Nieuwe Netflix series: februari 2020

Deze maand komen er weer een aantal spannende series online te staan, waaronder The Stranger. Dit is de nieuwste serie van Harlan Coben!

Hieronder staan de series die deze maand online komen te staan:

Wisting

1 februari 2020 | Seizoen 1

Op de eerste dag van de maand zet Netflix het eerste seizoen van Wisting online.

Deze Noorse politieserie is sinds 11 april 2019 te zien op Viaplay en groeide uit tot een populaire Scandinavische serie.

Reden voor Netflix om deze nu online te zetten.

Detective William Wisting vindt een lijk dat kan worden gekoppeld aan een gezochte Amerikaanse seriemoordenaar, die al meer dan 20 jaar achterna wordt gezeten door de FBI. Ondertussen werkt zijn dochter Line aan nieuwsartikel dat haar in groot gevaar kan brengen…

The Stranger

2 februari 2020 | Seizoen 1

Op 2 februari 2020 komt het eerste seizoen van The Stranger online te staan. Deze Britse mysterieuze thriller is gebaseerd op een roman van Harlan Coben, die bekend is van The Five en Safe.

De hoofdrol is voor Richard Armitage en Dervla Kirwan. Ze spelen Adam en Corrine Price.

Deze serie volgt Adam Price. Zijn leven is goed. Hij heeft een goed huwelijk en twee gezonde zonen. Wanneer een vreemde schokkende onthullingen doet over zijn vrouw, komt zijn leven op z’n kop te staan…

een nieuw seizoen

I am a Killer

2 februari 2020 | Seizoen 2

Het eerste seizoen van I am a Killer staat sinds 3 augustus 2018 online. Op 2 februari 2020 komt het tweede seizoen op Netflix te staan.

Deze documentaire brengt moordenaars in beeld, die de kans krijgen om hun verhaal te vertellen.

De moordenaars zijn ter dood veroordeeld en hebben dankzij de documentaire de laatste kans om te vertellen over hun leven en misdaad…

Ragnarok

3 februari 2020 | Seizoen 1

Ragnarok is een Noorse serie, die op 3 februari 2020 wordt uitgebracht als Netflix Original.

Deze serie is geschreven door Adam Price, die eerder scenario’s schreef van de hitseries Borgen.

Het verhaal speelt zich af in Edda in Noorwegen. De weersomstandigheden worden steeds extremer, waardoor sommigen denken dat dit het einde van de wereld kan betekenen…

Arrow

3 februari 2020 | Seizoen 8

Op 10 oktober 2012 kwam het eerste seizoen van Arrow uit. Het achtste en laatste seizoen is tussen 15 oktober 2019 en 28 januari 2020 uitgezonden door The CW.

Vanaf 3 februari 2020 kunnen ook alle Netflix abonnees naar het laatste seizoen van Arrow kijken. Het laatste seizoen bestaat uit 10 afleveringen.

Fenix

4 februari 2020 | Seizoen 1

Fenix is een misdaadserie uit 2018, die gemaakt is door KPN Presenteert. Klanten van KPN konden de serie al gratis kijken, maar vanaf 4 februari 2020 kan iedereen de serie zien op Netflix.

De Nederlandse serie is geschreven en geregisseerd door Shariff Korver, die bekend is van series als KLEM, Zwarte Tulp en Penoza. De hoofdrollen zijn voor Rifka Lodeizen en Tuen Luijkx, die Jara Terwijde en Rens Segers spelen.

De serie speelt zich af in Brabant, waar de georganiseerde drugscriminaliteit volop aanwezig is. Jara en Rens keren terug naar hun geboorteplaats na lang ergens anders te hebben gewoond.

Jara wil de naam van haar vader zuiveren en Rens wil afstand nemen van zijn criminele familie. Ze raken echter allebei verstrikt in een web waar de grens tussen de boven- en onderwereld steeds verder vervagen…

Locke & Key

7 februari 2020 | Seizoen 1

Locke & Key is een bovennatuurlijke drama- en horrorserie, die op 7 februari 2020 online komt te staan.

De Amerikaanse serie is gemaakt door Carlton Cruse, Meredith Averill en Aron Eli Coleite en gebaseerd op de gelijknamige comics van Joe Hill en Gabriel Rodriguez. Meredith produceerde eerder afleveringen van The Haunting of Hill House, waarin de Nederlandse Michiel Huisman een hoofdrol had.

Locke & Key volgt drie broers en zussen, die na de moord op hun vader met hun moeder naar een landhuis van de familie verhuizen. Hier vinden ze magische sleutels die naar krachten en geheimen leiden…

Who Killed Malcolm X

7 februari 2020 | Seizoen 1

Who Killed Malcolm X is een documentaire serie over de moord op Malcolm X. Deze Amerikaanse documentaire staat sinds 7 februari 2020 online.

Op 21 februari 1965 werd Malcolm X neergeschoten, nadat hij net was begonnen met het geven van een speech. Hij werd eerst neergeschoten door een Afro-Amerikaanse man, waarna twee anderen het vuur op hem opende.

