Nieuwe Netflix series: januari 2020

In het nieuwe jaar komen er weer veel nieuwe series online te staan. Je kunt dit verwachten van Netflix in januari 2020:

Messiah

1 januari 2020 | Seizoen 1

Op de eerste dag van het nieuwe jaar zet Netflix het eerste seizoen van Messiah online. Deze dramaserie is geschreven door Michael Petroni. Hij ontwikkelde eerder Miracles, een serie waar moderne wonderen voor de katholieke kerk centraal staan.

Medhi Dehbi speelt Al-Masih, ofwel de ”Messiah”, een redder van de mensheid volgens Abrahamitische religies (joden, christendom en islam).

Al-Masih verschijnt voor het eerst in het Midden-Oosten. Wanneer hij veel volgelingen krijgt en internationale aandacht trekt, is ook een CIA-officier geïnteresseerd in de man. Ze gaat op internationaal onderzoek uit om erachter te komen of de man écht de zoon van god is of dat hij een slechts een oplichter is.

Het verhaal wordt verteld vanuit meerdere invalshoeken, namelijk vanuit het perspectief van een CIA-officier, een Israëlische Shin Bet-officier, een Latino-prediker en zijn dochter uit Texas, een Palestijnse vluchteling en de media.

een nieuw seizoen

How to Get Away with Murder

1 januari 2020 | Seizoen 5

Het zesde seizoen van How to Get Away with Murder is op 26 september 2020 in premiere gegaan.

Netflix loopt iets achter en zet op 1 januari 2020 het vijfde seizoen online. Hopelijk voegt Netflix ook het zesde seizoen in 2020 toe, zodat jij meteen verder kan gaan met het laatste seizoen.

How to Get Away with Murder is een populaire Netflix serie met Viola Davis in de hoofdrol. Ze speelt een slimme en charismatische professor, die haar beste studenten leert hoe ze weg kunnen komen met moord…

De Bende van Jan de Lichte

2 januari 2020 | Seizoen 1

Je kijkt vanaf 2 januari 2020 naar De Bende van Jan de Lichte. Deze Belgische Netflix Original is gebaseerd op de gelijknamige roman van Louis Paul Boon uit 1957 en gaat over Jan de Lichte, een Vlaamse bendeleider van vroeger.

De scenario’s zijn geschreven door Christophe Dirickx en Benjamin Sprengers. Beide zijn bekend van de serie Beau Séjour, die ook te volgen is via Netflix.

Deze serie vertelt het verhaal van de charismatische struikrover Jan de Lichte. In de 18e eeuw vecht hij samen met de onderdrukten tegen de adel van Vlaanderen…

Anne With an E

3 januari 2020 | Seizoen 2

Anne With an E is een diepgaande dramaserie, die in maart 2017 in premiere is gegaan en sinds mei 2017 op Netflix staat.

Op 3 januari 2020 komt het tweede seizoen op Netflix te staan.

Anne With an E is een Canadese serie is geschreven voor Moira Walley-Beckett en gebaseerd op Anne of Green Gables uit 1908.

Deze serie speelt zich af in 1890 en volgt Anne Shirley, een wees die van weeshuis naar weeshuis verhuist. Wanneer ze terecht komt bij de harde, ongehuwde Marilla Cuthbert en haar zachtmoedige broer Matthew, kan ze tegen alle verwachtingen in vechten voor kansen…

Het derde seizoen is op 22 september 2019 in premiere gegaan. Hopelijk komt deze ook in 2020 op Netflix te staan…

Dracula

4 januari 2020 | Seizoen 1

Je kunt op 4 januari het eerste seizoen van de nieuwe serie Dracula bekijken. Deze drama- en horrorserie is geschreven door Mark Gatiss en Steven Moffat en ontwikkeld door een samenwerking tussen BBC One en Netflix.

De scenario’s zijn gebaseerd op de romans van Abraham Stoker, die in 1897 werden gepubliceerd. De serie Dracula uit 2013 is ook gebaseerd op deze roman.

De nieuwe mini-serie zal bestaan uit drie afleveringen met een speelduur van zo’n 90 minuten.

