De revival van Roseanne krijgt nu al een tweede seizoen van ABC

Niet iedere reboot van Amerikaanse series is een succes, maar de revival van de serie Roseanne is zo’n hit in de Verenigde Staten dat zender ABC nu al een tweede seizoen heeft besteld...

Revival van Roseanne

De Amerikaanse serie Roseanne liep van 1988 tot 1997 op de Amerikaanse zender ABC. De revival – het 10e seizoen – van de serie startte op diezelfde zender op 27 maart 2018.

Goede reviews

De revival bleek een hit. De recensenten waren overwegend lovend over deze reeks. Zij konden de humor, de acteurs en de aanpak van de problemen van de Amerikaanse arbeidersklasse in de serie wel waarderen.

Kijkcijfers

Ook de kijkers wisten de serie te vinden. De revival van Roseanne brak records. De première trok meer dan 18 miljoen kijkers en deed het zelfs beter dan succesvolle programma’s als NCIS en The Voice.

ABC breidde het 1ste seizoen dan ook uit van 9 naar 13 afleveringen en bestelde vervolgens ook nog eens een 2e seizoen.

Donald Trump

Leuk detail? In Roseanne wordt het onderwerp Trump niet uit de weg gegaan. Het personage Roseanne stemde in de serie dan ook op Trump als presidentskandidaat. Dat kon president Trump wel waarderen.

Na afloop van de première belde hij hoofdrolspeelster Roseanne Barr dan ook om haar te feliciteren met de succesvolle revival. Benieuwd of Trump de rest van het seizoen net zo leuk vindt.