Tweede seizoen van Mindhunter is onderweg!

De Netflix Original Mindhunter is pas vanaf 13 oktober te zien op Netflix, maar een tweede seizoen is al onderweg. Netflix had zoveel vertrouwen in de serie dat 6 maanden voor de lancering al een tweede seizoen besteld werd.

En dat is goed nieuws voor de fans van Mindhunter die momenteel erg populair is op het streamingplatform en lovende reviews krijgt...

David Fincher

De serie werd bedacht door Joe Penhall en is gebaseerd op het boek Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit van John E. Douglas en Mark Olshaker. De bekende regisseur David Fincher (bekend van films als Gone Girl en The Girl with the Dragon Tattoo) en Charlize Theron zijn de producers van de serie. Fincher regisseerde ook 4 afleveringen van de serie.

Na het vertrek van Joe Penhall tijdens de opnamen van Mindhunter, werd David Fincher overigens ook min of meer de showrunner van Mindhunter.

Het eerste seizoen

Het eerste seizoen van Mindhunter speelt zich af in 1979. FBI-agenten Holden Ford en Bill Tench interviewen seriemoordenaars om te kunnen begrijpen hoe deze misdadigers denken. Deze kennis willen ze gebruiken om onopgeloste misdrijven op te lossen. Al is niet iedereen blij met deze nieuwe, onorthodoxe manier van werken.

Het tweede seizoen

In een interview met Billboard magazine over de jaren zeventig soundtrack van Mindhunter, vertelde David Fincher al meer over het tweede seizoen.

Deze tweede reeks wordt gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen die zich afspeelden tussen 1979 en 1981. Dit keer staan de zogenoemde Atlanta kindermoorden centraal die in deze periode plaatsvonden. 28 African American kinderen, tieners en volwassen werden in die tijd vermoord.  John Douglas (waarop het personage van Holden Ford is gebaseerd) was nauw betrokken bij het onderzoek naar de moordenaar, maar kreeg ook een officiële reprimande tijdens de zaak.

Wanneer is het 2de seizoen te zien?

De grote vraag is wanneer het 2de seizoen te zien is? Tot nu spreken David Fincher en de rest van het team in interviews over ‘volgend jaar.’ Omdat Fincher ook nog verantwoordelijk is voor de film Z-Nation in 2018, is de verwachting in de Amerikaanse pers, dat het tweede seizoen op z’n vroegst te zien is in oktober 2018.

Ook is het nog niet bekend of David Fincher weer showrunner wordt of dat er een andere showrunner wordt aangesteld.