4 januari is ‘t tijd voor het zesde seizoen van Nashville

Het leek erop dat de Amerikaanse serie Nashville op sterven na dood was toen de serie in 2016 werd gecanceld. Maar inmiddels is Nashville weer te zien op de Amerikaanse zender CMT. Het 6e seizoen begint op 4 januari 2018.

Dat nieuws werd bekend gemaakt in een video op Twitter door twee hoofdrolspelers, Hayden Panettiere en Jonathan Jackson...

Zesde seizoen

In het zesde seizoen moet Juliette (Hayden Panettiere) dealen met de gevolgen nadat ze toegaf dat ze Maddie’s (Lennon Stella) nummer stal. Intussen staat de toekomst van het platenlabel van Rayna, Highway 65, op het spel.

Van ABC naar CMT

De dramaserie Nashville werd bedacht door Callie Khouri. Ze produceerde de serie samen met R.J. Cutler, Dee Johnson (ook bekend van Rizzoli and Isles en The Good Wife), Steve Buchanan en hoofdrolspeelster Connie Britton. In het vijfde seizoen namen Marshall Herskovitz en Ed Zwick het roer over.

De 1ste aflevering was voor het eerst te zien op 10 oktober 2012 op de Amerikaanse zender ABC. De reviews waren prima en de show werd goed bekeken. Al zakten de kijkcijfers wel in. In mei 2016 cancelde ABC wegens tegenvallende kijkcijfers de serie. Een verrassing omdat de serie net nieuwe showrunners had gekregen.

Fans besloten een petitie te starten, terwijl de producers uitweken naar een andere zender. De Amerikaanse zender CMT nam Nashville over. Het 5e seizoen bleek boven verwachting te scoren op zender CMT.

Op 10 april 2017 bestelde CMT dan ook een nieuw seizoen. Dit zesde seizoen zal uit 16 afleveringen bestaan en is te zien op 4 januari 2018.

Geen Connie Britton

In het zesde seizoen ontbreekt hoofdrolspeelster Connie Britton. Na een schokkende plotwending werd zij in het 5e seizoen uit de serie geschreven.

In het zesde seizoen is nu wel actrice Rachel Bilson te zien. Zij speelt de rol van een marketing-deskundige die Highway 65 moet helpen, maar intussen countrymuziek haat.

Nashville

Rayna James is een legendarische country-zangeres uit Nashville. Een probleem? Haar populariteit is tanende. Daarom wil haar platenmaatschappij haar op tournee sturen met de nieuwe zangeres en populaire countryster, Juliette Barnes. Tot ongenoegen van Rayna en Juliette. Maar dan zet Juliette haar zinnen op Rayna’s vaste gitarist en oud-minnaar Deacon en wordt de sfeer ronduit vijandig.

Het zesde seizoen van Nashville is vanaf 4 januari 2018 te zien op de Amerikaanse zender CMT.