Nieuwe Netflix series: arpil 2020

Gelukkig zijn er vele series om te kijken en komt Netflix ook deze maand weer met nieuwe series:

How to Fix a Drug Scandal

1 april 2020 | Seizoen 1

Op de eerste dag van de nieuwe maand komt er een true crime documentaire online te staan. How to Fix a Drug Scandal vertelt over het grootste gerechtelijke schandaal uit de geschiedenis van Massachusetts.

In 2013 werd Sonja Farak gearresteerd, een chemicus van een drugslabratorium die met bewijsmateriaal had geknoeid.

De drugsverslaafde chemicus – die bijvoorbeeld vloeibare meth gebruikte – vervalste de resultaten van onderzoeken, terwijl ze rookte en proefde welke drugs er naar het laboratorium werden gebracht.

Gedurende het onderzoek kwam ook naar voren dat ook een andere chemicus, Annie Dookhan, in een ander laboratorium in de buurt onderzoeken vervalste.

Deze onthullingen zorgde ervoor dat duizenden strafrechtelijke vervolgingen werden vernietigd en de staat miljoenen moest uitbetalen aan de slachtoffers.

De documentaire vertelt meerdere kanten van het verhaal. Zo wordt er over de verslaving van Farak vertelt én hoe deze zo lang onopgemerkt kon blijven. Verder wordt in beeld gebracht welk sneeuwbaleffect haar gedrag in gang heeft gezet én hoe onschuldige mensen werden veroordeeld, terwijl schuldige mensen werden vrijgesproken…

een nieuw seizoen

Brews Brothers

10 april 2020 | Seizoen 1

Op 10 april 2020 zet Netflix een nieuwe Amerikaanse komedieserie online.

Alan Aisenberg (bekend van Orange is the New Black) en Mike Castle hebben de hoofdrol. Ze spelen Wilhelm en Adam Rodam, twee vervreemde broers die samen een bierbrouwerij runnen.

Het zijn beide specialisten op het gebied van bierbrouwen, maar hun technieken om bier te maken én hun persoonlijkheden kunnen niet verder uit elkaar liggen…

een nieuw seizoen

The Innocence Files

15 april 2020 | Seizoen 1

Op 15 april 2020 zet Netflix een meeslepende true crime documentaire online over mensen die onterecht veroordeeld zijn. The Innocence Files is gemaakt door de vooraanstaande regisseurs, Alex Gibney, Roger Ross Williams en Liz Garbus.

Ze werden bij de productie van deze serie begeleid door Peter Neufeld en Barry, de twee oprichters van The Innocence Project.

Deze serie vertelt de persoonlijke verhalen van van Chester Hollman III, Kenneth Wyniemko, Alfred Dewayne Brown, Thomas Haynesworth, Franky Carrillo, Levon Brooks, Kennedy Brewer en Keith Harward. Ze zaten allemaal onterecht in de gevangenis. Keith Harward zat het langste onterecht vast en zat maar liefst 33 jaar achter slot en grendel!

The Innocence Project wil het rechtsysteem van de Verenigde Staten eerlijker en rechtvaardiger maken en vertelt over de drie oorzaken van een onterechte veroordeling: wangedrag van de aanklager, verkeerde identificatie van een getuigen en het gebruik van onbetrouwbare forensische bewijsmaterialen…

Outer Banks

15 april 2020 | Seizoen 1

The Innocence Files is niet de enige serie die op 15 april online wordt gezet. Op 15 april komt ook de nieuwe actie- en dramaserie Outer Banks online te staan.

Deze Netflix Original is geschreven door Shannon Burke en de tweelingbroers Jonas en Josh Pate, beide bekend van Blood and Oil.

Deze serie volgt John B (gespeeld door Chase Stokes), die samen met zijn beste vrienden naar een eiland gaat – wat het paradijs op aarde wordt genoemd.

Op het eiland wonen rijke en arme mensen. Je hebt of twee banen óf twee huizen.

