De Lord of the Rings serie

In 2001 ging The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring in première. Regisseur Peter Jackson had nog voor mogelijk kunnen houden dat het zo’n succes gigantisch zou worden.

Het succes werd nog groter met de komst van The Two Towers, The Return of the King en The Hobbit Trilogie, maar de The Lord of the Rings is nog niet afgelopen. Amazon gaat ons terugbrengen naar Middle East met een gloednieuwe televisieserie over The Lord of the Rings…

250 miljoen dollar voor de rechten

In november 2017 tekende Amazon een contract met HarperCollins en New Line Cinema om de rechten van J.R.R. Tolkiens creatie te kopen. Hier zou Amazon 250 miljoen dollar voor hebben neergeteld!

Duurste serie ooit

Amazon gaat de fantasieserie samen met de Tolkien Estate and Trust én boekenuitgevers HarperCollins en New Line Cinema produceren. Deze studio’s zullen zo’n 1 miljard dollar toekennen voor de productie van deze serie. Hiermee wordt het de duurste serie in de televisiegeschiedenis! Het geld zal worden besteed aan productiekosten, waaronder casting, het inhuren van producenten en de visuele effecten.

Peter Jackson

Amazon wil een succes van HBO’s Game of Thrones evenaren. Door 1 miljard dollar te investeren én Peter Jackson in te huren, laat Jeff Bezos zien dat hij het meent. Hiermee moet Amazon concurreren met één van de 5 Game of Thrones spin-offs die op de planning staan.

Omdat deze spin-off ook een gigantisch budget én een bewezen concept hebben, zal het een zware slag worden.

Hoeveel seizoenen zullen er komen?

Als onderdeel van de deal is afgesproken dat er 5 seizoenen worden geproduceerd.

Wanneer gaat The Lord of the Rings de serie in premiere?

Het is nog onbekend wanneer de serie in premiere gaan, maar door de deal van $250 miljoen moeten ze binnen 2 jaar beginnen met de productie.

Het verhaal

Het scripts is nog niet geschreven, maar de schrijvers kunnen verschillende wegen inslaan. Iedereen kent het verhaal van Frodo wel, waardoor de serie een prequel zal zijn van de films. Dit betekent dat de serie zich vóór het verhaal uit de films gaat afspelen, dus voor Bilbo de ring aan Frodo geeft.