Empire Kijken?

  • 2015 - 
  • 6 seizoenen
  • 96 afleveringen
  • FOX
  • Empire - IMDb Rating 7.4

    7.4

Empire kijken? Empire is een ”hip hop serie” uit Amerika. De familie- en dramaserie is gestart op 7 januari 2015.

De Amerikaanse televisieserie is opgenomen in Chicago, Illinois en uitgezonden door FOX. In Nederland is de serie vanaf 12 maart 2016 te zien op NPO3.

Lee Daniels en Danny Strong hebben de serie gemaakt. Timbaland en Jim Beanz maakte de muziek uit de serie. In 2016 won hoofdrolspeelster Taraji P. Henson een Golden Globe!

De tagline van de serie is: Music. Family. Power. The battle begins.

Lees nu alles over deze goede televisieserie: Waar gaat deze over? Hoeveel afleveringen zijn er? Wie zijn de hoofdrolspelers? Bekijk daarna de officiële trailers of kijk de afleveringen terug:

lees meer

Waar gaat Empire Over?

Over Empire

Waar gaat Empire Over?

Lucious Lyon is een superster en hoofd van een enorm hiphop imperium. Zijn bedrijf is klaar voor een beursgang, maar dan wordt er ALS bij Lucious ontdekt. Daarom besluit hij 1 van zijn 3 zonen te benoemen als opvolger.

Maar wie is de geschikte opvolger? Alle zoons hebben wel iets waardoor Lucious twijfels heeft.

Ondertussen wordt zijn ex vrijgelaten uit de gevangenis, waar ze 17 jaar heeft vastgezeten. Ze eist een deel van het Imperium van Lucious.

De overdracht van het bedrijf zal ervoor zorgen dat alle familieleden vechten voor de controle over het imperium van Lucious…

Reviews Van Empire

  • Empire imdb Beoordeling: 7.4 7.4

''Perfecte combinatie van muziek en drama''

Review Geschreven Op7 januari 2015

Joost / Bingewatcher

Er zijn niet veel series die muziek en drama combineren. Empire is echter die ene serie die muziek en drama perfect weet te combineren.

Het verhaal speelt zich af in New York, in de kantoren van het Empire Enterprice, maar ook in de straten van New York, het familiehuis én de appartementen van de familie Lyon.

Lucious Lyon, gespeeld door Terrence Howard, is een voormalig hiphop-artiest én hoofd van de familie. Hij heeft moeite met het kiezen van zijn opvolgen – één van zijn drie zonen. Zijn keuze veranderd steeds tussen zijn oudste zoon Andre Lyon (Trai byers), die nu CFO binnen het bedrijf is én zijn twee jongere broers, die beide carrière aan het maken zijn in de muziekindustrie.

Uiteraard was de serie niet zó succesvol zonder het krachtige vrouwelijke personage Cookie Lyon. Deze vrouwelijke versie van Lucious Lyon wordt gespeeld door de enige echte Taraji P. Henson.

Deze televisieserie geeft een kijk op de levens een krachtige Afro-Amerikaanse familie, hun duistere kant, de persoonlijke keuzes die ze maken én hun gevecht om aan de top van de muziekindustrie te blijven staan. De personages zijn goed uitgediept en de kijker krijgt een goed beeld van hun zakelijke én privéleven.

Het is cool dat er vele bekendheden is de serie gezien zijn, waaronder Estelle, Snoop Dog, Coutney Love, Jason Derulo, Ne-Yo, Alicia Keys, Mary J. Blige, en Mariah Carey! De serie heeft goede kijkcijfers en is succesvol, dus ik zou zeggen ga deze kijken!

lees meer

Wie Zijn De Hoofdrolspelers?

Terrence Howard heeft de rol van Lucious Lyon.

Taraji P. Henson speelt zijn ex Lucious. Zij was eerder te zien in Person of Interest.

De zonen van Lucious zijn Jamal, Hakeem en Andre. Ze worden gespeeld door Jussie Smollett, Bryshere Y. Gray en Trai Byers.

Gabourey Sidibe heeft een hoofdrol als Becky. Deze actrice speelde eerder in Difficult People, American Horror Story en The Big C.

Hieronder staan de acteurs:

Hoeveel Seizoenen en Afleveringen Zijn Er?

Hieronder staan alle seizoenen afleveringen. Je kunt de afleveringen nu terugkijken:

Seizoen 1 | 12 Afleveringen Seizoen 1

Seizoen 2 | 18 Afleveringen Seizoen 2

Loading

Seizoen 3 | 18 Afleveringen Seizoen 3

Loading

Seizoen 4 | 18 Afleveringen Seizoen 4

Loading

Seizoen 5 | 18 Afleveringen Seizoen 5

Loading

Seizoen 6 | 12 Afleveringen Seizoen 6

Loading

Laatste Serienieuws

2 oktober 2017

Het vierde seizoen van Empire begint 3 ...

Het vierde seizoen Het vierde seizoen gaat verder waar ...

Lees meer

1 mei 2020

Nieuwe Videoland series: mei 2020

Nieuwe series Deze nieuwe series komen online te staan: 4 mei 2020 Scandal seizoen 1 – 7 Op 4 mei 2020 wordt seizoen 1 tot en met 7 ...

Lees meer

19 maart 2020

Nieuwe Netflix series: arpil 2020

Nieuwe series Dit zijn de nieuwe series die in april online worden gezet: 1 april 2020 How to Fix a Drug Scandal seizoen 1 Op de eerste dag ...

Lees meer

 

1 maart 2020

Nieuwe Netflix series: maart 2020

Nieuwe series Je kunt deze nieuwe series in maart verwachten: 5 maart 2020 The Letter for the King seizoen 1 The Letter for the King is een drama– en ...

Lees meer

1 maart 2020

Hawaii Five-0 stopt na tien seizoenen

Over Hawaii Five-0 De politieserie van Peter M. Lenkov, Alex Kurtzman en Roberto Orci is een remake van de serie uit 1968, die gemaakt is door Leonard Freeman. ...

Lees meer

9 februari 2020

Nieuwe Netflix series: februari 2020

Nieuwe series Hieronder staan alle nieuwe series: 1 februari 2020 Wisting seizoen 1 Op de eerste dag van de maand zet Netflix het eerste seizoen van Wisting online. ...

Lees meer