Homeland Kijken?

  • 2011 - 2020
  • 8 seizoenen
  • 96 afleveringen
  • Showtime
  • Homeland - IMDb Rating 8.3

    8.3

Homeland kijken? Homeland is een populaire Amerikaanse serie. De serie is op 2 oktober 2011 in première gegaan en was te zien op de Amerikaanse televisiezender Showtime.

Deze dramaserie is bedacht door Howard Gordon en Alex Gansa. Beide zijn bekend van The X Files en 24. De producer van Homeland is Michael Klick.

In Nederland zijn de afleveringen uitgezonden door BNN op NPO3. In België is de serie sinds 2013 te zien op 2BE. Daarnaast is de serie onderdeel van het aanbod van Netflix.

Homeland is een internationale topserie die bekroond is met meerdere prijzen, waaronder enkele Ammy Awards en Golden Globes.

Lees nu alles over deze serie en bekijk welke afleveringen er allemaal zijn. Check wie een hoofdrol hebben en bekijk de officiële trailers van alle seizoenen. Je kunt de afleveringen ook bekijken:

lees meer

Waar Te Zien?

Waar gaat Homeland Over?

Over Homeland

Waar gaat Homeland Over?

Nicolas Brody is een Amerikaanse marinier. Hij is al 8 jaar krijgsgevangen van Al-Qaida, maar komt vrij tijdens een reddingsoperatie. Bij zijn thuiskomst in Amerika, wordt hij onthaald als een oorlogsheld.

Maar de CIA agente Carrie Mathison heeft haar twijfels. Ze heeft namelijk aanwijzingen dat Nicolas Brody een terrorist van Al-Qaida is geworden. Volgens Carrie is de Amerikaanse marinier een bedreiging voor de nationale veiligheid.

De collega’s van Carrie geloven niet dat de Amerikaanse marinier een aanslag op Amerika wil plegen. Ook zij zien Nicolas Brody als een oorlogsheld. Daarom staat Carrie er alleen voor.

Ze gaat opzoek naar bewijzen, die aantonen dat Brody een aanslag wil plegen. In haar zenuwslopende zoektocht naar de waarheid ontwikkeld de psychisch instabiele Carrie een obsessie voor de marinier.

Collega en mentor Saul Berenson staat nog enigszins achter Carrie. Samen willen ze een aanslag voorkomen en terroristen stoppen. Maar is Nicolas Brody écht een terrorist, of zit Carrie fout en wil Brody zijn oorlogstrauma’s verwerken en een normaal leven leiden met zijn gezin?

lees meer

Reviews Van Homeland

  • Homeland imdb Beoordeling: 8.3 8.3

''Deze serie is zwaar verslavend''

Review Geschreven Op2 oktober 2011

Joost / Bingewatcher

Homeland is zeker één van de beste series. Het komt deels omdat het thema ”terrorisme” actueel is. Ik heb de eerste twee seizoenen meerdere keren gezien, omdat ik aan anderen wilde laten zien hoe vet deze serie is (ik kijk wel mee).

De eerste 2 seizoenen draaien vooral om de Amerikaanse marinier die terugkeert naar de Verenigde Staten, na een traumatisch verblijf in Afghanistan. Carrie Mathison heeft vermoedens dat hij een aanslag wil plegen, maar staat er helemaal alleen voor. Je gaat twijfelen of Carrie wel gelijk heeft. De Amerikaanse marinier lijkt goede intenties te hebben en Carrie is niet altijd even stabiel door haar bipolaire stoornis. Dit maakt het allemaal extra spannend.

De acteurs uit deze serie zijn écht top. Claire Danes laat perfect zien hoe wanhopig Carrie soms is. Om zich te kunnen verplaatsen in iemand met een bipolaire stoornis heeft ze een CIA-agent gesproken die gespecialiseerd is in deze stoornis. Damian Lewis laat perfect zien welke trauma’s Nicholas Brody heeft opgelopen in Afghanistan.

