Netflix is een succes Amerikaans televisienetwerk. Het aanbod van Netflix bestaat uit vele series en films. Je kijkt deze series en films voor een vast bedrag per maand.

Lees hieronder alles over deze populaire streamingdienst:
[box title=”

Lees hieronder alles over Netflix:

” border_width=”1″ border_color=”#f4f4f4″ border_style=”solid” bg_color=”#fcfcfc” align=”left”]

[/box]

Geschiedenis van Netflix

Netflix is op 29 augustus 1997 opgericht. Het bedrijf is begonnen in Scotts Valley in Californië. Het entertainmentbedrijf is opgericht door Reed Hastings en Marc Randolph.

Netflix is een aanbieder van video on demand. Sinds 2013 ontwikkeld Netflix eigen series. Deze series worden Netflix Original Series genoemd. De 1ste Netflix Original Serie is House of Cards. In 2016 had het entertainmentbedrijf al 126 eigen series en films.

In oktober 2016 haalde Netflix de 86 miljoen abonnees. De helft van al deze abonnees woont in De Verenigde Staten. In Nederland heeft Netflix meer dan 1 miljoen abonnees.

Hoe kan ik een abonnement van Netflix afsluiten?

Je sluit een abonnement van deze streamingdienst eenvoudig af. Ga naar netflix en klik op ”kijk een maand gratis”. Je kunt vervolgens kiezen tussen de verschillende abonnementen. Klik na het kiezen van een abonnement op ”doorgaan”. Maak een account aan en start meteen met kijken.

Welke soorten abonnementen heeft Netflix in Nederland?

Je kunt in Nederland kiezen tussen 3 verschillende abonnementen. Dit is een basis- een standaard- en een premium- abonnement.

Ieder abonnement is op ieder moment opzegbaar. Daarbij kun je bij ieder abonnement gebruik maken van een maand gratis kijken.

Hieronder staan de verschillende tussen dez abonnementen:

Basic Standaard Premium
Prijs €7,99 €9,99 €11,99
Kijken in HD Nee Ja Ja
Kijken in Ultra HD Nee Nee Ja
Aantal schermen tegelijk kijken 1 2 4

Hoe duur is een abonnement van Netflix?

Het basis abonnement van Netflix kost €7,99 per maand. Dit is €95,88 per jaar.

Het standaard abonnement is maandelijks €2 duurder. De prijs van het standaard abonnement is €9,99 per maand. Dat is €119,88 per jaar.

Het duurste abonnement van Netflix is het Premium abonnement. Dit abonnement kost €11,99 per maand. Dit is jaarlijks €143,88.

Het prijsverschil zit hem vooral in het aantal schermen waarmee Netflix tegelijk te gebruiken is. Daarbij zijn sommige series en films in Ultra HD te bekijken met het Premium abonnement.