Bij welke streamingdienst krijg je op seriegebied het meeste waar voor je geld?

In Nederland kunnen we kiezen uit verschillende videostreamingdiensten. Denk aan Netflix, Videoland, Ziggo/HBO en Amazon Prime. Maar bij welke streamingdienst krijg je op 't gebied van serie nu het meeste waar voor je geld? Besparingsplatform Kortingscode zocht het uit...

Streamingdiensten zijn populair

Streamingdiensten worden steeds populairder in Nederlander. Zo kijkt bijna de helft van de Nederlanders (49%) naar onder meer Netflix en Ziggo (HBO) De mensen tussen de 18 en 34 kijken zelfs gemiddeld zo’n 3,4 uur per dag.

Vooral series zijn enorm populair. Het serie-aanbod is dan ook groot. Maar bij welke streamingplatform krijg je nu het meest waar voor je geld?

Hoe duur zijn ze?

Je kunt natuurlijk eerst kijken naar de prijzen van abonnementen. Maar als je de prijzen van Netflix, Videoland, Ziggo HBO en Amazon Prime vergelijkt, dan blijken de prijzen te variëren tussen €5,99 – €8,99 per maand, Dat ligt relatief dicht bij elkaar.

Ondanks het kleine prijsverschil per dienst zijn er toch trucs om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld een account delen met je familie of vrienden. Of het hele aanbod proberen te kijken binnen de gratis maanden.

Andere criteria

Maar er zijn nog andere criteria. Wat dacht je van het aantal series, de IMDB rating, het genre, aantal seizoenen en het jaartal?

Dan blijkt uit onderzoek dat:

Netflix met 876 titels veruit de meeste series heeft. Je betaalt daar dan ook gemiddeld het minste per serie. €0,009 per stuk om precies te zijn. Even ter vergelijking: bij Ziggo (HBO) ben je meer dan 5x zo duur uit! Ook heeft Netflix de meeste kinderseries, terwijl Ziggo bijna geen aanbod heeft in die categorie.

Maar op Ziggo (HBO) hebben de series dan wel weer de gemiddeld hoogste IMDB rating. Dat gemiddelde cijfer is 7.67.

Dol op Nederlandstalig aanbod? Videoland biedt vooral Nederlandstalige series aan. En Amazon Prime heeft weer veel content in het Anime genre.

Welke dienst kiezen?

Wil je veel series voor het minste geld? En kijken je kinderen graag naar kinderseries? Dan zit je dus goed bij Netflix. Ga je voor kwaliteit? Kies Ziggo HBO. Zin in Nederlandstalig aanbod? Neem Videoland. En wil je anime? Dan is Amazon Prime wat voor jou.