De Maatschap 2016

De Maatschap kijken? De Maatschap is een dramaserie van de VPRO. Deze Nederlandse televisieserie startte in 2016 en is gemaakt met steun van Het Mediafonds.

Alle afleveringen zijn uitgezonden door NPO2.

Hein Schütz en Alma Popeyus schreven de scenario’s. Beide zijn bekend van De Affaire, De Deal en Deadline. De regie was in handen van Michiel van Jaarsveld. Michiel werkte eerder aan de serie Bureau Raampoort en is verantwoordelijk voor de populaire serie Stellenbosch.

De makers hebben zich laten inspireren door de familiegeschiedenis van de advocatenfamilie Moszkowicz.

Yehudi Moszkowicz, een lid van de familie, mocht de scenario’s van deze dramaserie vooraf bekijken. Yehudi was van mening dat de VPRO inbreuk maakte op het auteursrecht van Robert Moszkowicz, door elementen uit zijn boek ”De Straatvechter” te gebruiken voor de serie.

Lees nu alles over een serie over de bekendste advocatenfamilie van Nederland. Ontdek hoeveel afleveringen er zijn en wie de hoofdrolspelers zijn. Check daarna de officiële trailer van de serie:

Waar gaat De Maatschap over?

Matthias Meyer zet na de oorlog eigenhandig een advocatenimperium op. Matthias sticht een hecht gezin. Samen zijn ze 1 tegen de wereld.

Zijn 4 zonen dragen zijn drive, enthousiasme en intelligentie verder uit. Samen met zijn zonen trotseert Matthias de kwaadaardige buitenwereld.

Maar dan wordt de onbetwiste loyaliteit van zijn 4 zonen aan hun vader én naar elkaar ondermijnd…

Seizoenen en Afleveringen

Deze televisieserie heeft 1 seizoen met 4 afleveringen.

Hieronder staat het seizoen:

Seizoen Premièredatum Afleveringen
1 2016 4

Hoofdrolspelers

Pierre Bokma heeft de rol van Matthias Meyer, het hoofd van de advocatenfamilie. Pierre speelde hiervoor o.a. in t Schaep met de 5 pooten, Bloedverwanten en De Prooi.

Xander van Vledder, Daan Schuurmans, Diederik Ebbinge en Guy Clemens spelen de zonen van Matthias.

Xander van Vledder had eerder een rol in bijvoorbeeld Freddy, leven in de brouwerij en Feuten. Daan is vooral bekend van Heer & Meester, Nieuwe Buren, Bellicher en Costa! Diederik speelder eerder in Gouden Bergen en Jeuk en Guy had o.a. een rol in Heer & Meester, Land van Lubbers en De Troon.

Hieronder staan de hoofdrolspelers op een rij:

Naam Karakter
Pierre Bokma Matthias Meyer
Xander van Vledder
Daan Schuurmans
Diederik Ebbinge
Guy Clemens

Trailers

Komt nog online te staan!

tv

GRATIS AANMELDEN

Ontvang 1 x per maand de beste nieuwe series (wij spammen nooit)

Je ontvangt vanaf nu iedere maand een overzicht van de beste (nieuwe) series!2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER