Dicte Kijken?

  • 2013 - 2016
  • 3 seizoenen
  • 30 afleveringen
  • Dicte - IMDb Rating 7.2

    7.2

Dicte kijken? Dicte is een drama– en misdaadserie uit Denemarken. Deze Scandinavische serie is begonnen op 7 januari 2013 en uitgezonden tot 11 maart 2013.

De afleveringen zijn opgenomen in de havenstad Århus. In Denemarken is de serie uitgezonden door TV2. In Nederland was de serie te zien op NPO2 en in België op Vitaya. Daarnaast is de serie toegevoegd aan het aanbod van Netflix.

De afleveringen beginnen met Thee World’s van Dragonborn Jacob Bellens.

De serie is gebaseerd op de romans van Elsebeth Egholm. De scenario’s zijn geschreven door Dorthe Warnø Høgh en Uda Narua Rydén.

Lees nu alles over deze spannende serie: Waar gaat deze over en lees de review. Ontdek hoeveel afleveringen er zijn en wie een hoofdrol hebben. Check vervolgens de officiële trailers of kijk alle afleveringen terug:

lees meer

Waar Te Zien?

Waar gaat Dicte Over?

Over Dicte

Waar gaat Dicte Over?

Dicte Svendsen keert na haar scheiding terug naar haar geboortestad Århus. Samen met haar dochter Rose gaat ze buiten de stad wonen.

Dicte start als misdaadjournalist. Ze schrijft over misdaden, maar bemoeit zich ook met het oplossen daarvan. Daardoor heeft ze al meteen conflicten met politieman John Wagner…

Reviews Van Dicte

  • Dicte imdb Beoordeling: 7.2 7.2

''Heerlijke Scandinavische serie''

Review Geschreven Op7 januari 2013

Joost / Bingewatcher

Wie van Scandinavische series houdt, kan Dicte wel waarderen. En ja, het voelt ook als een Scandinavische serie. De zon schijnt amper, de acteurs zijn aantrekkelijk maar weinig glamoureus en er ligt veel nadruk op de plot.

Al moet daarbij wel even vermeld worden dat het 1ste seizoen wel even op gang moet komen. De personages komen nog niet helemaal uit de verf en soms is het een tikje ongeloofwaardig.

Al voel je door de prima acteurs, de spannende plots en de scheut humor dat er nog meer in zit. Het 2e seizoen was alweer een stuk beter. Alsof zowel de schrijvers en de acteurs beter hun draai hadden gevonden. De serie loopt lekkerder, is spannender en de personages weten nu echt te boeien.

Al merk je dat de makers echt hun best hebben gedaan op de 3e en laatste reeks. Want die is spannend. En verslavend. Omdat je wil weten hoe het afloopt. En dat kijkt bijzonder lekker weg. Je zou bijna willen dat er nog een 4e seizoen zou komen. Maar helaas, dat zit er niet meer in. Gelukkig hebben we deze 3 seizoenen nog. Een must voor iedereen die van fijne Scandinavische series houdt.

lees meer

Wie Zijn De Hoofdrolspelers?

De hoofdrol is voor Iben Hjejle. Deze actrice speelt Dicte Svendsen. Iben was eerder te zien in Dag, Live fra Bremen en Anna Pihl.

Emilie Kruse speelt Rose Svendsen.

Lars Brygmann heeft een hoofdrol als John Wagner. Lars speelde eerder o.a. in Lykke, Borgen en Rejseholdet.

Dar Salim heeft ook een hoofdrol. Hij speelt Bo Skytte. Hij was eerder bijvoorbeeld te zien in Bron/Broen, Borgen en Game of Thrones.

Dit zijn alle hoofdrolspelers:

Hoeveel Seizoenen en Afleveringen Zijn Er?

Deze serie heeft 3 seizoenen. Ieder seizoen heeft 10 afleveringen. Daardoor heeft de complete serie 30 afleveringen. De afleveringen duren zo’n 45 minuten.

Hieronder staan de 3 seizoenen met daarbij alle afleveringen. Je kunt de serie kopen en helemaal terugkijken:

Season 1 | 10 Afleveringen Season 1

Season 2 | 10 Afleveringen Season 2

Loading

Seizoen 3 | 10 Afleveringen Seizoen 3

Loading

Laatste Serienieuws

1 mei 2020

Nieuwe Videoland series: mei 2020

Nieuwe series Deze nieuwe series komen online te staan: 4 mei 2020 Scandal seizoen 1 – 7 Op 4 mei 2020 wordt seizoen 1 tot en met 7 ...

Lees meer

19 maart 2020

Nieuwe Netflix series: arpil 2020

Nieuwe series Dit zijn de nieuwe series die in april online worden gezet: 1 april 2020 How to Fix a Drug Scandal seizoen 1 Op de eerste dag ...

Lees meer

1 maart 2020

Nieuwe Netflix series: maart 2020

Nieuwe series Je kunt deze nieuwe series in maart verwachten: 5 maart 2020 The Letter for the King seizoen 1 The Letter for the King is een drama– en ...

Lees meer

 

1 maart 2020

Hawaii Five-0 stopt na tien seizoenen

Over Hawaii Five-0 De politieserie van Peter M. Lenkov, Alex Kurtzman en Roberto Orci is een remake van de serie uit 1968, die gemaakt is door Leonard Freeman. ...

Lees meer

9 februari 2020

Nieuwe Netflix series: februari 2020

Nieuwe series Hieronder staan alle nieuwe series: 1 februari 2020 Wisting seizoen 1 Op de eerste dag van de maand zet Netflix het eerste seizoen van Wisting online. ...

Lees meer

1 januari 2020

Nieuwe Videoland series: januari 2020

Nieuwe series Deze maand komen er weer een paar nieuwe series op Videoland te staan: 6 januari 2020 Grey’s Anatomy seizoen 1 – 15 Grey’s Anatomy is een ...

Lees meer