Nieuwe Ziekenhuiserie van RTL4: Centraal Medisch Centrum!

Dinsdag maakte Videoland en RTL bekend dat ze in het najaar van 2016 met een nieuwe ziekenhuisserie komen! Deze serie heet Centraal Medisch Centrum.

De productie, van deze dramaserie met 10 afleveringen, is in handen van Talpa. De opnames vinden plaats in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord.

Ziekenhuisseries zijn populair. Series als Grey's Anatomy, Code Black en The Night Shift zijn een groot succes. In Nederland hadden we eerder ook al een populaire ziekenhuisserie. Dit was Medisch Centrum West uit 1988!

Het verhaal

Centraal Medisch Centrum gaat over Cleo de Waard. Ze is de nieuwe CEO van het ziekenhuis. De Raad van Bestuur heeft haar 1 belangrijke opdracht gegeven: bezuinigen.

Al snel ontdek Cleo dat de Raad van Bestuur niks om de zorg voor patiënten geeft. Cleo heeft wel hart voor de zorg, waardoor ze het moeilijk vindt om de strenge bezuinigingsmaatregelen door te voeren. Daarbij zorgen de medisch specialisten ook nog eens voor de nodige weerstand.

Het verhaal van deze Nederlandse serie is gebaseerd op realistische ziekenhuisthema’s.

De serie wordt gesteund door de VriendenLoterij en 7 gezondheidsfondsen in Nederland. Dit zijn de Nierstichting, Alzheimer Nederland, Het Fonds Psychische Gezondheid, Het Longfonds, De Hartstichting, de hoorstichting en de Maag Lever Dram Stichting.

Met Wil Koopman als regisseur

Centraal Medisch Centrum wordt geregisseerd door Wil Koopman. Deze vooraanstaande Nederlandse regisseuse is bekend van verschillende topseries, zoals Gooische Vrouwen, Doris, Gouden Bergen, Divorce, Familie Kruys en Danni Lowinski.

Renée Soutendijk in de hoofdrol

RTL maakte bekend dat Renée Soutendijk, bekend van Meiden van de Wit en Moordvrouw, een hoofdrol in de serie heeft. Later wordt bekend welke rol ze precies op zich neemt en wie de andere hoofdrolspelers zijn.