Nip/Tuck

Ziekenhuisseries zijn enorm populair. Je wil natuurlijk alleen dé beste series kijken. Daarom hebben de beste ziekenhuisseries in een overzicht gezet.

Weet jij welke series in de top 3 staan?

Swipe nu door onze lijst met de allerbeste series met doktoren, chirurgen, verpleegsters en ziekenhuizen:


Zender: Showtime
Premièredatum: 8 juni 2009
Hoofdrolspelers: Edie Falco, Paul Schulze, Merritt Wever, Dominic Fumusa, Rudy Jerins

Nurse Jackie staat op 10. Deze ziekenhuisserie is de voorganger van onze eigen Nederlande serie Charlie. Deze komische Amerikaanse televisieserie startte op 8 juni 2009 en is uitgezonden door Showtime. De serie is een groot succes en heeft 7 seizoenen!

Jackie Peyton is een verpleegkundige in een ziekenhuis in New York. Ze is actief op de 1ste hulp.

Jackie heeft een dubbelleven. Ze is aan de ene kant gelukkig getrouwd en heeft 2 dochters. Aan de andere kant heeft ze een relatie met een apotheker uit het ziekenhuis. Deze apotheker geeft Jackie geneesmiddelen, zodat ze de dag door kan komen.

Jackie leeft een cynisch leven, maar wil een goed mens zijn op de momenten die er écht toe doen…


Zender: ABC
Premièredatum: 26 september 2007
Hoofdrolspelers: Kate Walsh, KaDee Strickland, Paul Adelstein, Taye Diggs, Tim Daly

Private Practice is een spin-off van Grey’s Anatomy uit 2007. Beide topseries hebben ook dezeflde bedenker: Shonda Rhimes. Private Practice is in Amerika uitgezonden door ABC en in Nederland door Net5.

Je kunt Private Practice nu online kijken.

Dokter Addison Montgomery heeft het Seattle Grace Hospital verlaten voor een nieuwe uitdaging. Addison start namelijk bij een privékliniek in Los Angeles. Hier start haar nieuwe leven vol nieuwe uitdagingen…


Zender: The CW
Premièredatum: 16 oktober 2012
Hoofdrolspelers: Mamie Gummer, Justin Hartley, Necar Zadegan, Aja Naomi King, Michael Rady

Emily Owens M.D is een populaire serie uit 2012. De afleveringen zijn uitgezonden door The CW. De serie heeft 1 seizoen met 13 afleveringen. De actrice Mamie Gummer heeft de hoofdrol als Emily Owens.

Emily is net afgestudeerd en kan daardoor haar minder fijne schoolperiode achter zich laten. Ze start als 1ste jaars bij het Denver Memorial Hospital. Ze kan goed omgaan met de beroemde cardiologe Gina en met heer vriend Will.

Emily komt er al snel, op een pijnlijke manier, achter dat het ziekenhuis weinig verschilt van haar middelbare school…


Zender: FX
Premièredatum: 18 juli 2003
Hoofdrolspelers: Dylan Walsh, Julian McMahon, John Hensley, Roma Maffia, Joely Richardson

Nip/Tuck is een spannende Amerikaanse serie over 2 chirurgen. Deze dramaserie is tussen 2003 en 2010 uitgezonden door de zender FX. In Nederland was de serie te bekijken op Nederland 3. Deze populaire serie heeft 100 afleveringen en won een Golden Globe en een Emmy Award.

Sean McNamara en Christian Troy hebben samen een praktijk voor plastisch chirurgie. Sean is een familieman die zijn gezin bij elkaar wil houden. Christian is een succesvolle vrouwenversierder. Sean moet vaak ingrijpen om de problemen die Christian heeft veroorzaakt te herstellen…


Zender: NBC
Premièredatum: 27 mei 2014
Hoofdrolspelers: Eoin Macken, Jill Flint, Ken Leung, Brendan Fehr, JR Lemon

The Night Shift is een Amerikaanse serie uit 2014. Deze serie is een spin-off van General Hospital: Night Shift uit 2007.

Alle afleveringen zijn uitgezonden door NBC en The Night Shift is nu online te bekijken.

In het San Antonio ziekenhuis werkt een team van voormalig legerartsen. Ze draaien nachtdiensten. In de oorlog hebben ze ontzettend veel ervaring opgedaan.

