Beste nieuwe series 2023

Joost TVserieskijken.nl

Door Joost

Seriekenner TVserieskijken
6 november 2022

We hebben in 2022 kunnen kijken naar een aantal series waar we lang op hebben gewacht, zoals House of the Dragon en The Lord of the Rings: The Rings of Power. We hebben ook allemaal gekeken naar Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Welke goede nieuwe series komen er in 2023 uit? Waar gaan we in 2023 allemaal naar kijken? Hieronder staan het over overzicht met de beste nieuwe series van 2023…

NETFLIX

Kaleidoscope

1 januari 2023

Kaleidoscope is een nieuwe drama- en misdaadserie die te zien is vanaf de eerste dag van 2023. Deze Netflix Original is gemaakt door Eric Garcia en heeft Giancarlo Esposito in de hoofdrol – natuurlijk vooral bekend van Breaking Bad.

De mini-serie van Netflix volgt Leo Pap, een meesterdief die samen met zijn team een uitdagende roofoverval plant.

Deze legendarische roof moet 7 miljard dollar opleveren, maar hebzucht, verraad en andere gevaren bedreigen hun meesterplan…

Trailer

PEACOCK

Paul T. Goldman

1 januari 2023

Paul T. Goldman is een nieuwe mini-serie van Peacock, die benoemd is naar de hoofdrolspeler – Paul T. Goldman.

Deze komedieserie is gemaakt door Jason Woliner, die we kennen als Borat. De afleveringen zijn opgenomen in Los Angeles, Californië en vanaf 1 januari 2023 te zien.

Paul T. Goldman gaat over de pogingen van één man om de waarheid te achterhalen. Het duwt hem in een in doolhof van fraude, bedrof, criminaliteit. Hierdoor verandert hij van een ”mietje naar een krijger”…

Trailer

HULU

Koala Man

9 januari 2023

Koala Man is een nieuwe animatie serie van Hulu. Deze Amerikaanse serie is gemaakt door Michael Cusack en is sinds 9 januari 2023 te zien.

Deze animatieserie volgt een huisvader, die een niet zo geheime identiteit heeft als held met een vurige passie om kleine criminaliteit te bestrijden…

Trailer

ABC

Will Trent

3 januari 2023

Will Trent is een nieuwe misdaad- en dramaserie van de zender ABC. Deze serie is vanaf januari 2023 te zien. De scenario’s zijn geschreven door Liz Heldens en Daniel T. Thomsen – beide bekend van The Passage – en gebaseerd op de verhalen van Karin Slaughter.

Ramón Rodríguez is de hoofdrolspeler als Will Trent.

Will is Special Agent van het Georgia Bureau of Investigations. Bij zijn geboorte is hij in de steek gelaten door zijn ouders, waardoor hij een harde jeugd had in het slechte pleegzorgsysteem van Atlanta.

Nu wil hij ervoor zorgen dat niemand zo in de steekgelaten wordt, zoals in hij de steek gelaten was en heeft hij het hoogste goedkeuringspercentage van zijn bureau – en lost hij dus de meeste misdaden op…

Trailer

NETFLIX

The Lying Life of Adults

4 januari 2023

The Lying Life of Adults is een nieuwe Netflix Original uit Italië. Deze ontroerende dramasearie is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2019 van Elena Ferrante.

Deze mini-serie van Netflix is geregiseerd door Edoardo De Angelis en de hoofdrol is voor Giordana Marengo, die Giovanna speelt.

De serie volgt de jonge Giovanna, die van kindertijd naar volwassenheid gaat en de stad Naples op verschillende manieren ervaart in de 1990’s…

Trailer

NETFLIX

The Pale Blue Eye

6 januari 2023

The Pale Blue Eye is een horror– en mystery serie uit de Verenigde Staten, die vanaf 6 januari 2023 op Netflix komt te staan.

Deze serie is geschreven door Scott Coopter en gebaseerd op de gelijknamige roman van Louis Bayard uit 2003.

De hoofdrol is voor Christian Bale, die we allemaal kennen als Bruce Wayne, ofwel de Batman. Harry Melling – bekend als Dudley Dursley uit Harry Potter – heeft ook een hoofdrol.

Het is 1830. De ervaren detective Augustus Landor onderzoekt een serie moorden die gepleegd zijn op de militaire academie van de Verenigde Staten in West Point, New York.

Hij wordt daarbij geholpen door Edgar Allan Poe, een cadet aan de academie…

Trailer

Wellmania

15 januari 2023

Wellmania is een nieuwe serie die gebaseerd is op het boek, ”Wellmania: Misadventures in the Search for Wellness”. Deze komische dramaserie is vanaf 15 januari 2023 te zien op Netflix.

De serie is gemaakt door Benjamin Law en gebaseerd op de roman van Brigid Delany uit 2017. Benjamin ontwikkelde eerder de serie The Family Law.

De Australische actrice Celeste Barber heeft de hoofdrol als Liv.

De serie gaat over een vrouw die gedwongen wordt om haar manieren van leven te veranderen om haar gezondheid te verbeteren…

Trailer

HBO

The Last of Us

15 januari 2023

The Last of Us is natuurlijk bekend als de PlayStation-videogame van Naughty Dog, maar komt nu ook uit als serie. HBO brengt deze serie uit op 15 januari 2023, waardoor deze exclusief te streamen is via HBO Max.

De Amerikaanse post-apocalyptische dramaserie is geschreven door Neil Druckmann – de maker van de game – en Craig Mazin. Craig schreef eerder scenario’s van Chernobyl – één van de beste HBO series!

