De finale van Sense8 is 8 juni te zien op Netflix!

Tot verdriet van veel fans cancelde Netflix na 2 seizoenen de Netflix Original serie Sense8. Gelukkig komt er toch een 2 uur durende finale op 8 juni 2018 op Netflix...

Sense8 de Finale

De persoonlijke levens van de Sensates worden opzij gezet, wanneer het cluster, hun sidekicks en een aantal onverwachte bondgenoten samen een reddingsmissie moeten leiden. Hun doel? De toekomst van alle Sensates beschermen.

De makers

De makers van Sense8 zijn Lana en Lily Wachowski (ook bekend van onder meer The Matrix en V for Vendetta). De gerespecteerde scenarioschrijver Joseph Michael Straczynski schreef ook mee aan de serie.

De Netflix Orignal serie was voor het eerst te zien op 5 juni 2015 op Netflix.

Veel fans

Hoewel veel kijkers een beetje moesten wennen aan de serie (Sense8 komt traag op gang) bouwde de serie al snel een trouwe groep fans op. Ook de recensenten waren verdeeld over de serie. Toch kreeg Sense8 een 2e seizoen. Overigens kreeg deze reeks veel betere recensies.

Helaas toch gecanceld

Maar hoewel er besprekingen met de makers en cast liepen over het 3e seizoen, besloot Netflix toch onverwacht de stekker uit Sense8 te trekken.

De redenen? De besprekingen duurden te lang zodat de makers en cast soms al andere verplichtingen hadden, het is een dure serie en de CEO van Netflix, Reed Hastings, wilde meer series cancelen.

Dat viel niet in goede aarde bij veel fans. Zij starten onder meer petities om Netflix op andere gedachten te brengen. En dat hielp, want uiteindelijk kwamen de makers en Netflix overeen dat er nog een 2 uur durende finale zou komen.

Het verhaal

In Sense8 staan 8 vreemdelingen met elkaar in contact. Deze 8 wonen overal ter wereld en kunnen elkaar zien, horen, voelen én zelfs met elkaar communiceren. De 8 worden achterna gezeten door mysterieuze personen die denken dat ze een bedreiging vormen…