Het is 1897 in Transsylvanië als de bloeddrinkende graaf Dracula zijn plannen uitwerkt om het Victoriaanse Londen te vernietigingen…

Cheer

8 januari 2020 | Seizoen 1

Cheer is een documentaire serie over cheerleaders. De serie bestaat uit 6 afleveringen. Je kunt de serie zien vanaf 8 januari.

Deze sportdocumentaire volgt de cheerleaders van de Navarro College, die cheerleading heel serieus nemen. De atleten willen opnieuw een nationale titel binnenhalen!

De inzet op de mat is hoog. Het enige wat zwaarder is dan hun trainingen en succesvoller is dan hun prestaties, zijn hun eigen verhalen over tegenslagen en voorspoed…

AJ and the Queen

10 januari 2020 | Seizoen 1

AJ and the Queen een nieuwe komedieserie, die op 10 januari 2020 online komt te staan.

Het is een serie van de Amerikaanse ”drag queen” RuPaul en televisiemaker Michael Patrick King.

AJ and the Queen volgt Ruby Red, die club naar club reist in een oude camper uit de 90’s. Ze wordt gezelschap gehouden door haar sidekick AJ, een stoere wees van 11 jaar. De twee buitenstaanders reizen van stad naar stad, terwijl ze Ruby’s boodschap van liefde en acceptatie verspreiden en zo het leven van mensen waarmee ze in aanraking komen veranderen.

De tagline van de serie is ”Big Mama, Little Drama”.

Jamtara

10 januari 2020 | Seizoen 1

Jamtara – Sabka Number Ayega is een misdaadserie uit India, die sinds 10 januari 2020 te zien is.

Deze Indiase misdaadserie is gemaakt door Trishant Srivastava en Nishank Verma en gebaseerd op ware gebeurtenissen.

De Netflix Original vertelt het verhaal van een groep succesvolle criminelen uit Jamtra, Jharkland in India. Ze verdienen veel geld door het spaargeld van mensen te stelen via telefoongesprekken.

Hun lucratieve business wordt echter bedreigd wanneer ze de aandacht trekken van een vastberaden agente…

Medical Police

10 januari 2020 | Seizoen 1

Medical Police is een Amerikaanse komedieserie, die op 10 januari online wordt gezet.

Deze spin-off van Childrens Hospital is gemaakt door Rob Corddry, Krister Johnson, Jonathan Stern en David Wain. DE hoofdrol is voor Rob Huebel en Erinn Hayes. Ze spelen Owen en Lisa.

De artsen Owen en Lisa verlaten het Childrens Hospital om voor een geheime afdeling van de CDC een dodelijk virus te stoppen, dat zich wereldwijd aan het verspreiden is…

een nieuw seizoen

Grace and Frankie

15 januari 2020 | Seizoen 6

Grace and Frankie kwam in 2015 uit en is uitgegroeid tot een gerenommeerde komedieserie. De eerste 5 seizoenen staan al op Netflix en op 15 januari 2020 komt het zesde seizoen uit.

Deze televisieserie volgt de avonturen van schoonheidsspecialiste Grace en lerares Frankie. Ze waren absoluut geen vrienden van elkaar.

Toen hun mannen homo bleken te zijn en er samen vandoor zijn gegaan, werden ze goede vrienden. In het zesde seizoen krijgen hun avonturen een vervolg…

Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez

15 januari 2020 | Seizoen 1

Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez is een documentaire serie over de NFL-speler Aaron Hernandez die van een ster veranderde in een veroordeelde moordenaar.

De driedelige mini-serie staat sinds 15 januari 2020 online.

Aaron Hernandez vermoordde iemand, maar speelde daarna nog een heel seizoen als een professioneel atleet in de NFL.

Deze documentaire vertelt het verhaal van Aaron , een professioneel football player, maar ook een tikkende tijdbom. Hij had problemen met drugs en wapens.

In 2013 werd hij gearresteerd voor de moord op Odin Lloyd, een semi-professioneel football player en zijn toekomstige schoonbroer.

Hij werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf zonder de kans op vervroegde vrijlating. Terwijl hij berecht werd voor de moord, werd hij ook aangeklaagd voor de dubbele moord op Daniel de Abreu en Safiro Furtado. In 2017 werd hij hier echter voor vrijgelaten.

