3 oktober op FOX: het tweede seizoen van Star begint

Niet alleen de hitserie Empire gaat 3 oktober verder op de Nederlandse zender FOX, ook het tweede seizoen van Star begint. Na Empire, om precies te zijn. En dat is geen toeval...

Tweede seizoen

5 maanden later. Star (Jude Demorest) deelt het bed met de president van het platenlabel, Alex (Ryan Destiny) heeft een miskraam gehad terwijl Simone (Brittany O’Grady) vast zit voor bezit van marihuana. Carlotta (Queen Latifah) probeert een contract voor de meidengroep te regelen bij Empire.

Jahil (Benjamin Bratt) is spoorloos verdwenen en is vermoedelijk dood. De grote vraag is dan ook wie verantwoordelijk is voor de dood van Hunter en Eva…

Crossover-aflevering met Empire

Star werd bedacht door Lee Daniels and Tom Donaghy voor Fox. Lee Daniels was samen met Danny Strong eerder al verantwoordelijk voor de hitserie Empire.

Dat is duidelijk te merken in Star. Zo is de eerste aflevering van het tweede seizoen van Star een zogenoemde crossover-aflevering met Empire. Jussie Smollett is dan ook te zien als Jamal Lyon.

En net als in Empire, speelt muziek een enorm belangrijke rol in Star. Na elke aflevering kun je op streamingplatforms de soundtrack met speciaal geproduceerde hip-hop en R&B nummers van de serie downloaden.

Bekende gezichten

Bovendien zie je – net als in Empire – veel bekende gezichten uit de muziekwereld langs komen. Denk aan Lenny Kravitz, Tyrese Gibson en Missy Elliot. Big Boi, Tiny, Gladys Knight, Porsha Williams en Kelly Price zijn in de serie te zien als zichzelf.

Maar ook andere beroemdheden passeren de revue. Naomi Campbell speelt de rol van de moeder van Alex en we zien Paris Jackson terug als social media manager.

Uitgezonden na Empire

Empire bezorgde Star nog een voordeel: het wordt uitgezonden ná Empire in de VS op FOX. Ondanks negatieve recensies zorgde dat ervoor dat Star in het eerste seizoen toch redelijk succesvol was. Maar ook de eeste aflevering van het tweede seizoen had hier profijt van. De serie scoorde de beste kijkcijfers sinds de première op 14 december 2016. Nu nog afwachten hoe de rest van de afleveringen het doet.

Vanaf 3 oktober is het tweede seizoen van Star iedere dinsdag te zien om 21.55 uur te zien op FOX.