Vijfde seizoen van Luther

Yes! John Luther is terug. De populaire Britse detective krijgt een nieuw seizoen!

Seizoen 1 tot en met 4 hebben samen 16 afleveringen. Aan het einde van seizoen 4, dachten veel kijkers dat de serie definitief afgelopen was. Gelukkig lieten scenarioschrijver Neil Cross en hoofdrolspeler Idris Elba direct weten interesse te hebben in een nieuw seizoen.

Vandaag is officieel bevestigd, dat er een vijfde seizoen in première gaat. Seizoen 5 wordt uitgezonden door BBC America...

John Luther

Luther is begonnen in 2010 en uitgezonden door BBC One. In Nederland zijn de afleveringen uitgezonden door de NPO en in België door Canvas. Daarnaast is de serie populair op Netflix.

John Luther is een detective uit Londen. Dankzij zijn obsessie voor zijn werk, kan hij de meest ingewikkelde zaken oplossen. Maar vaak is hij roekeloos en overtreedt hij de regels. Hierdoor is hij minder geliefd bij sommige collega’s én ligt hij continu onder het vergrootglas van de inspectie.

John is écht een geniale politieagent. Maar zijn privéleven is écht een ramp. Het lijkt soms alsof hij een vernietigend effect heeft op alles om hem heen, inclusief de mensen waar hij het meeste van houdt…

Someone said to me once: hell isn’t empty because all the devils are here – John Luther

Intenst, spannend én meeslepend

Luther is absoluut een favoriet van de redactie van tvserieskijken.nl. Deze serie intenst, spannend én meeslepend, vanaf de eerste aflevering!

Idris Alba is een geweldig hoofdrolspeler. Het karakter van John Luther is extreem goed uitgewerkt. Het is niet voor niets, dat Idris een Golden Globe won voor zijn rol in deze serie. We zijn blij met de komst van een vijfde seizoen en raden deze serie van harte aan!