Brussel Kijken?

  • 2009 - 2010
  • 2 seizoenen
  • 10 afleveringen
  • Brussel - IMDb Rating 7

    7

Brussel kijken? Brussel is een Nederlandse dramaserie uit 2017, die op 20 januari in première is gegaan.

De serie is grotendeels opgenomen in Brussel en uitgezonden door KPN Presenteert. KPN investeerde in ieder aflevering zo’n €500.000.

De scenario’s van de dramaserie zijn geschreven door Leon de Winter. De regie was in handen van Arno Dierickx. Arno regisseerde eerder afleveringen van De DealOverspel en Vuurzee.

In deze spannende serie komen politiek, terrorisme en migratie samen.

Lees nu alles over de serie uit 2017: Waar gaat deze precies over? Hoeveel afleveringen zijn er te zien? Wie zijn de hoofdrolspelers? Check vervolgens de trailer en ontdek waar de serie te zien is:

lees meer

Waar gaat Brussel Over?

Over Brussel

Waar gaat Brussel Over?

Moniek is bestuurslid van een internationale oliemaatschappij, die een winstgevend contract wil binnenhalen in Brussel. Hiervoor heeft ze de steun van de Eurocommissarissen nodig. Haar voormalig minnaar en Russisch-Oekraïense oligarch Viktor Petrenko wil hetzelfde contract binnenhalen. Hierdoor komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Ondertussen is Mohammed de Vries in Brussel om te zoeken naar zijn geradicaliseerde zoon.

Monique, Viktor en Mohammed zijn niet de enige die aanwezig zijn in Brussel. Wie niet in Brussel woont, doet er alles aan om er te komen, met geld of charme óf met bedrog of zelfs moord!

Deze Serie is Opgenomen in:

Reviews Van Brussel

  • Brussel imdb Beoordeling: 7 7

''In deze spannende serie draait alles om macht!''

Review Geschreven Op20 januari 2017

Joost / Bingewatcher

Het mooie aan deze serie is de veelzijdigheid aan onderwerpen. Brussel gaat over Europese politiek, terroristische dreigingen en de migratiestroom.

Het is een Nederlandse serie met een internationale karakter, doordat acteurs en actrices uit binnen- en buitenland een rol hebben. Daarnaast is de serie opgenomen met een mooi decor op de achtergrond, waaronder het Justitiepaleis en Het Europees Parlement.

Monique is een keiharde zakenvrouw, die alles doet om haar doelen te bereiken. Het personage laat zien welke smerige spelletjes er in Brussel worden gespeeld. Ondertussen zien we Mohammed de Vries, die de grip verlies op zijn geradicaliseerde zoon. Verder zien we hoe gelukzoekers hun geluk proberen te vinden in de Europese hoofdstad. Dit zijn allemaal onderwerpen die vandaag de dag actueel zijn.

Brussel is geen saaie serie over de politiek, maar een serie met voldoende spanning. Het is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in politieke dramaseries, zoals House of Cards.

lees meer

Wie Zijn De Hoofdrolspelers?

Johanna ter Steege speelt Moniek van Dalen. Ze speelde eerder in De mannen van dokter Anne. De Russische acteur Aleksandr Lazarev speelt Viktor Petrenko.

Daniël Boissevain speelt Mohammed de Vries. Hij speelde hiervoor bijvoorbeeld in Vlucht HS13, Shopie’s Web, Gooische Vrouwen en Meiden van de Wit. Carolien Spoor heeft ook een hoofdrol. Ze is te zien als Nadja de Geer. Deze actrice is vooral bekend van haar rol in Zwarte Tulp.

Hans Dagelet heeft de rol van Gaston. Hij speelde hiervoor o.a. in Project OrpheusFamilie Kruys en Dokter Deen.

Hieronder staan de hoofdrolspelers:

Hoeveel Seizoenen en Afleveringen Zijn Er?

Binnen seizoen 1 zijn 10 afleveringen opgenomen. De afleveringen hebben een speelduur van zo’n 45 minuten.

Hieronder staan alle afleveringen:

Season 1 | 4 Afleveringen Season 1

Season 2 | 6 Afleveringen Season 2

Loading

Laatste Serienieuws

1 mei 2020

Nieuwe Videoland series: mei 2020

Nieuwe series Deze nieuwe series komen online te staan: 4 mei 2020 Scandal seizoen 1 – 7 Op 4 mei 2020 wordt seizoen 1 tot en met 7 ...

Lees meer

19 maart 2020

Nieuwe Netflix series: arpil 2020

Nieuwe series Dit zijn de nieuwe series die in april online worden gezet: 1 april 2020 How to Fix a Drug Scandal seizoen 1 Op de eerste dag ...

Lees meer

1 maart 2020

Nieuwe Netflix series: maart 2020

Nieuwe series Je kunt deze nieuwe series in maart verwachten: 5 maart 2020 The Letter for the King seizoen 1 The Letter for the King is een drama– en ...

Lees meer

 

1 maart 2020

Hawaii Five-0 stopt na tien seizoenen

Over Hawaii Five-0 De politieserie van Peter M. Lenkov, Alex Kurtzman en Roberto Orci is een remake van de serie uit 1968, die gemaakt is door Leonard Freeman. ...

Lees meer

9 februari 2020

Nieuwe Netflix series: februari 2020

Nieuwe series Hieronder staan alle nieuwe series: 1 februari 2020 Wisting seizoen 1 Op de eerste dag van de maand zet Netflix het eerste seizoen van Wisting online. ...

Lees meer

1 januari 2020

Nieuwe Videoland series: januari 2020

Nieuwe series Deze maand komen er weer een paar nieuwe series op Videoland te staan: 6 januari 2020 Grey’s Anatomy seizoen 1 – 15 Grey’s Anatomy is een ...

Lees meer