Nieuwe series: oktober 2022

Joost TVserieskijken.nl

Door Joost

Seriekenner TVserieskijken
8 juni 2022
In oktober komen er weer veel nieuwe series online te staan. Ontdek nu welke series deze maand op Netflix, Amazon Prime Video en Disney+ komen te staan:

Beste series van oktober 2022

Omdat er zoveel nieuwe series online komen te staan bij alle aanbieders, zoals Netflix, Amazon Prime en Disney+ hebben we 5 series gekozen die we als beste series van oktober 2022 zien. Ga direct naar de beste nieuwe series deze maand:

 

Amazon Prime video icon
Disney plus logo

Nieuwe Netflix series: oktober 2022

Hieronder staan de series die in oktober 2022 nieuw op Netflix komen te staan:

Netflix

High Water

Te zien vanaf: 5 oktober 2022

High Water is een Poolse Netflix Original die sinds 5 oktober 2022 online komt te staan. Deze spannende serie over natuurgeweld is gemaakt door Kasper Bajon en Kinga Krzeminska. De originele Poolse titel is ”Wielka Woda”

De serie speelt zich af in de hoofdstad van Neder-Silezië – één van de zestien woiwodschappen van Polen. Wanneer een vloedgolf de hoofdstad nadert, wordt besloten om de stad te redden door de omliggende dorpen en velden op te offeren…

Netflix

Contigo Capitán

Te zien vanaf: 5 oktober 2022

Vanaf 5 oktober komt de serie over Paolo Guerrero online te staan. Deze Peruaanse voetballer werd een paar maanden voor het WK positief getest op gebruik van cocaïne. Dit zorgt voor een moeilijk juridisch gevecht…

Netflix

Aftershock: Everest and the Nepal Earthquake

Te zien vanaf: 6 oktober 2022

Aftershock: Everest and the Nepal Earthquake is een documentaire serie over de aarbevingingen in Nepal in 2015. Deze docu staat vanaf 6 oktober 2022 online.

Bij deze aardbevingen kwamen bijna 9.000 mensen om het leven en raakte meer dan 20.000 mensen gewond. De Netflix Original vertelt over de gebeurtenissen met beelden van de aardbeving en verklaringen van ooggetuigen…

Netflix

Conversation with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes

Te zien vanaf: 7 oktober 2022

Na Conversation with a Killer: The Ted Bundy Tapes en Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes gaat op 7 oktober 2022 de serie Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes in première.

Deze true crime documentaire gaat over gaat over Jeffrey Dahmer, een beruchte Amerikaanse seriemoordenaar, verkrachter en kanibaal internationaal bekend werd door de serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Jeffrey Dahmer – ook wel bekend als de ”Milwaukee Cannibal” – is een Amerikaanse seriemoordenaar, verkrachter en kanibaal. Tussen 1978 en 1991 vermoordde hij 17 mannen. Vaak had Jeffrey na het moorden seks met het dode lichaam (necrofilie). Ook bewaarde hij de lichaamsdelen en at hij het vlees van zijn slachtoffers (kannibalisme).

In 1992 werd hij veroordeeld tot vijftien keer levenslang. In 1978 kreeg hij daar nog een levenslange gevangenisstraf bij door een moord die gepleegd werd in Ohio in 1978.

Op 28 november 1994 werd Jeffrey doodgeslagen door zijn medegevangene, Christopher Scarver.

Jeffrey werd voor zijn proces gediagnosticeerd met borderline en een psychotische en (schizo typische) persoonlijkheidsstoornis. Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes geeft door middel van de interviews die met hem zijn opgenomen een verontrustende kijk in zijn gestoorde geest…

Netflix

The Midnight Club

Te zien vanaf: 7 oktober 2022

The Midnight Club is een horrorserie uit de Verenigde Staten, die sinds 7 oktober op Netflix staat. Deze tienerserie is gemaakt door Mike Flanagan en Leah Fong – bekende van de hitseries The Haunting of Hill House en The Haunting of Bly Manor.