Deze serie volgt Joel en Elie, die met elkaar verbonden zijn door de hardheid van de wereld waarin ze leven. Ze worden geconfronteerd met wrede omstandigheden en meedogenloze moordenaars tijdens hun trektocht door het post-pandemische Amerika…

Trailer

PEACOCK

Poker Face

25 januari 2023

Poker Face is de nieuwste serie van Peacock – een Amerikaanse streamingdienst van NBC. Deze mysterieuze dramaserie is gemaakt door Rian Johnson en Charlie Peppers.

De hoofdrol is voor Natasha Lyonne. Ze speelt Charlie Cale, een vrouw met een buitengewoon vermogen om te bepalen of iemand liegt. Ze weet alleen niet waarom iemand liegt.

Charlie rijdt rond in haar Plymouth Barracuda en lost vreemde misdaden en moorden op…

Trailer

NETFLIX

The Makanai: Cooking for the Maiko House

25 januari 2023

Op 12 januari 2023 komt er een nieuwe Netflix Original online te staan. The Makanai: Cooking for the Maiko House is een nieuwe Japanse serie, die gemaakt is door Hirokazu Koreeda.

De serie is opgenomen in Kyoto, Japan en volgt Kiyo Nozuki en haar vriendin Sumire Herai. Ze verhuizen van Aomori naar Kyoto om een maiko (geisha-leerling) te worden.

Kiyo moet nog maiko worden door haar persoonlijkheid en gebrek aan talent. Daarom maakt ze nu maaltijden voor de meisjes in het Maiko House. Sumire is inmiddels maiko geworden en werkt onder de naam ”Momohana”.

De twee zijn beste vrienden en vertrouwen op elkaar…

Trailer

PARAMOUNT+

Wolf Pack

26 januari 2023

Op 26 januari 2023 gaat de serie Wolf Pack in première, een bovennatuurlijke tienerdrama uit de Verenigde Staten.

De verwachtingen zijn hoog, omdat de serie is gemaakt door Jeff Davis – bekend van de hitserie Teen Wolf. De scenario’s zijn gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2004 van de Canadese schrijver Edo van Belkom.

Deze nieuwe Paramount+ Original volgt een tienerjongen en -meisje, van wie het leven voor altijd verandert na een bosbrand in Californië.

Gewond in de chaos, voelen ze zich op een onverklaarbare manier aangetrokken tot elkaar én tot twee andere tieners die 16 jaar geleden werden geadopteerd door een parkwachter na een mysterieuze bosbrand.

Wanneer de volle maan opkomst, komen alle vier de tieners samen om erachter te komen welk geheim hen verbindt – de beet en het bloed van een weerwolf…

Trailer

AMC

Anne Rice's Mayfair Witches

26 januari 2023

Anne Rice’s Mayfair Witches is een bovennatuurlijke horror- en dramaserie uit de Verenigde Staten. Deze AMC-serie is gemaakt door Esta Spalding en Michelle Ashford – beide bekend van Master of Sex.

Het verhaal is gebaseerd op gelijknamige romans van Anne Rice, die voor het eerste gepubliceerd werden in 1990.

Deze nieuwe serie volgt Rowan Fielding, een onberedenerende neurochirug die ontdekt dat ze een nakomeling is van een heksenfamilie.

Terwijl ze om probeert te gaan met haar nieuwe realiteit en krachten, wordt ze geconfronteerd met een duistere aanwezigheid die haar familie al generaties lang achtervolgt…

Trailer

NETFLIX

Lockwood & Co.

27 januari 2023

Lockwood & Co. is een bovennatuurlijke detective serie uit Groot-Brittannie, die vanaf 27 januari op Netflix komt te staan.

Deze spannende tienerserie is gemaakt door Joe Cornish en gebaseerd op Lockwood & Co. – een serie van bovennatuurlijke thrillerromans voor jongvolwassenen.

Deze Britse serie speelt zich af in London, waar de meest getalenteerde tienergeestenjagers elke nacht naar een gevaarlijk gevecht hebben met dodelijke geesten.

Van de vele bedrijven die gerund worden door volwassenen, is er slechts één kleine startup die geleid wordt door twee jogens en een psychisch begaafd meisje. Deze startup heet Lockwood & Co.

De tieners geven niets om geld en staan niet onder toezicht van volwassenen, terwijl ze het mysterie ontrafelen dat de loop van de geschiedenis zal veranderen…

Trailer

HBO

The Idol

2023

The Idol is een muzikale dramaserie van HBO, die vanaf 23 te zien zal zijn.

Deze nieuwe Amerikaanse serie is gemaakt door de Canadese zinger en muziekproducer Abel Tesfaye, die bekend is als ”The Weekend”. Hij ontwikkelde de serie met Sam Levinson, de maker van Euphoria uit 2019.

The Weekend is ook een hoofdrolspeler als Tedros. Lily-Rose Depp heeft een hoofdrol als Jocelyn.

The Idol speelt zich af in de muziekindustrie en volgt een zelfhulpgoeroe en leider van een moderne sekte, die een ingewikkelde relatie krijgt met een opkomend popidool…

Trailer

DISNEY PLUS

Secret Invasion

2023

Secret Invasion is een nieuwe mini-serie van Disney Plus, die gebaseerd is op de Marvel strips van Kyle Bradstreet.

Deze serie – met Samuel L. Jackson en Ben Mandelsohn in de hoofdrol – speelt zich af in het Marvel Cinematic Universe.

De superhelden serie volgt Nick Fury en Skrull Talos, die elkaar voor het eerste hebben ontmoet in Captain Marvel. De aarde wordt al jarenlang geïnfiltreerd door een groep van vormveranderende Skrulls – een technologisch geavanceerd ras van reptielachtige mensachtigen.

Nick Fury is de enige die tussen hen en wat ze uiteindelijk willen bereiken in staat…

Trailer