Daarnaast is Mandy Patinkin een geweldige acteur. Zijn personage Saul Berenson is een soort vaderfiguur voor Carrie. Saul heeft zijn hele leven opgegeven voor de veiligheid van Amerika en heeft daardoor een slecht privéleven.  Rupert Friend speelt CIA-agent Peter Quinn, die vanaf seizoen 6 opeens een heel andere rol krijgt, maar dit geweldig doet.

Seizoen 1 en 2 hebben een soortgelijk verhaal, daarna komen er steeds meer nieuwe verhaallijnen. Zelf heb ik even afgehaakt bij seizoen 3, omdat ik deze opeens een stuk saaier vond. Je moet toch even doorkijken, want na het begin van seizoen 3 wordt de serie weer heel vet.

lees meer

Wie Zijn De Hoofdrolspelers?

Dé hoofdrolspelers zijn Claire Danes als Carrie Mathison, Damian Lewis als Nicolas Brody en Mandy Patinkin als Saul Berenson.

Damian Lewis had o.a. een hoofdrol in de populaire HBO serie Band of Brothers. Mandy Patinkin was eerder o.a. te zien in Criminal Minds.

Deze hoofdrolspelers veel waardering voor hun acteerprestaties. Zo won Claire Danes 2 Golden Globes, 1 in 2012 en 1 in 2013. Daarbij ontving ze in 2015 nog eens een nominatie voor een Golden Globe.

Damian Lewis won in 2013 ook een Golden Globe. Daarnaast werd hij in 2012 en 2016 genomineerd voor deze prijs. Mandy Patinkin ontving in 2013 ook een nominatie voor een Golden Globe.

Dit zijn alle hoofdrolspelers uit de televisieserie op een rij:

Hoeveel Seizoenen en Afleveringen Zijn Er?

Er zijn 7 seizoenen van deze serie. Deze 7 seizoenen hebben samen 84 afleveringen. Een aflevering duurt zo’n 50 minuten.

Dit zijn alle seizoenen en afleveringen op een rij. Daarbij staat wanneer een nieuw seizoen is uitgekomen. Je kunt de afleveringen ook kopen op DVD:

Season 1 | 12 Afleveringen Season 1

Season 2 | 12 Afleveringen Season 2

Loading

Season 3 | 12 Afleveringen Season 3

Loading

Seizoen 4 | 12 Afleveringen Seizoen 4

Loading

Seizoen 5 | 12 Afleveringen Seizoen 5

Loading

Seizoen 6 | 12 Afleveringen Seizoen 6

Loading

Seizoen 7 | 12 Afleveringen Seizoen 7

Loading

Seizoen 8 | 12 Afleveringen Seizoen 8

Loading

Nieuws Over Homeland

15 februari 2018

Seizoen 7 van Homeland vanaf 24 maart ...

Succesvolle serie met Claire Danes Homeland is een succesvolle ...

Lees meer

16 januari 2018

Het zesde seizoen van Homeland is nu ...

Zesde seizoen In het zesde seizoen van Homeland verblijft ...

Lees meer

13 december 2017

Het zevende seizoen van Homeland is vanaf ...

Nieuwe trailer Showtime – waar Homeland te zien is ...

Lees meer

Laatste Serienieuws

1 mei 2020

Nieuwe Videoland series: mei 2020

Nieuwe series Deze nieuwe series komen online te staan: 4 mei 2020 Scandal seizoen 1 – 7 Op 4 mei 2020 wordt seizoen 1 tot en met 7 ...

Lees meer

19 maart 2020

Nieuwe Netflix series: arpil 2020

Nieuwe series Dit zijn de nieuwe series die in april online worden gezet: 1 april 2020 How to Fix a Drug Scandal seizoen 1 Op de eerste dag ...

Lees meer

1 maart 2020

Nieuwe Netflix series: maart 2020

Nieuwe series Je kunt deze nieuwe series in maart verwachten: 5 maart 2020 The Letter for the King seizoen 1 The Letter for the King is een drama– en ...

Lees meer