The Midnight Club volgt een groep van vijf terminale patienten in het Brightcliffe Hospice, die ‘s nachts samenkomen om enge verhalen aan elkaar te vertellen…

Netflix

Glitch

Te zien vanaf: 7 oktober 2022

Glitch is een science fiction serie uit Zuid-Korea, die vanaf 7 oktober te streamen is.

Deze nieuwe serie volgt Ji Hyo’s wiens vriend verdwijnt met een ongeïdentificeerd licht. Sindsdien zoekt ze naar de verblijfplaats van haar vriend. Samen met de leden van haar UFO-club begint ze een mysterieus geheim te ontrafelen…

Netflix

Man on Pause

Te zien vanaf: 7 oktober 2022

Man on Pause – waarvan de originele titel ”Andropoz” is – is een Turkse serie uit 2022, die sinds 7 oktober te zien is.

Deze misdaaddrama is opgenomen in Istanbul en volgt echtgenoot en vader Yusuf. Samen met zijn gezin verhuist hij naar zijn droomhuis op zoek naar eeuwig geluk, te midden van het begin van zijn penopauze.

Aangekomen op hun ”droombestemming” raken ze allemaal verstrikt in het leven van hun rijke landheer Mahumt, zijn vrouwen, minnaressen en vele, vele kinderen…

Netflix

1899

Te zien vanaf: 17 oktober 2022

Je kunt vanaf 17 oktober kijken naar 1899, een mysterieuze dramaserie uit Duitsland.

Deze serie is gemaakt door de makers van de Duitse Netflix Original Dark.

Deze serie volgt de passagiers van een migrantenstoomschip die Londen verlaten om een nieuwe leven te beginnen in New York.

Vol hoop en dromen over een nieuwe eeuw en hun toekomst in het buitenland, komen ze een ander migrantenschip tegen. Dit zorgt ervoor dat hun reis een onverwachte wending neemt.

Wat ze vervolgens aan boord van het migrantenschip vinden, verandert hun reis naar het beloofde land in een verschrikkelijke nachtmerrie…

Netflix

The Watcher

Te zien vanaf: 13 oktober 2022

The Watcher is een nieuwe serie uit 2022 van Ryan Murphy en Ian Brennan, die hiervoor Monster: The Jeffrey Dahmer Story en American Horror Story produceerde.

Deze spannende serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het berichte ”Watcher-huis” in New Jersey. De hoofdrol is voor Naomi Watts, Bobby Cannavale en Luke David Blumm in de hoofdrol.

The Watcher volgt een getouwd dat verhuist naar hun droomhuis in een buitenwijk van New Jersey. Hun geplande droomleven verandert in een hel als ze via brieven worden lastiggevallen door een stalker die zichzelf ”The Watcher” noemt.

Deze brieven zijn echter nog maar het begin, als ze ontdekken dat hun nieuwe buurt duistere geheimen kent…

Netflix

Black Butterflies

Te zien vanaf: 14 oktober 2022

Black Butterflies – waarvan de originele titel ”Les Papillons Noirs” is – is een misdaaddrama uit Frankrijk. Deze spannende serie komt op 14 oktober 2022 nieuw op Netflix te staan.

Deze serie volgt Albert Desiderio, een bescheiden gepensioneerde man die op sterven ligt. Hij besluit een romanschrijver in te huren om zijn levensverhaal op papier te zetten.

Adrien Winckler – een sobere romanschrijver met weinig inspiratie voor zijn tweede roman – neemt deze opdracht aan.

De roman begint met het liefdesverhaal dat Albert in de jaren 70 met Solage deelde, maar blijkt de bekentenis te zijn van een seriemoordenaarspaar…

Netflix

Holy Family

Te zien vanaf: 14 oktober 2022

Holy Family is een Spaanse serie, waarvan de originele titel ”Sagrada Familia” is. Deze Netflix Original is sinds 14 oktober 2022 te zien.

De hoofdrol is voor Najwa Nimri, die bekend is van La Casa de Papel.

De dramaserie volgt een familie die een schokkend geheim verbergt. De familie begint een nieuw leven in Madrid, waar hun plannen moeilijk worden gemaakt door nieuwe relaties en het verleden hen begint in te halen…

Netflix

Wild Croc Territory

Te zien vanaf: 12 oktober 2022

Wild Croc Territory is een Australische serie over Matt Wrightt en zijn onverschrokken team van krokodillenexperts, die ‘s werelds gevaarlijkse reptielen van de Australische outback vangen en verplaatsen.

