Fargo Kijken?

  • 2014 - 
  • 4 seizoenen
  • 40 afleveringen
  • FX
  • Fargo - IMDb Rating 8.9

    8.9

Fargo kijken? Fargo is een televisieserie uit 2014. De serie is te zien sinds 16 april 2014.

De Amerikaanse serie is gebaseerd op de Oscar-winnende film uit 1996 van de broers Joel en Ethan Coen. De misdaadserie is bedacht door Noah Hawley.

De afleveringen zijn uitgezonden door de zender FX. Daarbij is deze serie onderdeel van het aanbod van Netflix.

Fargo heeft verschillende prijzen gewonnen. Zo won de serie in 2014 een Primetime Emmy Award voor Outstanding Directing for a Miniseries, een Primetime Emmy Award voor miniserie en een Peabody Award. In 2015 won de serie o.a. 2 golden globes.

Lees nu alles over deze serie: Waar gaat deze over? Hoeveel seizoenen en afleveringen zijn er? Wie zijn de hoofdrolspelers? Bekijk vervolgens een trailer of kijk de complete serie terug:

lees meer

Waar Te Zien?

Waar gaat Fargo Over?

Over Fargo

Waar gaat Fargo Over?

Lester Nygaard is een falende verkoper van polissen. Zijn vrouw wil hem verlaten. Zijn broertje is wel succesvol als zakenman.

Lester loopt een gebroken neus op als hij een oud klasgenoot tegenkomt. Deze klasgenoot pestte hem altijd. In het ziekenhuis komt Lester bij toeval in contact met de huurmoordenaar Lorne. De oude klasgenoot wordt 2 dagen later vermoord…

Als Lester zijn vrouw doodslaat met een hamer staat zijn complete leven op zijn kop. Hij belt in paniek met de huurmoordenaar. Als er een politieagent langskomt wordt deze vermoord door de huurmoordenaar. De huurmoordenaar verdwijnt daarna en Lester blijft alleen achter.

Als er een compleet politieteam voor de deur staat raakt Lester in paniek. Hij rent keihard tegen een muur en wordt bewusteloos opgenomen in het ziekenhuis.

Daarna ontstaat er een bizar verhaal…

lees meer

Reviews Van Fargo

  • Fargo imdb Beoordeling: 8.9 8.9

''Nooit eerder een serie gezien met zo'n geweldige sfeer''

Review Geschreven Op16 april 2014

Joost / Bingewatcher

Ik heb nooit eerder een serie gezien met zo’n geweldige sfeer, écht alles klopt gewoon aan deze serie.

Ieder seizoen heeft een ander verhaal mét hetzelfde ”recept”. Het ”recept” van deze televisieserie is geniaal: een ijskoude stad, een dappere politieagent, een wanhopige man, droge humor én langzaam steeds meer doden.

Zelf vond ik seizoen 1 het beste. Zeker omdat Billy Bob Thornton een hoofdrol heeft. Deze acteur is écht geweldig. Daarnaast laat Martin Freeman zien hoe wanhopig Lester Nygaard is.

Iedereen die Netflix heeft moet Fargo een kans geven. Je zult positief verrast zijn!

Wie Zijn De Hoofdrolspelers?

Martin Freeman heeft een hoofdrol als Lester. We kennen Martin Freeman o.a. als hoofdrolspeler uit de serie Sherlock. De huurmoordenaar Lorne wordt gespeeld door de Amerikaanse acteur Billy Bob Thornton. Hij speelde vroeger in Hearts Afire.

Patrick Wilson speelt Lou Solverson in seizoen 2. Deze acteur speelde eerder in A Gifted Man en Angels in America. Colin Hanks had in seizoen 2 de rol van Gus Grimly. Je kent deze acteur vooral van The Good Guys, Dexter, Burning Love en Dunk History. Jesse Plemons speelt Ed Blumquist. Hij speelde in 2012 en 2013 in Breaking Bad. Hij had de rol van Todd.

In seizoen 3 zien we o.a. Ewan McGregor en Mary Elizabeth Winstead, die bekend is van Mercy Street, BrainDead en The Returned.

Meer acteurs uit deze serie zijn:

Hoeveel Seizoenen en Afleveringen Zijn Er?

Sinds 2014 zijn er 30 afleveringen van zo’n 45 minuten opgenomen. Deze zijn opgenomen binnen 3 seizoenen. Hieronder staan alle seizoenen en afleveringen. Je kunt deze allemaal terugkijken:

Seizoen 1 | 10 Afleveringen Seizoen 1

Seizoen 2 | 10 Afleveringen Seizoen 2

Loading

Seizoen 3 | 10 Afleveringen Seizoen 3

Loading

Seizoen 4 | 10 Afleveringen Seizoen 4

Loading

Laatste Serienieuws

28 februari 2017

Fargo seizoen 3 op 19 april 2017

Nieuw seizoen, nieuw verhaal Ieder seizoen van Fargo heeft ...

Lees meer

1 mei 2020

Nieuwe Videoland series: mei 2020

Nieuwe series Deze nieuwe series komen online te staan: 4 mei 2020 Scandal seizoen 1 – 7 Op 4 mei 2020 wordt seizoen 1 tot en met 7 ...

Lees meer

19 maart 2020

Nieuwe Netflix series: arpil 2020

Nieuwe series Dit zijn de nieuwe series die in april online worden gezet: 1 april 2020 How to Fix a Drug Scandal seizoen 1 Op de eerste dag ...

Lees meer

 

1 maart 2020

Nieuwe Netflix series: maart 2020

Nieuwe series Je kunt deze nieuwe series in maart verwachten: 5 maart 2020 The Letter for the King seizoen 1 The Letter for the King is een drama– en ...

Lees meer

1 maart 2020

Hawaii Five-0 stopt na tien seizoenen

Over Hawaii Five-0 De politieserie van Peter M. Lenkov, Alex Kurtzman en Roberto Orci is een remake van de serie uit 1968, die gemaakt is door Leonard Freeman. ...

Lees meer

9 februari 2020

Nieuwe Netflix series: februari 2020

Nieuwe series Hieronder staan alle nieuwe series: 1 februari 2020 Wisting seizoen 1 Op de eerste dag van de maand zet Netflix het eerste seizoen van Wisting online. ...

Lees meer