De Maatschap Kijken?

  • 2017 - 
  • 1 seizoenen
  • 4 afleveringen
  • VPRO
  • De Maatschap - IMDb Rating 7.3

    7.3

De Maatschap kijken? De Maatschap is een dramaserie van de VPRO. Deze Nederlandse televisieserie startte in 2017 en is gemaakt met steun van Het Mediafonds.

Alle afleveringen zijn uitgezonden door NPO2. De serie is begonnen op 25 januari 2017.

Hein Schütz en Alma Popeyus schreven de scenario’s. Beide zijn bekend van De Affaire, De Deal en Deadline. De regie was in handen van Michiel van Jaarsveld. Michiel werkte eerder aan de serie Bureau Raampoort en is verantwoordelijk voor de populaire serie Stellenbosch.

De makers hebben zich laten inspireren door de familiegeschiedenis van de advocatenfamilie Moszkowicz.

Yehudi Moszkowicz, een lid van de familie, mocht de scenario’s van deze dramaserie vooraf bekijken. Yehudi was van mening dat de VPRO inbreuk maakte op het auteursrecht van Robert Moszkowicz, door elementen uit zijn boek ”De Straatvechter” te gebruiken voor de serie.

Lees nu alles over een serie over de bekendste advocatenfamilie van Nederland. Ontdek hoeveel afleveringen er zijn en wie de hoofdrolspelers zijn. Check daarna de officiële trailer van de serie of kijk de afleveringen terug:

lees meer

Waar gaat De Maatschap Over?

Over De Maatschap

Waar gaat De Maatschap Over?

Matthias Meyer zet na de oorlog eigenhandig een advocatenimperium op. Matthias sticht een hecht gezin. Samen zijn ze één tegen de wereld.

Zijn vier zonen dragen zijn drive, enthousiasme en intelligentie verder uit. Samen met zijn zonen trotseert Matthias de kwaadaardige buitenwereld.

Maar dan wordt de onbetwiste loyaliteit van zijn vier zonen aan hun vader én naar elkaar ondermijnd…

Reviews Van De Maatschap

  • De Maatschap imdb Beoordeling: 7.3 7.3

''Meeslepende serie over een bijzondere advocatenfamilie''

Review Geschreven Op25 januari 2017

Joost / Bingewatcher

Deze serie is geïnspireerd door de advocatenfamilie Moszkowicz. De afleveringen beginnen met ”de makers hebben geenszins beoogd een waarheidsgetrouwe versie van de gebeurtenissen en karakters weer te geven”. Ik zou zelf wel willen weten welke gebeurtenissen uit de serie in het écht hebben plaatsgevonden.

De serie volgt de familie Meyer. Aan het hoofd staat Matthias Meyer, gespeeld door Pierre Bokma. Het personage is duidelijk gebaseerd op Max Moszkowicz, de vader van Bram Moszkowicz.

De serie laat goed zien welke trauma’s hij heeft opgelopen in de Tweede Wereldoorlog. De ervaringen die hij als Jood heeft opgedaan in de oorlog, hebben een effect op de opvoeding van zijn kinderen. Zijn kinderen krijgen een harde opvoeding en worden al van van kleins af aan klaargestoomd voor het vak van advocaat.

Het is mooi om te zien hoe de kinderen van Matthias al aan de eettafel allerlei dingen meekrijgen van het recht. Zo spelen de kinderen een rechtszaak na en doen ze uitspraken als ”er is onvoldoende en wettig overtuigend bewijs…”. Daarnaast neemt Matthias zijn kinderen mee naar een rechtszaak over een moord, die ze vervolgens thuis naspelen.

De serie lijkt dicht bij de werkelijkheid te staan, doordat er vele personages zijn die op échte personen zijn gebaseerd. Zo heeft Benjamin Meyer, het personage van Guy Clemens, precies hetzelfde praat als Bram Moszkowicz. Daarnaast is er een personage dat meteen aan Fred Teeven en Eva Jinek doet denken.

Het doel van Matthias was een advocatenkantoor en een goede familieband. Het is een tragedie dat er van beide weinig terecht gekomen is. Zijn kantoren kregen te maken met vele tegenslagen en zijn kinderen hebben geen goede band met elkaar.

Het is een zeer interessante en meeslepende serie. Ik was voor ik het wist bij het einde én dat is een goed teken!

lees meer

Wie Zijn De Hoofdrolspelers?

Pierre Bokma heeft de rol van Matthias Meyer, het hoofd van de advocatenfamilie. Pierre speelde hiervoor o.a. in t Schaep met de 5 pooten, Bloedverwanten en De Prooi.

Xander van Vledder, Daan Schuurmans, Diederik Ebbinge en Guy Clemens spelen de zonen van Matthias.

Xander van Vledder had eerder een rol in bijvoorbeeld Freddy, leven in de brouwerij en Feuten. Daan is vooral bekend van Heer & Meester, Nieuwe Buren, Bellicher en Costa! Diederik speelder eerder in Gouden Bergen en Jeuk en Guy had o.a. een rol in Heer & Meester, Land van Lubbers en De Troon.

Hieronder staan alle hoofdrolspelers:

Hoeveel Seizoenen en Afleveringen Zijn Er?

Deze televisieserie heeft 1 seizoen met 4 afleveringen.

Hieronder staat het seizoen. Je kunt de serie bestellen en terugkijken:

Seizoen 1 | 4 Afleveringen Seizoen 1

Laatste Serienieuws

1 mei 2020

Nieuwe Videoland series: mei 2020

Nieuwe series Deze nieuwe series komen online te staan: 4 mei 2020 Scandal seizoen 1 – 7 Op 4 mei 2020 wordt seizoen 1 tot en met 7 ...

Lees meer

19 maart 2020

Nieuwe Netflix series: arpil 2020

Nieuwe series Dit zijn de nieuwe series die in april online worden gezet: 1 april 2020 How to Fix a Drug Scandal seizoen 1 Op de eerste dag ...

Lees meer

1 maart 2020

Nieuwe Netflix series: maart 2020

Nieuwe series Je kunt deze nieuwe series in maart verwachten: 5 maart 2020 The Letter for the King seizoen 1 The Letter for the King is een drama– en ...

Lees meer

 

1 maart 2020

Hawaii Five-0 stopt na tien seizoenen

Over Hawaii Five-0 De politieserie van Peter M. Lenkov, Alex Kurtzman en Roberto Orci is een remake van de serie uit 1968, die gemaakt is door Leonard Freeman. ...

Lees meer

9 februari 2020

Nieuwe Netflix series: februari 2020

Nieuwe series Hieronder staan alle nieuwe series: 1 februari 2020 Wisting seizoen 1 Op de eerste dag van de maand zet Netflix het eerste seizoen van Wisting online. ...

Lees meer

1 januari 2020

Nieuwe Videoland series: januari 2020

Nieuwe series Deze maand komen er weer een paar nieuwe series op Videoland te staan: 6 januari 2020 Grey’s Anatomy seizoen 1 – 15 Grey’s Anatomy is een ...

Lees meer