Deze serie is vanaf 12 oktober 2022 te zien.

Netflix

Belascoarán

Te zien vanaf: 12 oktober 2022

Belascoarán is een Mexicaanse misdaadserie, die vanaf 12 oktober 2022 te zien is.

Deze serie is opgenomen in Mexico City en heeft Luis Gerardo Méndez in de hoofdrol. Hij speelt Hector Belascoaran Shayne.

Hector laat zijn kantoorbaan en saaie huwelijk achter zich om privédetective te worden. Hij lost schokkende criminele zaken op in de 70’s in Mexico City…

Netflix

Everything Calls for Salvation

Te zien vanaf: 14 oktober 2022

Everything Calls for Salvation is een Italiaanse serie, waarvan de originele titel ”Tutto Chiede Salvezza” is. Deze komische dramaserie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Daniele Mencarelli die in 2020 verscheen.

De hoofdrol is voor Federico Cesari. Hij speelt Daniele. Wanneer Daniele onvrijwillig wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, moet hij opnieuw leren leven – en liefhebben – met behulp van zijn medepatiënten…

Netflix

The Playlist

Te zien vanaf: 13 oktober 2022

The Playlist is een Zweedse serie die op 13 oktober 2022 in premiere gaat.

Deze mini-serie is gebaseerd op ”The Spotify Play” van Sven Carlsson en Jonas Leijonhufvud.

Deze dramaserie vertelt hoe de Zweedse tech-ondernemer Daniel Ek en zakenpartner Martin Lorentzon een revolatie teweegbrengen in de muziekindustrie door gratis muziek aan te bieden via de legale streamingdienst Spotify…

Nieuwe Amazon Prime series: oktober 2022

Hieronder staan de series die in oktober 2022 nieuw op Amazon Prime komen te staan:

Prime Video

Chuck

Seizoen 1 - 5 vanaf 1 oktober 2022

Chuck is een komische actieserie die tussen 2007 en 2012 is uitgezonden en vanaf 1 oktober 2022 op Amazon Prime staat.

Deze Amerikaanse serie is gemaakt door Josh Schwartz en Chris Fedak.

Deze serie volgt Chuck Bartowski, een computernerd die een nieuwe carriere krijgt als hij een e-mail opent met duistere overheidsgehiemen en deze per ongeluk opslaat in zijn hersenen.

Omdat Chuck nu de meest gevoelige overheidsgeheimen in zijn hoofd heeft opgeslagen, besluit majoor John Casey van de Natural Security Agency om hem te beschermen. Zijn nieuwe partner is topagent van de CIA, Sarah Walker…

Prime Video

Condor

Seizoen 1 - 2 vanaf 1 oktober 2022

Condor is een actieserie van Pickbox NOW, die sinds 2018 te zien is. Het eerste en tweede seizoen komt op 1 oktober 2022 op Amazon Prime te staan.

Max Irons speelt Joe turner. Joe twijfelde altijd al over zijn baan bij de CIA. Wanneer iets dat hij ontdekt ervoor zorgt dat zijn hele kantoor wordt vermoord – en Joe de enige overlevende is – wordt hij gedwongen om op de vlucht te laan.

Terwijl er gevecht ontstaat om leven en dood, wordt Joe gedwongen om opnieuw te bepalen wie hij is en waartoe hij in staat is om te ontdekken wie er achter deze verreikende samenzwering zit.

Daarbij moet hij voorkomen dat zijn tegenstanders hun dodelijke doel bereiken en miljoenen levens in gevaar brengen…

Prime Video

The L Word

Seizoen 1 - 6 vanaf 1 oktober 2022

The L Word is een dramaserie uit de Verenigde Staten, die tussen 2004 en 2009 is uitgezonden. Op 1 oktober 2022 komen alle 6 seizoenen online te staan. Deze hebben in totaal 71 afleveringen!