Wanneer de vrienden een boottrip maken stuiten ze op een gezonken boot, waardoor ze op het spoor komen van een legendarische stad die ook iets te maken heeft met de verdwijning van de vader van John B.

Samen gaan ze op een avontuur om de schat te vinden. Ze zijn echter niet de enige die op zoek zijn naar de legendarische schat, waardoor het een gevaarlijke zoektocht wordt…

#BlackAF

17 april 2020 | Seizoen 1

#BlackAF is een nieuwe komedieserie van Netflix, die op 17 april 2020 online komt te staan.

Deze Amerikaanse serie is geschreven door Kenya Barris (bekend van Black-ish), die zelf ook de hoofdrol heeft.

Kenya is een rijke Afro-Amerikaanse man, die verkent hoe het is om zwart en succesvol te zijn én onbeschaamd heel veel geld uit te geven…

The Midnight Gospel

20 april 2020 | Seizoen 1

The Midnight Gospel is een nieuwe animatieserie voor volwassenen van Pendleton War, die bekend is van Adventure Time with Finn & Jake en The Marvelous Misadventures of Flapjack.

Deze Netflix Original volgt Clancy, een ”ruimtecaster” die met een ”universumsimulator” door allerlei onrealistische werelden reist. Ondertussen zoekt hij antwoorden op allerlei essentiële vragen over het leven, de dood én alles wat daar tussenin zit…

Extracurricular

29 april 2020 | Seizoen 1

Extracurricular is een tienerserie uit Korea, die vanaf 29 april 2020 te zien is. Deze drama- en misdaadserie is geschreven door Jin Han-sae en geregisseerd door Kim Jin-min.

De hoofdrol is voor Kim Dong-Hee, die Oh Ji-Soo speelt. Oh Ji-Soo is een hoogbegaafde middelbare scholier die vastbesloten is om aan zijn uitzichtloze leven te ontsnappen. Hij besluit de criminaliteit in de gaan om zo zijn studiekosten te kunnen betalen…

Summertime

29 april 2020 | Seizoen 1

Summertime is een romantische dramaserie, die gebaseerd is op ”Tre metri sopra il cielo” van de Italiaanse schrijver Federico Moccia.

Deze Netflix Original staat sinds 29 april 2020 online.

Francesco Lagi, Anita Rivaroli (Gran Hotel) en Mirko Cetrangolo (The Young Pope) schreven de scenario’s. De opnames vonden plaats in Emilia-Romagna, Italië en in Rome.

Het moderne liefdesverhaal speelt zich af aan de Adriatische kunst in Italië en volgt Alessandro (Ludovico Tersigni) en Summer (Rebecca Coco Edogamhe). Wanneer ze elkaar ontmoeten ontstaat er een klik, ondanks dat ze uit verschillende werelden komen.

Alessandro is een voormalig motorkampioen, die er alles aan doet om de controle over zijn leven terug te krijgen. Summer loopt niet met de massa mee en droomt ervan om ver weg te vliegen. Ze weet echter dat zij degene is die haar familie bij elkaar houdt.

Deze zomer zal de liefde tussen hen sterk en levendig worden. Voor beide zal het een onvergetelijke reis worden, die hen voor altijd zal veranderen…

The Victim’s Game

30 april 2020 | Seizoen 1

Goed nieuws voor liefhebbers van Aziatische misdaadseries. Op de laatste dag van de maand zet Netflix namelijk een nieuwe Taiwanese serie online, genaamd The Victim’s Game.

Deze nieuwe Netflix serie heeft Chang Hsiao-Chuan en Tiffany Shu in de hoofdrol. Chang is bekend van de Netflix Original Nowhere Man, die sinds 2019 te zien is.

De serie volgt een forensisch onderzoeker met het Asperger-syndroom. Hij komt erachter dat er een link is tussen zijn vervreemde dochter en een aantal mysterieuze moorden. Samen met een verslaggever zet hij alles op het spel om de zaak op te lossen, voor zijn dochter haar leven verliest…