De hitserie ‘The Handmaid’s Tale’ is vanaf 3 november te zien op Videoland

Na het kopen van een hitserie als Hotel Babylon, heeft Videoland het weer voor elkaar gekregen: vanaf 3 november is daar het eerste seizoen van de Amerikaanse gerenommeerde serie 'The Handmaid's Tale' te zien...

The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale is gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood uit 1985. De serie speelt zich af in de toekomst, in een totalitaire samenleving in de restanten van een door oorlog verscheurde Verenigde Staten. Weinig vrouwen zijn nog maar vruchtbaar en het geboortecijfer daalt. Vrouwen die nog vruchtbaar zijn worden ontdaan van al hun rechten, worden gedwongen speciale kleding en kappen te dragen en krijgen een nieuwe naam.

Eén van die vrouwen is June (Elisabeth Moss) die na haar gevangenschap de naam ‘Offred’ krijgt. Haar naam verwijst naar ‘Of Fred’, de naam van haar commandant. Zij is door hem en zijn vrouw tot seksuele dienstbaarheid gedwongen, in de hoop dat zij zwanger wordt.

In deze angstaanjagende samenleving, waar slechts één verkeerd woord het eind van haar leven kan betekenen, probeert Offred te overleven. Haar doel? Haar dochter terugvinden…

Amerikaanse TV-hit

De Amerikaanse serie ‘The Handmaid’s Tale’- die in de VS wordt uitgezonden door streamingplatform Hulu – is één van dé tv-hits van het jaar. Niet alleen kreeg de serie uitstekende reviews, maar ook won de serie 8 Emmy Awards dit jaar. Dat ging om de Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Elisabeth Moss), Beste Vrouwelijke Bijrol (Ann Dowd), Beste Vrouwelijke Gastrol (Alexis Bledel), Beste scenario en Beste Regie.

Beste Dramaserie

Maar het allerbelangrijkste? ‘The Handmaid’s Tale’ sleepte als eerste non-lineaire serie de felbegeerde Emmy-award binnen voor Beste Dramaserie. Lees: voor het eerst won een serie die niet op een lineaire zender te zien is. Ook een mooie overwinning voor Hulu, die als streamingplatform veel minder budget heeft voor unieke content dan onder meer Netflix en Amazon.

Geweldige cast

Ondanks het kleinere budget van Hulu heeft Handmaid’s Tale een geweldige cast. Denk onder anderen aan Elisabeth Moss (Mad Men, Top of the Lake), Ann Dowd (Compliance, The Leftovers) en Alexis Bledel (Gilmore Girls).

Ook Joseph Fiennes (American Horror Story: Asylum, Shakespeare in Love), Samira Wiley (Orange is the New Black), Max Minghella (The Mindy Project) en O-T Fagbenle (The Five) zijn te zien.

Tweede seizoen

Overigens onthulde Hulu dat de premiere van The Handmaid’s Tale de best bekeken premiere van een serie ooit is op Hulu. Het streamingplatform heeft dan ook een tweede seizoen besteld. Naar verwachting is deze reeks in 2018 te zien.

Videoland

Het is dan ook knap dat Videoland voor Nederland na een prestigieuze serie als Babylon Berlin de online rechten van ‘The Handmaid’s Tale’ heeft weten te bemachtigen. Je kunt dan ook gerust spreken van een heuse stunt.

Het 1ste seizoen van ‘The Handmaid’s Tale’ is vanaf 3 november te zien op Videoland.