Nieuwe Netflix series: maart 2020

Het is alweer de derde maand van 2020. Je ben natuurlijk benieuwd welke nieuwe series er in maart allemaal op Netflix komen te staan én welke series een nieuw seizoen krijgen.

Hieronder staan daarom een compleet overzicht met alle nieuwe series en seizoenen:

The Letter for the King

5 maart 2020 | Seizoen 1

The Letter for the King is een drama– en fantasieserie, die sinds 20 maart 2020 te zien is. Deze Netflix Original is gemaakt door een coproductie van Netlix en FilmWave, een productiemaatschappij die ontstaan is in Nederland.

De serie is geschreven door William Davies en gebaseerd op ”De Brief voor de Koning” van de Nederlandse schrijfster Tonke Dragt.

De serie volgt ridder Tuiri (gespeeld door Amir Wilson), die aan een avontuur begint om een geheime brief te bezorgen aan de koning, net op het moment dat een meedogenloze prins ermee dreigt de wereld te vernietigen.

Gedurende zijn reis wordt hij plotseling het middelpunt van een mysterieuze profetie, die voorspelt dat er een held zal opstaan die de prins kan verslaan en de rust kan herstellen.

Tuiri zal er al snel ontdekken dat hij een echte ridder en leider moeten worden als hij dit wil overleven…

een nieuw seizoen

Kingdom

5 maart 2020 | Seizoen 2

Dankzij de positieve reacties op het eerste seizoen, komt op 2 maart het tweede seizoen van Kingdom online te staan, een spannende serie over een zombie apocalypse gedurende het Joseondynastie.

Het tweede seizoen zal – net als het eerste seizoen – uit 6 afleveringen van zo’n 60 minuten bestaan.

een nieuw seizoen

Castlevania

5 maart 2020 | Seizoen 3

Castlevania is een spannende animatieserie (voor gamers), die sinds 7 juli 2017 online staan. Het tweede seizoen is op 26 oktober 2018 in première gegaan en het derde seizoen komt dus op 5 maart 2020 online te staan.

Castlevania is een serie over vampieren. De animatieserie is geschreven door Warren Ellis en gebaseerd op de gelijknamige videogames van Konami, die al sinds 1986 gespeeld worden.

Deze serie volgt Trevor Belmont, de redder van de belegerde stad, Walachije. Deze stad wordt belegerd door vampieren die onder leiding staan van Graaf Dracula.

Samen met een tovenaar en een dhampir (half mens, half vampier) biedt hij de inwoners hoop…

een nieuw seizoen

Riverdale

5 maart 2020 | Seizoen 4.2

Op dit moment zijn er 4 seizoenen van Riverdale, maar van het vierde seizoen staan slechts 15 afleveringen online.

Op 5 maart zet Netflix nieuwe afleveringen van seizoen 4 online!

een nieuw seizoen

The Protector

6 maart 2020 | Seizoen 3

The Protector is een Turkse Netflix Original die sinds 14 december 2018 online staat. Inmiddels staan er 2 seizoenen met in totaal 18 afleveringen online. Op 6 maart komt het derde seizoen online te staan.

Deze Turkse serie – waarvan de officiële naam ”Hakan: Muhafiz” is – is gemaakt door Binnur Karaevli en grotendeels opgenomen in Istanbul.

Deze fantasieserie volgt Hakan Demir, een man die erachter komt dat hij speciale krachten heeft.

Hij moet de inwoners van Istanbul beschermen tegen duistere krachten, maar eerst moet hij zijn speciale krachten leren te gebruiken. Hierbij wordt hij geholpen door zijn vrienden…

The Circle: Brazil

11 maart 2020 | Seizoen 1

The Circle: Brazil is een spin-off van The Circle, die sinds januari 2020 online staat.

Deze Braziliaanse reality-serie komt op 11 maart online te staan. De serie wordt gepresenteerd door Giovanna Ewbank.

Deze serie volgt een groep deelnemers die online communiceren. Ze leren elkaar kennen, flirten met elkaar én proberen elkaar voor de gek te houden voor een prijs van 300.000 Braziliaanse Real…

On My Block

11 maart 2020 | Seizoen 3

Op 11 maart zet Netflix het derde seizoen van On My Block online, één van de populairste Netflix series uit 2018.

