De Fractie Kijken?

 • 2015 - 
 • 3 seizoenen
 • 30 afleveringen
 • NPO 2
 • De Fractie - IMDb Rating 7

  7

De fractie kijken? De fractie is een serie over de Nederlandse politiek. De serie startte op 12 januari 2015 en was om 21.15 te zien op NPO2.

De serie is bedacht door Gijs van de Westelaken en Femke Halsema. Femke is fractievoorzitter geweest van GroenLinks. De Fractie is een dramaserie van de VPRO. De serie is te vergelijken met de Amerikaanse politieke serie House of Cards.

In de serie spelen echte Nederlandse politici mee. Denk aan Alexander Pechtold en Henk Krol. Daarbij worden de echte namen van Nederlandse politici, als Mark Rutte in de serie gebruikt.

Lees nu alles over deze serie: Waar gaat de serie over? Hoeveel afleveringen zijn er? Wie zijn de hoofdrolspelers? Bekijk daarna de trailers of kijk de afleveringen terug:

lees meer

Waar Te Zien?

  Waar gaat De Fractie Over?

  Over De Fractie

  Waar gaat De Fractie Over?

  De Vrijzinnige Partij Nederland (VPN) heeft een fractie met 6 zetels. De 6 politici binnen deze fractie hebben te maken met allerlei politieke onderwerpen.

  Ze krijgen te maken met onderwerpen als Europa, de economie, onderwijs en veiligheid. De onderwerpen zijn deels fictief en deels werkelijkheid. Zo is de recente aanslag op Charlie Hebdo ook te zien in de serie. Maar ook de problemen over de gaswinning in Groningen komen naar voren.

  De politici van de Vrijzinnige Partij Nederland moeten ook omgaan met de Nederlandse media. Daarbij moeten ze omgaan met een machtsstrijd, onderlinge verdeeldheid en politieke spelletjes.

  Reviews Van De Fractie

  • De Fractie imdb Beoordeling: 7 7

  Wie Zijn De Hoofdrolspelers?

  De hoofdrolspelers van deze serie zijn o.a. Joris Smit, Sandra Mattie, Tijn Docter, Han Kerckhoffs.

  Joris Smit heeft de rol van Tim Snel. Joris is bekend van de miniserie De ontmaskering van de vastgoedfraude. Sandra Mattie heeft de rol van Marise Collee. De actrice speelde eerder in bijvoorbeeld Spangas.

  Tijn Docter speelt Vincent Capteijn. Deze acteur is o.a. bekend van Noord Zuid, Verborgen Gebreken en Medea. Han Kerckhoffs is Jan Leusingh. Han speelde eerder in o.a. Volgens Robert en Annie M.G. de Serie.

  Hoeveel Seizoenen en Afleveringen Zijn Er?

  Hieronder staan alle seizoenen en afleveringen van de Nederlandse serie. Je kunt meteen zien of er al nieuwe afleveringen uitgekomen zijn.

  Je kunt de gemiste afleveringen ook terugkijken:

  Season 1 | 10 Afleveringen Season 1

  Season 2 | 10 Afleveringen Season 2

  Loading

  Seizoen 3 | 10 Afleveringen Seizoen 3

  Loading

  Laatste Serienieuws

  1 mei 2020

  Nieuwe Videoland series: mei 2020

  Nieuwe series Deze nieuwe series komen online te staan: 4 mei 2020 Scandal seizoen 1 – 7 Op 4 mei 2020 wordt seizoen 1 tot en met 7 ...

  Lees meer

  19 maart 2020

  Nieuwe Netflix series: arpil 2020

  Nieuwe series Dit zijn de nieuwe series die in april online worden gezet: 1 april 2020 How to Fix a Drug Scandal seizoen 1 Op de eerste dag ...

  Lees meer

  1 maart 2020

  Nieuwe Netflix series: maart 2020

  Nieuwe series Je kunt deze nieuwe series in maart verwachten: 5 maart 2020 The Letter for the King seizoen 1 The Letter for the King is een drama– en ...

  Lees meer

   

  1 maart 2020

  Hawaii Five-0 stopt na tien seizoenen

  Over Hawaii Five-0 De politieserie van Peter M. Lenkov, Alex Kurtzman en Roberto Orci is een remake van de serie uit 1968, die gemaakt is door Leonard Freeman. ...

  Lees meer

  9 februari 2020

  Nieuwe Netflix series: februari 2020

  Nieuwe series Hieronder staan alle nieuwe series: 1 februari 2020 Wisting seizoen 1 Op de eerste dag van de maand zet Netflix het eerste seizoen van Wisting online. ...

  Lees meer

  1 januari 2020

  Nieuwe Videoland series: januari 2020

  Nieuwe series Deze maand komen er weer een paar nieuwe series op Videoland te staan: 6 januari 2020 Grey’s Anatomy seizoen 1 – 15 Grey’s Anatomy is een ...

  Lees meer