Afleveringen én seizoen 2 van La Casa de Papel, hoe zit dat?

La Casa De Papel is een spannende misdaadserie van Netflix, die sinds december 2017 online staan. We hebben enorm veel vragen gekregen over de afleveringen van deze televisieserie.

Daarom leggen we uit hoe het precies zit...

Het aantal afleveringen en seizoen 2?

Op IMDB staat dat Netflix’s La Casa De Papel 15 afleveringen heeft, maar op Netflix staan er maar 13. Hoe zit dat nou precies en wanneer gaat de serie verder?

Het verschil zit hem in de speelduur van de afleveringen. Je ziet op IMDB bij ”runningtime” dat de oorspronkelijke afleveringen een speelduur van 70 minuten hebben. De eerste 9 afleveringen, die in Spanje van 2 mei tot 27 juni 2017 zijn uitgezonden, zijn door Netflix omgezet in 13 afleveringen van 45 minuten.

Het 2de deel met 6 afleveringen is op 16 oktober begonnen in Spanje en liep tot 23 november 2017. Deze nieuwe afleveringen zullen volgens Netflix in april 2018 in Nederland te zien zijn.

Seizoen 2 vanaf 6 april 2018

Update 18-03-2018: Het is inmiddels bekend geworden dat seizoen 2 op 6 april 2018 op Netflix komt te staan.

Over La Casa de Papel

Voor iedereen die Spaanse serie nog niet gezien heeft vertellen we graag waar deze over gaat. La Casa de Papel volgt een aantal mysterieuze overvallers. De overvallers plegen een overval op ”De Koninklijke Munt van Spanje” en sluiten zich samen met de overvallen op in het gebouw.

De overvallers worden aangestuurd door een crimineel meesterbrein, die ondertussen de politie manipuleert om zijn plan uit te voeren. Maar wat is het plan precies?