De Zaak Menten Kijken?

  • 2016 - 2016
  • 1 seizoenen
  • 3 afleveringen
  • MAX
  • De Zaak Menten - IMDb Rating 7.7

    7.7

De Zaak Menten kijken? De Zaak Menten is een waargebeurde dramaserie uit Nederland. Deze televisieserie is sinds 4 november 2016 te zien.

De Nederlandse serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Hans Knoop. Deze journalist probeerde de waarheid te achterhalen rondom oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Hij zorgde in de jaren 70 voor veel ophef in de media en de politiek.

Deze aangrijpende serie is geproduceerd door NL Film en Omroep Max. De afleveringen waren te zien op televisie. De serie is namelijk uitgezonden door door NPO2.

Robert Jan Overeen en Jan Harm Dekker schreven de scenario’s. Ze deden dit met behulp van het 40 jaar oude boek van Hans Knoop. Tim Oliehoek had de regie in handen. Hij is o.a. bekend van Moordvrouw en Voetbalvrouwen.

Lees nu alles over deze serie uit 2016: Wat is het verhaal van deze serie? Hoeveel afleveringen zijn er? Wie zijn de hoofdrolspelers en welke rol hebben ze? Bekijk daarna de officiële trailer of kijk de afleveringen terug:

lees meer

Waar gaat De Zaak Menten Over?

Over De Zaak Menten

Waar gaat De Zaak Menten Over?

De journalist Hans Knoop is hoofdredacteur van het weekblad Accent. Hans raakt persoonlijk betrokken bij de jacht op de nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten.

Menten leeft in een enorme villa in het Gooi. Hij besluit om een deel van zijn kunstcollectie te veilen. Hij wordt na aanleiding van deze veiling geïnterviewd door de Telegraaf.

De Israëlische journalist Chaviv Kanaan leest het interview. Chaviv beschuldigt Pieter Menten van de executie van Joden in het algemeen en zijn Joodse familieleden. Deze executies zouden plaatsen vinden in de Poolse dorpen Podhorodce en Uricz.

Chaviv en Knoop komen met elkaar in contact. Chaviv vertelt aan de journalist, dat Pieter Menten in 1943 3 treinwagons vol gesloten schilderijen naar Nederland liet vervoeren. Hans Knoop bijt zich vanaf dit moment vast in het verhaal. Pieter Menten geeft zich alleen niet zomaar gewonnen…

lees meer

Reviews Van De Zaak Menten

  • De Zaak Menten imdb Beoordeling: 7.7 7.7

''Dit is écht een hele goede serie''

Review Geschreven Op4 oktober 2016

Joost / Bingewatcher

Ik had het niet direct verwacht, maar De Zaak Menten is écht een hele goede serie! Ik heb alle afleveringen achter elkaar bekeken en dat is een goed teken.

Ik houd van series die gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen en misdaden, zoals American Crime Story en Manhunt: Unabomber. De Zaak Menten is onze eigen Nederlandse serie over de misdadiger. Goed dat we door deze serie meer over deze man te weten zijn gekomen.

Deze aangrijpende serie volgt Hans Knoop en zijn onderzoek naar de oorlogsmisdaden van Pieter Menten. Hij deed dit onderzoek van 1974 tot 1977. Door de oude telefoons en televisies, de kleding van de acteurs en actrices en de auto’s, worden we echt teruggebracht naar de 80’s. Daarnaast wordt er bijvoorbeeld nog gerookt op kantoor, iets wat nu niet meer kan.

Het is mooi dat deze Nederlandse serie een internationaal karakter heeft. Zo speelt het verhaal zich niet alleen in Nederland en Duitsland af, maar ook in Groot-Brittannië, België, Polen, Rusland en Israel. De spannende melodieën maken de scenes nog spannender. De scenes in de rechtszaal hadden langdradig kunnen zijn, maar deze serie houdt de snelheid er lekker in en wordt nooit saai.

Sommige scenes zijn enorm aangrijpend, maar prachtig in beeld gebracht. Bijvoorbeeld de laatste scene van aflevering 1, waar mensen worden neergeschoten door de nazi’s.

De Zaak Menten is een goede serie voor iedereen die iets meer te weten wil komen over Hans Knoop’s strijd om Pieter Menten te berechten én zin heeft om een spannende misdaadserie te kijken.

lees meer

Wie Zijn De Hoofdrolspelers?

Guy Clemens heeft de rol van journalist Hans Knoop. Guy speelde hiervoor in De Maatschap, Heer & Meester en Land van Lubbers.

Aus Greinadus heeft de rol van Pieter Menten. Hij had eerder een rol in Vechtershart en A’dam – E.V.A.

Noortje Herlaar heeft de rol van Betty Knoop. Ze is bekend van Bloedverwanten, Ramses en Moeder, ik wil bij de revue.

Carine Crutzen speelt Meta Menten. Hiervoor had ze een rol in Project Orpheus en Vuurzee.

Hoeveel Seizoenen en Afleveringen Zijn Er?

Hieronder staat alle afleveringen. Seizoen 1 heeft 3 afleveringen. De afleveringen hebben een speelduur van 46 minuten.

Hieronder staat de afleveringen. Je kunt de complete serie nu terugkijken:

Season 1 | 3 Afleveringen Season 1

Laatste Serienieuws

1 mei 2020

Nieuwe Videoland series: mei 2020

Nieuwe series Deze nieuwe series komen online te staan: 4 mei 2020 Scandal seizoen 1 – 7 Op 4 mei 2020 wordt seizoen 1 tot en met 7 ...

Lees meer

19 maart 2020

Nieuwe Netflix series: arpil 2020

Nieuwe series Dit zijn de nieuwe series die in april online worden gezet: 1 april 2020 How to Fix a Drug Scandal seizoen 1 Op de eerste dag ...

Lees meer

1 maart 2020

Nieuwe Netflix series: maart 2020

Nieuwe series Je kunt deze nieuwe series in maart verwachten: 5 maart 2020 The Letter for the King seizoen 1 The Letter for the King is een drama– en ...

Lees meer

 

1 maart 2020

Hawaii Five-0 stopt na tien seizoenen

Over Hawaii Five-0 De politieserie van Peter M. Lenkov, Alex Kurtzman en Roberto Orci is een remake van de serie uit 1968, die gemaakt is door Leonard Freeman. ...

Lees meer

9 februari 2020

Nieuwe Netflix series: februari 2020

Nieuwe series Hieronder staan alle nieuwe series: 1 februari 2020 Wisting seizoen 1 Op de eerste dag van de maand zet Netflix het eerste seizoen van Wisting online. ...

Lees meer

1 januari 2020

Nieuwe Videoland series: januari 2020

Nieuwe series Deze maand komen er weer een paar nieuwe series op Videoland te staan: 6 januari 2020 Grey’s Anatomy seizoen 1 – 15 Grey’s Anatomy is een ...

Lees meer