Beau’s Five Days Inside krijgt een tweede seizoen

Five Days Inside is een diepgaande documentaire serie met Beau van Erven Dorens. Hij gaat langs gesloten instellingen om erachter te komen hoe het is om in deze instellingen te verblijven.

Na de opnames in het brandwondencentrum zei Beau tegen zichzelf dat hij ermee wilde stoppen. In een emotionele bui belde hij zelfs de producent om te vertellen dat hij er na 6 afleveringen mee gaat stoppen.

Nu is bekend geworden dat het niet bij 6 afleveringen blijft. Five Days Inside krijgt een tweede seizoen!

Over Five Days Inside

In seizoen 1 van Five Days Inside bezoekt Beau van Erven Doren een hospice, een TBS-kliniek, een jeugdgevangenis, een opvang voor verslaafden, een wooninstelling voor gehandicapten én een brandwondencentrum. Door hier 5 nachten te slapen komt hij erachter hoe het is om daar te leven. Het zorgt voor intense televisie.

Brandwondencentrum

De 6de aflevering was een diepgaande en pijnlijke aflevering. Beau ging naar een brandwondencentrum. Daar werd hij geconfronteerd met de angst van iedere ouder. Hij maakte kennis met Johnny, een kind dat hete thee over zich heen had gekregen.

Five Days Inside liet zien hoe de brandwonden van het kind iedere dag moet worden schoongemaakt. Beau had veel bewondering voor de specialisten die het kind behandelde…

Binnen de muren van deze instellingen

Volgens Beau laat het programma zien wat er écht gebeurd in deze instellingen die normaal voor de buitenwereld gesloten zijn. Dit vind hij zelf het mooie aan het programma. Hij hoopt dat mensen nu meer te weten komen over deze instellingen.