Exportbaby

Exportbaby kijken? Exportbaby is een Nederlandse dramaserie uit 2018, die sinds 7 april te zien is.

De mini-serie is opgenomen in Ankeveen en Kampala in Uganda. De serie is uitgezonden door NPO2.

De scenario’s zijn geschreven door Jacqueline Epskamp, Marc Linssen en Roeland Linssen. Jacqueline schreef hiervoor scenario’s van Zwarte Tulp en Divorce. Marc en Roeland schreven meerdere populaire Nederlandse soaps, zoals Goede tijden, Slechte tijden, Westenwind en Onderweg naar Morgen. Rita had de regie in handen. Ze regisseerde eerder KPN’s B.A.B.S. en De Fractie.

De aangrijpende serie is voor een deel gebaseerd op een verhaal van Andre Sjouerman.

Lees nu meer over deze Nederlandse serie: Waar gaat deze precies over? Hoeveel afleveringen zijn er opgenomen? Wie zijn de hoofdrolspelers? Check daarna de trailer:


Waar gaat Exportbaby over?

Zo’n 10 jaar geleden hebben Hanna en Paul een dochter geadopteerd uit Uganda. De adoptie is goed verlopen en hun dochter Zawadi heeft een goed leven. Wanneer Zawadi de documentaire ”Child trafficking” ziet, herkent ze een weeshuis in Uganda, waar Hannah en Paul haar hebben opgehaald. Het roept veel vragen op. Hannah komt erachter dat ze niet alles over de adoptie van Zawadi weet én dat zelfs haar man informatie voor haar heeft verzwegen.

Hannah gaat naar Uganda om de waarheid te achterhalen. Ze doet schokkende ontdekkingen over de adoptie van haar dochter. Het heeft effect op haar huwelijk én haar moederschap wordt op de proef gesteld. Wat gaat ze doen nu ze tussen haar dochter en de waarheid moet kiezen?

Hoeveel seizoenen en afleveringen zijn er?

Binnen seizoen 1 zijn 4 afleveringen opgenomen.

Wie zijn de hoofdrolspelers?

Rifka Lodeizen is de hoofdrolspeelster als Hanna. In 2018 was ze ook te zien in KPN’s Fenix. Ze speelde Jara Terwijde. In 2017 had ze een bescheiden rol in De 12 van Oldenheim. Verder is ze bekend van Overspel en Gooische Vrouwen.

Stefan de Walle heeft de rol van Paul. Stefan speelde in 2014 Jasper Hoogstraten in Nieuwe Buren. Daarnaast is hij bekend van het Sinterklaasjournaal en de Intocht van Sinterklaas.

Lexie Nkundimana speelt hun dochter Zawadi.

Trailers

Hieronder staat de officiële trailer van deze mini-serie:

Trailer seizoen 1

Serie delen
Ik ben een échte serieliefhebber. Ik kijk veel series en schrijf hier graag over. Daarnaast neem ik video's op waarin ik serietips geef. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ik houd je graag op de hoogte van het laatste serienieuws!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam tegen te houden. Lees hier hoe jouw gegevens verwerkt worden.