De Luizenmoeder Kijken?

  • 2018 - 
  • 1 seizoenen
  • 10 afleveringen
  • AVROTROS
  • De Luizenmoeder - IMDb Rating 8.2

    8.2

De Luizenmoeder kijken? De Luizenmoeder is een Nederlandse komedieserie uit 2018. Deze serie is begonnen op 14 januari.

Deze grappige serie van AVTROTROS is opgenomen in Mijndrecht en uitgezonden door NPO3. De serie werd een regelrechte kijkcijferhit!

De scenario’s werden geschreven door Ilse Warringa, Diederik Ebbinge en Eva Aben. Eva schreef eerder scenario’s van Heer & Meester en Celblok H. De regie was in handen van Jan Albert De Weerd. Hij regisseerde eerder een aantal tienerseries, waaronder Lost in the Game, Verborgen Verhalen en Spangas.

Deze televisieserie speelt zich af op de basisschool, een bijzondere mini-maatschappij met eigen regels, traktatiebeleid, parkeerbeheer, wegbrengregels, zwaai-afspraken, hangouders, tienminutengesprekken én luizenmoeders.

In 2018 won de serie een Zilveren Nipkowschijf!

Lees nu alles over deze Nederlandse serie uit 2018: Waar gaat deze precies over? Hoeveel afleveringen zijn er? Wie hebben de hoofdrol? Bekijk daarna de officiële trailer en ontdek of deze serie leuk is om te kijken:

lees meer

Waar gaat De Luizenmoeder Over?

Over De Luizenmoeder

Waar gaat De Luizenmoeder Over?

Hannah is een onlangs gescheiden moeder, die haar leven zo snel mogelijk weer wil oppakken. Omdat ze haar dochter naar basisschool brengt, wordt ze geconfronteerd met deze bijzondere mini-maatschappij.

Hannah wordt geconfronteerd met vreemde docenten en de ”moedermaffia”. Ze wordt geconfronteerd met pijnlijke situaties die iedere moeder wel herkent. Met vallen en opstaan leert ze de regels en gebruiken kennen…

Reviews Van De Luizenmoeder

  • De Luizenmoeder imdb Beoordeling: 8.2 8.2

''Lekker politiek incorrect op het schoolplein''

Review Geschreven Op14 januari 2018

Joost / Bingewatcher

Het is dé grote serie-hit op de Nederlandse tv met een kijkerspubliek van miljoenen kijkers. En dan hebben we het natuurlijk over De Luizenmoeder.

Even voor de mensen die De Luizenmoeder misschien nog niet kennen? In deze comedyserie is de alleenstaande moeder Hannah (Jennifer Hoffman) de nieuwe moeder op de kersverse school van haar dochter.

De basisschool blijkt een bijzondere mini-maatschappij waar Hannah wordt geconfronteerd met overspannen juffen, de moedermaffia, bijzondere kindernamen en zaken als participizza-avonden en traktatie-protocollen. Met vallen en opstaan leert ze de regels en gebruiken kennen…

De kracht van de serie? Het hoge herkenbaarheidsgehalte. En hoewel de situaties in de serie uitvergroot en soms zwaar over de top zijn, zal iedere moeder of vader die wel eens op het schoolplein stond, bepaalde zaken herkennen.

Ouders die blijven plakken en zwaaien voor de les, hoeveel kinderen nodig je uit voor het feestje of luizenmoeder worden? Het komt allemaal voorbij op de Nederlandse basisscholen.

Iedere ouder voelt zich wel eens een Hannah als er weer iets voorbij komt dat je niet begrijpt omdat je – om maar wat te noemen – dat gemist hebt in de klassen-app.

Maar misschien is het allerleukste nog wel is dat de humor zo lekker politiek incorrect is. Een verademing in een tijd waarin het allemaal zo correct mogelijk verwoord moet worden.

Daar trekken de schrijvers van de serie – Diederik Ebbinge (in de serie ook te zien als directeur Anton), Ilse Warringa (kruipt in de huid van Juf Ank) en Eva Aben – zich helemaal niets van aan.

Verwacht snedige oneliners en harde humor. Overigens wel gebracht met een lach, want dat de makers en de acteurs plezier hebben in het maken van de serie, straalt ervan af. Let vooral even op wanneer juf Ank het liedje ‘Hallo allemaal’ zingt. Je krijgt het die dag niet meer uit je hoofd.

Tel daarbij op dat iedere aflevering maar een half uur duurt en je hebt een herkenbare, geestige serie die lekker wegkijkt. Maar zie dat deuntje van juf Ank maar eens uit je hoofd te krijgen.

lees meer

Wie Zijn De Hoofdrolspelers?

De hoofdrol is voor Jennifer Hoffman. Deze actrice speelde hiervoor Lisa de Graaf in Dokter Tinus. Daarnaast had ze een hoofdrol in Bitterzoet.

Diederik Ebbinge speelt de directeur van de basisschool, Anton. Deze acteur speelde in 2017 Loek Nieuwenhaag in KPN’s B.A.B.S. Daarvoor speelde hij bijvoorbeeld in Jeuk, De Maatschap en Gouden Bergen.

Ilse Warringa speelt de eigenaardige juf Ank. Je kent Ilse waarschijnlijk van Toren C, waarin ze speelde van 2011 tot 2016. Daarnaast had ze een rol in de tienerserie Het Geheim van Eyck en Welkom bij de Romeinen.

Bianca Krijgsman speelt een hulpouders. Bianca speelde in 2017 ook in B.A.B.S. en was daarvoor te zien in Als de Dijken Breken.

Hieronder staan alle hoofdrolspelers:

Hoeveel Seizoenen en Afleveringen Zijn Er?

Binnen seizoen 1 zijn 10 afleveringen opgenomen. De afleveringen duren zo’n 25 minuten. Op 5 februari 2018 is besloten een 2de seizoen te maken!

Hieronder staan alle seizoenen en afleveringen:

Seizoen 1 | 10 Afleveringen Seizoen 1

Laatste Serienieuws

6 februari 2018

De Luizenmoeder krijgt een tweede seizoen!

Bijzondere mini-maatschappij Deze Nederlandse serie is geschreven door Ilse Warringa, ...

Lees meer

1 mei 2020

Nieuwe Videoland series: mei 2020

Nieuwe series Deze nieuwe series komen online te staan: 4 mei 2020 Scandal seizoen 1 – 7 Op 4 mei 2020 wordt seizoen 1 tot en met 7 ...

Lees meer

19 maart 2020

Nieuwe Netflix series: arpil 2020

Nieuwe series Dit zijn de nieuwe series die in april online worden gezet: 1 april 2020 How to Fix a Drug Scandal seizoen 1 Op de eerste dag ...

Lees meer

 

1 maart 2020

Nieuwe Netflix series: maart 2020

Nieuwe series Je kunt deze nieuwe series in maart verwachten: 5 maart 2020 The Letter for the King seizoen 1 The Letter for the King is een drama– en ...

Lees meer

1 maart 2020

Hawaii Five-0 stopt na tien seizoenen

Over Hawaii Five-0 De politieserie van Peter M. Lenkov, Alex Kurtzman en Roberto Orci is een remake van de serie uit 1968, die gemaakt is door Leonard Freeman. ...

Lees meer

9 februari 2020

Nieuwe Netflix series: februari 2020

Nieuwe series Hieronder staan alle nieuwe series: 1 februari 2020 Wisting seizoen 1 Op de eerste dag van de maand zet Netflix het eerste seizoen van Wisting online. ...

Lees meer