Black Mirror

Een tijdje terug kocht Netflix de rechten van de serie Black Mirror van de Britse zender Channel 4. Dat bleek een goede zet, want het 3e seizoen deed het prima op Netflix. Het 4e seizoen is dan ook vanaf 29 december 2017 te zien.

4e seizoen

Het 4e seizoen bestaat uit 6 afleveringen met 6 nieuwe realiteiten: Arkangel, USS Calister, Crocodile, Hang the DJ, Metalhead en Black Museum.

De trailers vind je onderaan dit bericht.

Black Mirror

Ook in het 4e seizoen van Black Mirror staan alle afleveringen weer op zichzelf. De gemeenschappelijke deler? Bedenker en schrijver van de serie, Charlie Brooker, spreekt kijkers aan op hun collectieve onbehagen over de technologie in de wereld waarin we nu leven.

In ieder huis, op ieder bureau, in iedere handpalm bevindt zich een plasmascherm, een monitor en een smartphone. De ”zwarte spiegel” van de 21e eeuw bestaat …

In ieder aflevering staat een ander technologisch aspect centraal. Dit levert iedere aflevering weer een tragikomisch, spannend verhaal met een eigen unieke visuele stijl en tone of voice op.

Prima acteurs en regisseurs

Ook worden voor iedere aflevering weer goede regisseurs en acteurs ingehuurd. Zo zagen we in het 3e seizoen acteurs terug als Bryce Dallas Howard (Jurrasic World), Michael Kelly (House of Cards) en Kelly McDonald (Boardwalk Empire).

Ook namen regisseurs als Joe Wright (Atonement), Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane) en Jacob Verbruggen (House of Cards) de regie voor een aflevering voor hun rekening.

”Als er één serie écht geniaal is, dan is het Black Mirror” Joost van tvserieskijken.nl

Overgenomen door Netflix

Het had niet veel gescheeld of er was nooit een 3e en 4e seizoen geweest van Black Mirror. Ondanks dat de 1ste 2 seizoenen het goed deden op de Britse zender Channel 4, besloten de Britten toch om de stekker uit de serie te trekken.

Netflix had nog wel vertrouwen in de serie en kocht de rechten. Dat pakte goed uit, want het 3e seizoen kreeg lovende recensies van recensenten en kijkers en won zelfs 2 Emmy Awards. Daarnaast is het een enorme populaire serie op Netflix.

Het 4e seizoen is vanaf 29 december 2017 te zien op Netflix.

Bekijk hier de trailers van de 6 nieuwe afleveringen: