sinds 2019 te zien is op Netflix.

Deze drama- en misdaadserie is gemaakt door  Susannah Grant en gebaseerd op “An Unbelievable Story of Rape“, een artikel van onderzoeksjournalist T. Christian Miller en Ken Armstrong uit 2015 over de serie verkrachtingen die tussen 2008 en 2011 plaatsvonden in Washington en Colorado.

De hoofdrol is voor Kaitlyn Dever en Toni Collette.

Marie Adler wordt als tiener aangerand door een inbreker. Ze doet aangifte bij de politie, maar de rechercheurs geloven haar niet. Ze wordt zelfs beschuldigd van valsheid in geschifte. Uiteraard heeft dit een grote impact op haar leven.

Grace Rasmussen en Karen Duvall zijn twee rechercheurs uit Colorada. Samen maken ze jacht op een serieverkrachter. De twee rechercheurs geloven Marie wel en gaan samen op zoek naar de waarheid…

IMDb 8.9 | 01-10-2022

Whey They See Us

2019 | 4 afleveringen | 4u 56m

When They See Us is een populaire Amerikaanse dramaserie met maar 4 afleveringen. Deze serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de ”Central Park Five”, een groep van vijf tieners die onterecht werden opgesloten voor de mishandeling en verkrachting van een hardloopster.

Deze serie is geschreven door Ava Duvernay. De hoofdrolspelers kregen hulp van de echte ”Central Park Five” bij het spelen van hun rol.

Het is 1989 in de stad New York. Steve Lopez, Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam en Korey Wise volgen een groep tieners die opweg zijn naar het Central Park. De groep tieners halen wat kattenkwaad uit.

Wanneer er een hardloopster wordt aangevallen en verkracht, worden de vijf tieners gearresteerd door de politie. Vervolgens worden ze door de politie gedwongen om schuld te bekennen. Door deze gedwongen bekentenis komen ze terecht in een nachtmerrie…

 

Wat zijn mini-series?

Tegenwoordig hebben de meeste series veel seizoenen en afleveringen. De seizoenen hebben daarom vaak een open einde, zodat er een nieuw seizoen kan worden uitgebracht.

Bij mini-series is dit anders. Mini-series hebben namelijk een verhaal dat in één seizoen wordt verteld. Daarmee hebben deze series dus een duidelijk begin en einde. De serie is namelijk afgelopen na één seizoen.

Waargebeurde verhalen vertellen

Mini-series zijn ook perfect om waargebeurde verhalen te vertellen, bijvoorbeeld over een seriemoordenaar (The Serpent en Monster: The Jeffrey Dahmer Story), tragische gebeurtenissen zoals een kernramp (Chernobyl) en een oplichter (Inventing Anna).

Mini-series zijn populair?

Veel mensen kijken graag series met veel seizoenen en afleveringen. Voorbeelden van deze series zijn Game of Thrones, Breaking Bad en Dexter.

Veel mensen willen tegenwoordig ”even een serie kijken”. Ze hebben geen zin in eindeloos veel afleveringen en een verhaal waarvan het einde heel lang op zich laat wachten en misschien nog niet eens gemaakt is.

Mini-series zijn langer dan een film, maar duren niet zolang dat het einde jaren op zich laat wachten. Vaak worden mini-series ook ineens uitgebracht, waardoor de hele serie ineens te bekijken is. 

Netflix Originals

Uiteraard ziet ook Netflix de populariteit van mini-series toenemen. Daarom worden er steeds meer korte series met één seizoen en 4, 6, 8, 10 of 12 afleveringen geproduceerd.

Deze zogenaamde Netflix Original zijn exclusief te streamen via Netflix.