De Zaak Menten
Periode: 23-11-2016 - Lopend Genre: Drama Netwerk: NPO 2
Seizoenen: 1 Afleveringen: 3

De Zaak Menten kijken? De Zaak Menten is een waargebeurde dramaserie uit Nederland. Deze televisieserie is sinds 4 november 2016 te zien.

De Nederlandse serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Hans Knoop. Deze journalist probeerde de waarheid te achterhalen rondom oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Hij zorgde in de jaren 70 voor veel ophef in de media en de politiek.

Deze aangrijpende serie is geproduceerd door NL Film en Omroep Max. De afleveringen waren te zien op televisie. De serie is namelijk uitgezonden door door NPO2.

Robert Jan Overeen en Jan Harm Dekker schreven de scenario’s. Ze deden dit met behulp van het 40 jaar oude boek van Hans Knoop. Tim Oliehoek had de regie in handen. Hij is o.a. bekend van Moordvrouw en Voetbalvrouwen.

Lees nu alles over deze serie uit 2016: Wat is het verhaal van deze serie? Hoeveel afleveringen zijn er? Wie zijn de hoofdrolspelers en welke rol hebben ze? Bekijk daarna de officiële trailer of kijk de afleveringen terug:

Waar gaat De Zaak Menten over?

De journalist Hans Knoop is hoofdredacteur van het weekblad Accent. Hans raakt persoonlijk betrokken bij de jacht op de nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten.

Menten leeft in een enorme villa in het Gooi. Hij besluit om een deel van zijn kunstcollectie te veilen. Hij wordt na aanleiding van deze veiling geïnterviewd door de Telegraaf.

De Israëlische journalist Chaviv Kanaan leest het interview. Chaviv beschuldigt Pieter Menten van de executie van Joden in het algemeen en zijn Joodse familieleden. Deze executies zouden plaatsen vinden in de Poolse dorpen Podhorodce en Uricz.

Chaviv en Knoop komen met elkaar in contact. Chaviv vertelt aan de journalist, dat Pieter Menten in 1943 3 treinwagons vol gesloten schilderijen naar Nederland liet vervoeren. Hans Knoop bijt zich vanaf dit moment vast in het verhaal. Pieter Menten geeft zich alleen niet zomaar gewonnen…

Hoeveel seizoenen en afleveringen zijn er?

Hieronder staat alle afleveringen. Seizoen 1 heeft 3 afleveringen. De afleveringen hebben een speelduur van 46 minuten.

Hieronder staat de afleveringen. Je kunt de complete serie nu terugkijken:

Seizoen 1

Geen afbeelding

Aflevering 1: Aflevering 1

Premieredatum: 23-11-2016
Geen afbeelding

Aflevering 2: Aflevering 2

Premieredatum: 30-11-2016
Geen afbeelding

Aflevering 3: Aflevering 3

Premieredatum: 07-12-2016

Wie zijn de hoofdrolspelers?

Guy Clemens heeft de rol van journalist Hans Knoop. Guy speelde hiervoor in De Maatschap, Heer & Meester en Land van Lubbers.

Aus Greinadus heeft de rol van Pieter Menten. Hij had eerder een rol in Vechtershart en A’dam – E.V.A.

Noortje Herlaar heeft de rol van Betty Knoop. Ze is bekend van Bloedverwanten, Ramses en Moeder, ik wil bij de revue.

Carine Crutzen speelt Meta Menten. Hiervoor had ze een rol in Project Orpheus en Vuurzee.

Hoofdrolspelers:

Guy Clemens

Guy Clemens
Heeft de rol van: Hans Knoop

Noortje Herlaar

Noortje Herlaar
Heeft de rol van: Betty Knoop

Carine Crutzen

Carine Crutzen
Heeft de rol van: Meta Menten

Aus Greinadus
Heeft de rol van: Pieter Menten

Trailers

Hieronder staat de officiële trailer van seizoen 1:

Serie delen
Ik ben een échte serieliefhebber. Ik kijk veel series en schrijf hier graag over. Daarnaast neem ik video's op waarin ik serietips geef. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ik houd je graag op de hoogte van het laatste serienieuws!

LAAT EEN REACTIE ACHTER