Den döende detektiven

Den döende detektiven kijken? Den döende detektiven is een spannende misdaadserie uit Zweden. Deze televisieserie is op 3 januari 2018 in première gegaan.

De Scandinavische serie is opgenomen in Stockholm en uitgezonden door SVT. Daarnaast zijn de afleveringen in Zweden on demand te volgen via SVT Play.

De nieuwe serie is geschreven door Sara Heldt en gebaseerd op de misdaadromans van criminoloog en romanschrijver Leif G.W. Persson. Sara schreef hiervoor bijvoorbeeld scenario’s van Anno 1790 en Morden i Sandhamn.

De regie was in handen van Kristian Petri, die hiervoor de regie voerde van Innan vi Dör.

Lees nu meer over deze thriller: Waar gaat die over? Ontdek hoeveel afleveringen er zijn en wie de hoofdrolspelers zijn:


Waar gaat Den döende detektiven over?

Lars Martin Johansson is aan het rehabiliteren. Wanneer zijn arts hem vertelt over een oude, onopgeloste moord op een meisje van 13 jaar, valt hij terug in zijn oude patroon. Hij gaat op zoek naar de moordenaar en probeert ondertussen achter de betekenis van het leven te komen…

Hoeveel seizoenen en afleveringen zijn er?

Deze mini-serie bestaat uit 3 afleveringen. De afleveringen hebben een lange speelduur van ongeveer een uur.

Wie zijn de hoofdrolspelers?

De Zweedse acteur Rolf Lassgård kreeg de hoofdrol als Lars Martin Johansson, afgekort LMJ. Deze acteur speelde hiervoor bijvoorbeeld in Dag.

Helena Af Sandeberg is Eriksson. Deze actrice speelde in 2016 en 2017 in de komedieserie Finaste Familjen.

Amanda Ooms is Ulrika Stenholm. Amanda speelde in 2016 in Gentlemen & Gangsters en was in 2015 te zien in Ängelby. In 2010 had ze de rol van Angela Winter in Kommissarie Winter.

Hendrik Norlén heeft een rol als Lewin. Deze acteur had hiervoor een hoofdrol in Modus. Hij speelde Ingvar Nyman. In 2016 had hij een rol in Syrror en in 2014 was hij te zien in Tjockare än Vatten, die internationaal bekend staat als Thicker than Water.

Serie delen
Ik ben een échte serieliefhebber. Ik kijk veel series en schrijf hier graag over. Daarnaast neem ik video's op waarin ik serietips geef. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ik houd je graag op de hoogte van het laatste serienieuws!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam tegen te houden. Lees hier hoe jouw gegevens verwerkt worden.