Deze komedieserie volgt vier slimme, grappige en geharde tieners. Ze wonen in een ruige wijk in Los Angeles en worden op de proef gesteld wanneer ze naar de middelbare school gaan.

The Valhalla Murders

13 maart 2020 | Seizoen 1

Goed nieuws voor iedereen die van Scandinavische misdaadseries houdt! The Valhalla Murders is een nieuwe misdaadserie uit IJsland. Deze Scandinavische serie staat ook bekend als ”Brot”.

Deze misdaadserie is op 26 december 2019 in première gegaan in IJsland en komt op 13 maart 2020 op Netflix te staan.

Eén van de scenarioschrijvers is Margrét Örnólfsdóttir. Ze schreef eerder scenario’s van Fangar en Trapped, twee populaire IJslandse series.

Deze serie volgt Arnar, een politie profiler die vanuit Kopenhagen wordt teruggehaald naar zijn geboortestad Reykjavik. Hier moet hij de eerste seriemoordenaarszaak van het land onderzoeken. De aanleiding van het onderzoek zijn de moorden op oudere mannen, die zijn misbruikt en afgeslacht.

Bij zijn onderzoek wordt hij geholpen door de lokale rechercheur Kata, die niet blij is met zijn komst…

Bloodride

13 maart 2020 | Seizoen 1

Bloodride is een horrorserie uit Noorwegen, die vanaf 13 maart te zien is.

Deze Scandinavische serie is bedacht door Kjetil Indregard en Atle Knudsen. Kjetil schreef eerder scenario’s van Maniac.

Bloodride is een anthologie-serie die de passagiers van een spookachtige bus volgt, terwijl opweg zijn naar een gruwelijke, onbekende bestemming…

Élite

13 maart 2020 | Seizoen 3

Op dit moment staan er twee seizoenen van Élite online. Op 11 maart zet Netflix het derde seizoen online. Het derde seizoen bestaat wederom uit 8 afleveringen.

Deze Spaanse serie volgt Samuel, Nadia en Christian, drie studenten uit de arbeidersklasse.  Wanneer hun eigen school instort krijgen ze een studiebeurs, waarmee ze naar een elitaire school kunnen gaan.

Hun nieuwe school – die ”Las Encinas” heet – is de meest elitaire privé-school van heel Spanje. De rijkeluiskinderen zien de drie kinderen uit het arbeidsmilieu niet zitten, waardoor er rivaliteit ontstaat. Deze rivaliteit leidt uiteindelijk tot moord!

Feel Good

19 maart 2020 | Seizoen 1

Feel Good is een nieuwe komedieserie van Netflix. Je kunt deze serie vanaf 20 maart bekijken.

Deze serie volgt de Canadese comedian Mae Martin, die zichzelf speelt. Ook in het echte leven worstelde Mae Martin met een drugsverslaving, waarvan ze nu al meer dan 10 jaar is afgekickt.

Feel Good volgt Mae terwijl ze in Londen woont. Ze gaat een nieuwe relatie aan met haar vriendin, George. Ondertussen moet ze leren omgaan met haar verslaving…

Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker

20 maart 2020 | Seizoen 1

Op 20 maart komt ook de mini-serie Self Made: Inspired by the life of Madam C.J. Walker online te staan. Deze Amerikaanse dramaserie is geschreven door Nicole Asher en gebaseerd op ”On Her Own Ground” van A’Lelia Bundles, de eerste volledige biografie van C.J. Walker.

C.J. Walker – van wie de echte naam Sarah Breedlove is – was een legendarische Afro-Amerikaanse onderneemster, die als eerste vrouwelijke selfmade miljonair van de Verenigde Staten wordt gezien.

Octavia Spencer – die bekend is van Mom en Truth Be Told – speelt Sarah Breedlove.

De serie laat zien hoe de baanbrekende Afro-Amerikaanse onderneemster C.J. Walker een haarverzorgingsimperium uit de grond stampt en daarmee de eerste vrouwelijke selfmade miljonair van de Verenigde Staten wordt…

Dare Me

20 maart 2020 | Seizoen 1

In de Verenigde Staten wordt deze serie sinds 19 december 2019 uitgezonden en vanaf 20 maart 2020 kunnen we in Nederland naar deze serie kijken.

Dare Me is een spannende thriller van USA Network, die geschreven is door Gina Fattore en Megan Abbott.

Deze serie brengt de beladen relatie van twee vriendinnen in beeld, nadat ze een nieuwe coach krijgen die hun cheerleading team naar een hoger level moeten tillen.

Grenzen worden overschreven en de levens van de vrouwen veranderen van altijd wanneer er een schokkende misdaad wordt gepleegd, die hun rustige buitenwijk op z’n kop zet…

The English Game

20 maart 2020 | Seizoen 1

Op vrijdag 20 maart 2020 zet Netflix The English Game online. Het is een kostuumdrama van de legendarische Julian Fellowes, die bekend is van één van de succesvolste series ooit: Downton Abbey!

De opnames vonden plaats in Bolton, Engeland.

Het verhaal speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw en volgt de ”Etonians” en fabrieksarbeiders, die een klassenstrijd uitvechten en uiteindelijk met elkaar het veld betreden om een wedstrijd voetbal te spelen.

Je ziet aan de officiële trailer meteen dat dit een succes gaat worden…

Vampires

20 maart 2020 | Seizoen 1

Vampires is een nieuwe Netflix Original uit Frankrijk, die vanaf vrijdag 20 maart 2020 te zien is. Deze vampierenserie is geschreven door Benjamin Dupas (Dix Pour Cent) en Isaure Pisani-Ferry en speelt zich af in Parijs.

De serie volgt een tiener uit Parijs, die half mens, half vampier is. Ze worstelt met haar nieuwe krachten en familieproblemen, terwijl ze wordt achtervolgd door een geheime vampierengemeenschap…

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness

20 maart 2020 | Seizoen 1

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness is een documentaire serie, die op 20 maart 2020 te zien is.

Deze documentaire is gemaakt door Eric Goode en Rebecca Chaiklin en vertelt het verhaal van Joe Exotic, een opvallend figuur in de wereld van het fokken van tijgers.

Joe is een excentrieke en opvallende country-zanger en eigenaar van een dierentuin in Oklahoma. Hij wordt ervan verdacht iemand te hebben ingehuurd om zijn grootste rivaal te vermoorden…

Freud

23 maart 2020 | Seizoen 1

Freud is een Oostenrijkse misdaadserie met 8 afleveringen, die vanaf 23 maart 2020 te zien is.

Deze serie volgt de psychoanalyticusSigmund Freud in 1886 in Wenen. Zijn revolutionaire theorieën worden geconfronteerd met tegenstand van collega’s en de Oostenrijkse samenleving.

Op dat moment ontmoet hij de oorlogsveteraan en politieman Alfred Kiss en het beruchte medium Fleur Salóme, waardoor hij ongewild jacht gaat maken op een seriemoordenaar…

Unorthodox

26 maart 2020 | Seizoen 1

Op 26 maart komt de nieuwe mini-serie Orthodox online te staan. Deze Duitse serie bestaat uit 4 afleveringen.

De ontroerde serie is o.a. geschreven door Anna LeVine (bekend van Deutschland 83 en 86).

Deze serie vertelt het verhaal van een jonge vrouw die is opgegroeid in een super orthodoxe gemeenschap in Williamsburg, Brooklyn.

Ze besluit om de hechte Chassidische gemeenschap te verlaten en te vluchten voor een gearrangeerd huwelijk, door naar Berlijn te vertrekken. Hier wil ze haar droom om muzikant te worden werkelijkheid maken…

Ozark

27 maart 2020 | Seizoen 3

Cool! Op 27 maart zet Netflix het derde seizoen van Ozark online!

Deze spannende misdaadserie is sinds 21 juli 2017 te zien en werd direct een succes. Veel seriekijkers vinden de serie vergelijkbaar met Breaking Bad.

Voor wie de serie niet aan het kijken is:

De serie volgt Marty en zijn gezin. Het lijkt een doorsnee gezin, maar Marty is bezig met het witwassen van geld voor een Mexicaans drugskartel.

Wanneer de samenwerking misgaat, vlucht hij samen met zijn gezin naar Ozark in een poging om zijn gezin te beschermen.