De serie beantwoord de vraag hoe iemand die alles heeft in deze situatie terecht kan komen…

Handsome Siblings (Jue Dai Shuang Jiao)

16 januari 2020 | Seizoen 1

Handsome Siblings (Jue Dai Shuang Jiao) is een Chinese actieserie, die gebaseerd is op de roman ”Juedai Shuangjiao” van de Chinese schrijver Gu Long.

Het eerste seizoen staat sinds 16 januari online. Je bent wel even bezig met het eerste seizoen want deze bestaat uit bijna 50 afleveringen met een speelduur van 45 minuten.

Deze Chinese Netflix Original vertelt het verhaal van Jiang Xiao, die is grootgebracht in de ”Villains Vally”. Hij ziet zichzelf als de nummer één schurk. Gedurende zijn reizen kruist hij het pad van Hua Wu Que. Ze worden vrienden met een broederlijke rivaliteit.

Terwijl ze uitgroeien tot martial-arts helden, worden ze geconfronteerd met een gezamenlijk verleden…

Ares

17 januari 2020 | Seizoen 1

Je kunt deze maand naar een nieuwe Nederlandse Netflix Original kijken. Ares is een spannende horrorserie, die vanaf 17 januari 2020 online staat. Het eerste seizoen bestaat uit 8 afleveringen met een speelduur van 24 tot 32 minuten.

De Nederlandse serie is geschreven door Pieter Kuijpers, Iris Otten en Sander van Meurs, die o.a. bekend zijn van Van God Los en Smeris. De hoofdrollen zijn voor Jade Olieberg en Tobias Kersloot.

Rosa Steenwijk en Jacob Wessels worden gerekruteerd voor een exclusieve studentengenootschap in Amsterdam, genaamd Ares. Ze genieten van de rijkdom en macht, maar ontdekken al snel dat deze genootschap een demonisch geheim heeft…

Sex Education

17 januari 2020 | Seizoen 2

Het eerste seizoen van Sex Education verscheen op 17 januari 2020 en nu ongeveer één jaar later komt het tweede seizoen online te staan.

Deze Britse tienerdrama is bedacht door Laura Nunn en werd direct een enorm succes. In de eerste vier weken werd de serie al 40 miljoen keer abonnees! De verwachting is dan ook dat het tweede seizoen ook een succes zal worden.

Sex Education volgt een sociaal onhandige tiener (Otis), wiens moeder (Jean) een sekstherapeut is.

Wanneer Otis een pestkop op school onbedoeld helpt met zijn seksuele angsten, besluit hij om samen met twee medestudenten een bedrijf op te richten om seksadvies te geven…

een nieuw seizoen

The Chilling Adventures of Sabrina

24 januari 2020 | Seizoen 3

The Chilling Adventures of Sabrina is een enge fantasieserie uit de Verenigde Staten. Op 24 januari 2019 zet Netflix het derde deel online.

Deze serie is gebaseerd op de strips van Archie Horror. Kiernan Shipka (Feud en Mad Men) is de hoofdrolspeelster als Sabrina Spellman.

Sabrina wordt bijna 16 jaar en moet nu kiezen tussen de heksenwereld van haar familie en de mensenwereld van haar vrienden.

Ondertussen wordt ze geconfronteerd met kwaadaardige krachten, die iedereen kunnen bedreigen…

Next in Fashion

29 januari 2020 | Seizoen 1

Next in Fashion is een nieuwe reality serie en modecompetitie van Netflix. Het eerste seizoen is op 29 januari te zien.

De serie wordt gepresenteerd Alexa Chung, een Britse schrijver, presentator, model en modeontwerper. Ze presenteert de show samen met Tan France, een Engelse modeontwerper en televisiepersoonlijkheid. Je kent Tan France van de serie Queer Eye.

Deze serie volgt 18 ontwerpers die met elkaar de concurrentie aangaan. In verschillende rondes moeten ze op basis van ontwerptrends en stijlen looks creeren die voor iedereen werken.

De winnaar zal met een bedrag van 250.000 dollar naar huis gaan en mag een collectie ontwerpen van de luxe modewinkel Net-a-Porter…