Ze doen er écht alles aan om hun patiënten te helpen. Maar ze hebben vaak conflicten met de bureaucraten binnen het ziekenhuis. Die vinden de financiën belangrijker dan het welzijn van hun patiënten…

Centraal Medisch Centrum kijken


Zender: ABC
Premièredatum: 2 oktober 2001
Hoofdrolspelers: Zach Braff, Donald Faison, John C. McGinley, Ken Jenkins, Sarah Chalke

Scrubs is een komische ziekenhuisserie uit 2001. Deze serie uit Amerika heeft 9 seizoenen en 182 afleveringen. Deze afleveringen zijn uitgezonden door NBC, ABC, Comedy Central en Net5. De serie ontving 17 nominaties voor een Emmy Award en won er 2.

Jon Dorian is 1 van de medewerkers van het Sacred Heart Hospital. Hij doet ervaring op in de geneeskunde, bouwt vriendschappen op en ontdekt het leven…


Zender: ABC
Premièredatum: 15 september 2015
Hoofdrolspelers: Marcia Gay Harden, Raza Jaffrey, Bonnie Somerville, Melanie Chandra, Luis Guzmán

Code Black is een medische dramaserie van ABC. De serie uit 2015 is bedacht door Michael Seitzman en is gebaseerd op een documentaire van Ryan McGarry. In Nederland is de serie uitgezonden door Net5.

Leanne Rorisch is arts op de 1ste Hulp van het Angels Memorial Hospital. Ze heeft samen met haar team zo’n 300 keer per jaar te maken met een ”code black”. Dit betekent dat er teveel patiënten zijn én te weinig mensen en middelen.

Ondanks deze code vecht ze, samen met haar collega’s, voor deze patiënten die hen heel had nodig hebben…

3House


Zender: Fox
Premièredatum: 16 november 2004
Hoofdrolspelers: Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein

House M.D. is een populaire dramaserie van de zender Fox. House was te zien tussen 2004 en 2012 en heeft 8 seizoenen met 177 afleveringen. De Amerikaanse serie was in 66 landen te zien, waaronder in Nederland en België. House kreeg 169 nominaties en won 56 awards.

Dokter Gregory House is een medisch genie. Hij heeft zelf ook medische problemen, doordat hij een spier in zijn been mist. House heeft de leiding over een eliteteam van medisch specialisten.

hij is het liefst op zichzelf en heeft liever geen contact met patiënten. Maar door zijn geweldige instinct en liefde voor het vak, is hij de laatste hoop voor onbehandelbare patiënten met vreemde ziektes…


Zender: NBC
Premièredatum: 19 september 1994
Hoofdrolspelers: Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Maura Tierney, Deezer D

ER, wat staat voor Emergency Room, is een serie van vroeger. Deze Amerikaanse televisieserie uit 1994 is enorm populair. De medische dramaserie heeft 15 seizoenen met 331 afleveringen van ongeveer 45 minuten. ER ontving 356 nominaties en won 151 awards en is daarmee 1 van de allerbeste ziekenhuisseries.

John Carter, Kerry Weaver, Chuny Marquez en Malik McGrath zijn enkele medewerkers van de 1ste hulp. Als medewerker van het ziekenhuis krijgen ze te maken met thema’s als euthanasie, homoseksualiteit en kindermisbruik. Natuurlijk heeft hun werk ook effect op het persoonlijke levens van de dokters…


Zender: ABC
Premièredatum: 27 maart 2005
Hoofdrolspelers: Justin Chambers, Ellen Pompeo, Chandra Wilson, Patrick Dempsey, James Pickens Jr.

Grey’s Anatomy is een ”must-see” voor fans van medische dramaseries. Deze topserie van Shonda Rhimes heeft 12 seizoenen met daarin 268 afleveringen!

Het succes van de serie is te zien aan het aantal nominaties en awards. In 2016 had de serie al 67 awards gewonnen, waaronder 2 Golden Globes. Daarbij ontving Grey’s Anatomy 194 nominaties! Sommige afleveringen hadden zo’n 25 miljoen kijkers!

Meredith Grey is een chirurg in het Seattle Grace Hospital. Samen met haar collega’s lost ze levensbedreigende situaties op. Ze voeren ingewikkelde operaties uit en genezen allerlei ziektes. De doktoren zijn bevriend met elkaar en delen het leed van hun werk. Maar ze bevinden zich soms ook in een onderlinge competitie. Deze competitie is vaak hun drive…

Centraal Medisch Centrum kijken

LAAT EEN REACTIE ACHTER