Na de arrestaties ontstond onduidelijkheid over wie de moordenaars/handlangers precies zijn. Vele decennia later gaat activist Abdur-Rahman Muhammad de zaak opnieuw onderzoeken uit naam van gerechtigheid.

Deze documentaire volgt activist Abdur-Rahman Muhammed, die een eigen onderzoek doet naar de moord…

een nieuw seizoen

Narcos: Mexico

13 februari 2020 | Seizoen 2

Narcos: Mexico is een Amerikaanse misdaadserie, die sinds 16 november 2018 online staat. Op 13 februari 2020 komt het tweede seizoen online te staan.

Deze spannende serie gaat over de opkomst van het Guadalajara-kartel in de 1980’s, als Miguel Ángel Félix Gallardo de smokkelaars verengt om een imperium op te bouwen.

DEA-agent Enrique Camarena verhuist samen met zijn vrouw en kind van Californië naar Guadalajara om daar een nieuwe baan aan te nemen. Hij komt er al snel achter dat zijn nieuwe baan een stuk uitdagender is dan hij ooit had kunnen denken…

Taj Mahal 1989

14 februari 2020 | Seizoen 1

Op 14 februari komt het complete seizoen van Taj Mahal 1989 online te staan., een nieuwe serie uit 2020.

Deze romantische komedie- en dramaserie uit India is benoemd naar het wereldberoemde grafmonument in Agra.

Het verhaal speelt zich af in 1989 op de Universiteit van Lucknow.

De serie volgt verschillende koppels van verschillende leeftijden, die de politieke kant van liefde verkennen via vriendschappen, romances en het huwelijk…

Gentefied

21 februari 2020 | Seizoen 1

Gentefied is een nieuwe Netflix serie, die sinds 21 februari 2020 online komt te staan.

Deze Amerikaanse komedieserie is geschreven door Alessia Costantini (bekend van Club de Cuervos).

De serie volgt drie Mexicaans-Amerikaanse neven die de Amerikaanse droom willen realiseren, ook al bedreigt deze droom de dingen waar ze het meeste van houden: hun wijk, hun allochtone grootvader en de taco-winkel van de familie…

Better Call Saul

24 februari 2020 | Seizoen 5

Op 24 februari 2020 komt alweer het vijfde seizoen van Better Call Saul online te staan. Deze spin-off van de hitserie Breaking Bad is een succes.

De hoofdrol is voor Bob Odenkirk, die in 2016, 2017 en 2018 werd genomineerd voor een Golden Globe!

Bob speelt Jimmy McGill, die inmiddels bekend staat als Saul Goodman. Wanneer je Saul moet bellen zit je echt in de problemen!

The Trails of Gabriel Fernandez

26 februari 2020 | Seizoen 1

The Trials of Gabriel Fernandez is een nieuwe true crime documentaire van Netflix, die vanaf 26 februari 2020 te zien is.

Deze serie vertelt over het misbruik en de dood van Gabriel Fernandez.

Een kind wordt herhaaldelijk mishandeld en uiteindelijk vermoord door zijn moeder en haar vriend en we vragen ons allemaal af hoe dit kon gebeuren…

De documentaire serie vertelt over het falende systeem, de dood van het kind en de arrestatie van zijn moeder Pearl Fernandez en haar vriend Isauro Aguirre.

Daarnaast wordt er ingezoomd op het daaropvolgende proces tegen Aguirre, die in 2018 ter dood veroordeeld werd voor moord (door marteling) met voorbedachten raden…

I Am Not Okay With This

26 februari 2020 | Seizoen 1

I Am Not Okay With This komt op 26 februari online te staan. Deze nieuwe Netflix Original serie is gemaakt door Jonathan Entwistle en Christy Hall.

Jonathan produceerde eerder The End of the F**ing World.

Deze serie volgt Sydney Novak, een tiener dat de beproevingen van de middelbare school moet doorstaan en om moet gaan met complexe familiedrama’s. Ondertussen ontwaken haar seksualiteit en mysterieuze superkrachten zich…

Queen Sono

28 februari 2020 | Seizoen 1

Op 28 februari 2020 komt het eerste seizoen van Queen Sono online te staan.

Deze Amerikaanse serie is geschreven door Kagiso Lediga en opgenomen in Zuid-Afrika, Nigeria, Kenia, Zanzibar en Tanzania.

Queen Sono is een geheim agent die de misdaad bestrijdt terwijl ze met een crisis in haar persoonlijke leven moet omgaan…

Formule 1: Drive to Survive

28 februari 2020 | Seizoen 2

Formule 1 fans opgelet! Op 28 februari komt het tweede seizoen van Formula 1: Drive to Survive online te staan.

Het tweede seizoen bestaat – net als het eerste seizoen – uit 10 afleveringen.

Het tweede seizoen brengt de Wereld kampioenschappen van 2019 in beeld en laat zien hoe coureurs, managers en teameigenaren tot het uiterste gaan om te winnen…