Amazon koopt televisierechten van de serie ‘The Lord of the Rings’

Al langer waren er geruchten dat er een serie gemaakt zou worden rond Lord of the Rings. Maar nu is het officieel, want Amazon heeft aangekondigd dat het de televisierechten van de serie heeft gekocht...

Meerdere seizoenen en een spin-off

Nu de televisierechten officieel binnen zijn, kan Amazon melden dat het een tv-serie gaat maken van de beroemde fantasy-reeks van J.R.R. Tolkien. Ook werd bevestigd dat er meerdere seizoenen zullen volgen en dat er een mogelijkheid is voor een spin-off.

Prequel serie

De nieuwe serie zal zich afspelen in Middle Earth. Deze reeks wordt een zogenoemde prequel serie, met dank aan verhaallijnen die zich afspelen vóór ‘The Fellowship of the Ring’ van J.R.R. Tolkien.

Het is vooralsnog niet bekend wanneer de serie uitkomt of wie de hoofdrollen spelen.

Lord of the Rings

The Lord of the Rings reeks van de schrijver J.R.R. Tolkien werd tussen 1937 en 1949 geschreven en is één van de best verkochte boeken ooit. Ook won de reeks de International Fantasy Award en Prometheus Hall of Fame Award. Bezoekers van Amazon noemden ‘The Lord of the Rings’ hun favoriete boek van het millennium in 1999.

De verfilmingen van Peter Jackson die in 2001, 2002 en 2003 verschenen werden al even grote hits. Gezamenlijk brachten de films bijna 6 biljoen (!) dollar op. Ook wonnen de films 17 Oscars, waaronder voor ‘Beste Film.’

Beschikbaar in Nederland

De serie zal wereldwijd exclusief beschikbaar zijn – ook in Nederland – via de Prime Video app en online via PrimeVideo.com.