5 redenen om The Handmaid’s Tale te kijken!

Vanaf eind oktober is de serie The Handmaid's Tale te zien in Nederland. Nog niet gezien? Wij hebben 5 redenen voor je op een rijtje gezet waarom juist deze serie de moeite waard is!

Het verhaal

The Handmaid’s Tale te speelt zich af in de toekomst, in een totalitaire samenleving in de restanten van een door oorlog verscheurde Verenigde Staten. Weinig vrouwen zijn nog maar vruchtbaar en het geboortecijfer daalt.

Vrouwen die nog vruchtbaar zijn worden ontdaan van al hun rechten, worden gedwongen speciale kleding en kappen te dragen en worden gedwongen tot seksuele dienstbaarheid…

1. Het is eng

Een reden om naar The Handmaid’s Tale te kijken? Het is eng. En spannend. Niet op een horror-manier met veel bloed en messen. Dit is een tv-serie met een onderhuidse spanning die steeds verder oploopt. Wat gebeurt er als vrouwen in de toekomst geen rechten meer hebben en alleen als broedmachines worden gezien?

Tel daarbij nog een wereld op die volledig verpest is door religie en milieuvervuiling en je hebt een serie die je niet koud zal laten.

2. De uitstekende acteurs

Een tweede reden? De cast is geweldig. Hoofdrolspeelster Elizabeth kenden we al van haar geweldige rollen in series als Mad Men en Top of the Lake, maar speelt in The Handmaid’s Tale helemaal de sterren van de hemel. Ook acteurs als Alexis Bledel (Gilmore Girls) en Joseph Fiennes (American Horror Story: Asylum) verdienen een dikke pluim.

Maar stiekem geldt dat voor de gehele cast.

3. Mooi gefilmd

Nog een derde pluspunt? De serie is prachtig gefilmd. Er is veel aandacht geschonken aan het camerawerk, de belichting en de locaties.

Samengevat: de cinematografie is fantastisch.

Ook de outfits zien eruit om door een ringetje te halen. Aan ieder detail is aandacht besteed en dat maakt de serie zo geloofwaardig.

4. Iets om over na te denken

The Handmaid’s Tale is geen tv-serie voor tussendoor. Dit is een serie die je in de ban houdt en waar je nog lang over na zult denken. ‘The Handmaid’s Tale’ blijft je bij.

5. Dé Emmy winnaar

Ben je niet overtuigd door de bovenstaande punten? Dat kan. Maar de serie won dit jaar mooi wel 8 Emmy Awards, de belangrijkste tv-prijzen in de Verenigde Staten. Denk aan Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Elisabeth Moss), Beste Vrouwelijke Bijrol (Ann Dowd), Beste Vrouwelijke Gastrol (Alexis Bledel), Beste Scenario en Beste Regie.

Ook sleepte ‘The Handmaid’s Tale’ als eerste non-lineaire serie de belangrijkste Emmy-award binnen voor Beste Dramaserie binnen. Een mijlpaal.

Bonuspuntje?

En nog een bonuspuntje voor mensen die er niet van houden om maar 1 seizoen van een serie te zien? The Handmaid’s Tale kreeg een tweede seizoen van streamingplatform Hulu. Verwacht wordt dat het 2e seizoen in 2018 te zien is op Hulu. En hopelijk ook op Videoland.

Het eerste seizoen van The Handmaid’s Tale is vanaf 3 november geheel te bekijken op Videoland.