Nieuwe Netflix series: mei 2018

De maand april werd goed afgesloten met de komst van seizoen 5 van The 100. Deze maand komen er weer iedere week nieuwe afleveringen online te staan van Supergirl, The Originals, Shadowhunters, Lucifer en Designated Survivor.

Daarnaast komen er in mei natuurlijk compleet nieuwe series én seizoenen online te staan. Hieronder een overzicht van de nieuwste series…

The Rain

4 mei 2018 | Seizoen 1

The Rain is de eerste Deense Netflix Original. Deze spannende science fiction serie is geschreven door Jannik Tai Mosholt en begint op 4 mei 2018.

10 jaar nadat een virus vrijwel de gehele populatie van Scandinavië heeft gedood, gaan een broer en zus op zoek naar antwoorden. Het enige dat ze in handen hebben is een motivatieboek van hun vader met informatie over ”een nieuwe wereld”.

Gedurende hun reis worden ze geconfronteerd met vele gevaren, maar de grootste gevaren komen van binnenuit!

Safe

4 mei 2018 | Seizoen 1

Safe is een nieuwe Netflix Original met vele vooraanstaande namen, waaronder Michael C. Hall die we kennen van Dexter. De Amerikaanse dramaserie is, net als The Five, gebaseerd op een boek van de vooraanstaande schrijver Harlan Coben. Op 10 mei komt seizoen 1 online te staan.

De nieuwe serie volgt Tom Safe, een kinderchirurg met twee dochters. Ze hebben een zware periode achter de rug omdat hun vrouw en moeder is overleven.

Voor Tom wordt het nog zwaarder als één van zijn dochters niet thuis komt na een feest. Tom gaat op onderzoek uit en ontdekt de duistere geheimen van mensen die het dichtst bij hem staan…

een nieuw seizoen

Dear White People

4 mei 2018 | Seizoen 2

Dear White People kwam op 28 april 2017 online te staan. Op 4 mei gaat de serie verder met een 2de seizoen. Na de première ontstond enige ophef.

De serie zou racisme tegen blanken promoten, waardoor sommige mensen hun abonnement van Netflix hebben opgezegd. Voor veel anderen is het een hilarische serie.

De serie volgt Samantha White, die samen met een aantal andere zwarte studenten een radioprogramma opzet. Hun radioprogramma heet ”Dear White People”. Samantha en haar ”collega’s” lezen blanke Amerikanen de les over de do’s and don’ts over racisme in de samenleving…

een nieuw seizoen

Bill Nye Saves the World

11 mei 2018 | Seizoen 2

In december 2017 kwam Bill Nye Saves the World op Netflix te staan. Op 11 mei 2018 komt seizoen 3 online te staan.

De serie volgt Talkshowpresentator en Emmy Award-winnaar Bill Nye. Hij nodigt experts en celebrities uit in zijn lab om samen te onderzoeken welke invloed de wetenschap op onze dagelijks leven heeft…

een nieuw seizoen

Evil Genius

11 mei 2018 | Seizoen 4

Evil Genius is een Netflix Original uit 2018. De documentaire serie begint op 11 mei. Deze documentaire gaat over de meest duistere en gestoorde bankoverval uit de geschiedenis van de Verenigde Staten.

In 2003 wordt er een bankoverval gepleegd in de stad Erie, Pennsylvania. De overvaller heeft een bom om zijn nek en wordt gedwongen de bank te overvallen.

Wanneer de politie hem tegen probeert te houden ontploft de bom. De actie bleek slechts een onderdeel van een grotere samenzwering te zijn. Netflix laat nu het complete verhaal zien…

een nieuw seizoen

13 Reasons Why

18 mei 2018 | Seizoen 2

Het werd één van de succesvolste Netflix series uit 2017. Vanaf 18 mei komt seizoen 2 op Netflix te staan.

Op 1 mei kwam de eerste trailer uit en die zag er veelbelovend uit. De trailer laat zien dat de cassettebandjes nog maar het begin zijn. Wat hebben de personages nog meer voor elkaar te verbergen?

13 Reasons Why is gebaseerd op een boek van Jay Asher en deels geproduceerd door zangeres Selena Gomez. De serie gaat over Hannah, die zelfmoord pleegde én op tape heeft gezet waarom ze dit heeft gedaan.

Over de serie ontstond ophef, omdat het tiener aan zou kunnen zetten tot zelfmoord. Voor Netflix is het in ieder geval een super succesvolle productie! Op 18 mei het vervolg dus!

een nieuw seizoen

Fauda

24 mei 2018 | Seizoen 2

Fauda vormde de basis van de internationale hitserie Homeland. Op 24 mei komt het 2de seizoen online te staan. Het goede nieuws is dat er ook een 3de seizoen gaat komen!

Fauda is een Israëlische serie van Lior Raz en Avi Issacharoff. De serie is gebaseerd op hun ervaringen als soldaat van het Israëlische leger en het conflict tussen Israël en Palestina.

De serie volgt Doron, een commandant van een hechte Israëlische legereenheid. Doran en zijn team zijn opgeleid om zich te kunnen infiltreren in Palestijnse gebieden.

Samen gaan ze undercover om een Hamas-activist op te sporen en aanslagen op Israël te voorkomen…

een nieuw seizoen

The Toys That Made Us

25 mei 2018 | Seizoen 2

The Toys That Made Us is een Netflix Original, die geschreven is door Benjamin J. Frost en Nicholas Ferrel. Het 2de seizoen komt op 25 mei 2018 online te staan.

Deze documentaire gaat over de bedenkers van speelgoed van Star Wars, He-Man, Barbie, G.I. Joe, LEGO, de Transformers, Hello Kitty en Star Trek…

een nieuw seizoen

Trollhunters

25 mei 2018 | Seizoen 3

Trollhunters is een hele populaire kinderserie van Netflix, die op 25 mei verder gaat met een 3de seizoen. Deze animatieserie is geproduceerd door Guillermo del Toro en Dreamworks.

Jim Lake Jr. is een normale jonge met een drukke moeder én een verlangen naar avontuur. Wanneer hij een magisch amulet vindt, wordt hij de eerste menselijke trollhunter!

Samen met een aantal goedaardige trollen wordt hij dé beschermer van twee werelden…

een nieuw seizoen

Unbreakable Kimmy Schmidt

30 mei 2018 | Seizoen 4

Unbreakable Kimmy Schmidt begon in 2015 en groeide uit tot een regelrechte hit! Inmiddels staan er al 3 seizoenen op Netflix en op 30 mei komt het 4de seizoen online te staan.

De komedieserie volgt Kimmy Schmidt, die wordt bevrijdt uit een sekte en vervolgens terecht komt in New York. Hier moet ze leven in een wereld waarvan ze niet wist dat deze bestond.

De optimistische Kimmy maakt nieuwe vrienden en beleeft spontaan de leukste dingen. Daarbij laat ze zien dat het belangrijk is om nooit op te geven!