The L Word volgt Jenny. Ze vertrekt naar Los Angeles om bij haar vriend te gaan wonen. In Los Angeles loopt ze de lesbische vrouwen Tina en Bette tegen het lijf.

Jenny wordt nieuwsgierig en krijgt verlangens die ze eerder niet kende. Hierdoor veranderd haar leven compleet. Jenny heeft al snel veel seks, liefde en spanning in haar leven…

Prime Video

The Peripheral

Seizoen 21 vanaf 1 oktober 2022

The Peripheral is een drama- en science fiction serie van Amazon Prime, die sinds 21 oktober 2022 te zien is.

Deze Amerikaanse serie is gemaakt door Scott B. Smith  en gebaseerd op de gelijknamige roman van William Gibson. Lisa Joy en Jonathan Nolan – de producers van Westworld -produceerde de serie.

Deze serie volgt Flynne Fisher, een vrouw die haar gebroken familie bij elkaar probeert te houden in een vergeten hoek van de Verenigde Staten.

Flynne is een slimme en ambitieuze, maar gedoemde vrouw die geen toekomst heeft. Wanneer ze een verborgen connectie met een hele andere realiteit ontdekt, roept de toekomst haar…

Nieuwe Disney Plus series: oktober 2022

Hieronder staan de series die in oktober 2022 nieuw op Amazon Prime komen te staan:

Disney+

The Pink Lie

Seizoen 1 vanaf 5 oktober 2022

Op 5 oktober 2022 komt de nieuwe reality serie Pink Lie op Disney+ te staan. Deze Koreaanse serie stelt de vraag of onvoorwaardelijke liefde bestaat.

Jonge mannen en vrouwen verhuizen in deze serie naar het Pink House. Ze hebben ieder een leugen over zichzelf, hun leeftijd, begroep of studie. Terwijl de waarheid over de identiteit van de inwoners bekend wordt beginnen de emoties hoog op te lopen…

Disney+

The Bear

Seizoen 1 vanaf 5 oktober 2022

The Bear is een nieuwe komische dramaserie uit 2022, die vanaf 5 oktober op Disney+ komt te staan. Deze populaire FX Original is gemaakt door christopher Storer en opgenomen in Chicago, Illinois.

De hoofdrol is voor Jeremy Allen White (bekend van Shameless). Hij speelt Carmen ”Carmy” Berzatto.

Carmy is een kok die uit de wereld van chique restaurants komt. Wanneer er iemand uit zijn familie komt te overlijden, keert hij terug naar zijn geboortestad Chicago. Hier gaat hij het familiebedrijf, een sandwitchwinkel met de naam ”The Original Beef of Chicagoland” runnen.

Deze nieuwe baan is een hele uitdaging, omdat deze wereld heel anders is dan hij gewend was. Hij werkt nu in een klein bedrijf met eigenwijze en opstandige medewerkers en een moeilijke familie met moeilijke familiebanden…

Disney+

L'Opéra

Seizoen 1 vanaf 5 oktober 2022

L’Opéra is een Franse dramaserie uit 2021, die vanaf 5 oktober online komt te staan. Deze serie van OCS is gemaakt door Cécile Ducrocq, die bijvoorbeeldbekend is van Dix Pour Cent.

L’Opéra speelt zich af in ”het heiligdom van de Franse dans”, het Garnier Opera House. Deze searie ovlgt drie personages wiens dromen botsen met de realiteit, wiens ambities botsen met verwachtingen en wiens zuiverheid geconfronteerd wordt met corruptie…

Disney+

Candy

Seizoen 1 vanaf 12 oktober 2022

Candy is een misdaaddrama van Hulu, die vanaf 12 oktober online komt te staan op Disney+.

Deze nieuwe biografische serie over het leven van Candy Montgomery is gemaakt door Nick Antosca en Robin Veith, bekend van the Act.

Hoofdrolspeelster Jessica Biel speelt Candy, een Amerikaanse huisvrouw en moeder. Ze doet alles goed in haar leven. Ze woont met haar liefhebbende echtgenoot in een mooi huis in een veilige buitenwijk en heeft een zoon en dochter.

Waarom vermoordde ze dan haar vriend vande kerk, Betty Gore door haar 41 keer te slaan met een bijl?