De trailer van het tweede seizoen van The Crown is eindelijk te zien!

We hebben er even op moeten wachten, maar de trailer van het tweede seizoen van de hitserie The Crown is nu te zien. Al moeten we nog even wachten op het 2e seizoen dat op 8 december in première gaat op Netflix...

Het tweede seizoen

In het 2e seizoen staat het huwelijk van Queen Elizabeth en prins Philip onder grote druk. Prins Philip voelt zich opzij gezet en zoekt zijn heil ergens anders. Intussen gaat ook het huwelijk van prinses Margaret met Lord Snowdon niet goed.

En dan wordt Queen Elizabeth ook nog geconfronteerd met de Suez-crisis en de teloorgang van ‘haar’derde Minister President, Harold Macmillan, na een destructief schandaal…

Laatste seizoen voor Claire Foy

Het 2e seizoen zal het laatste seizoen voor The Crown zijn voor hoofdrolspeelster Claire Foy. Actrice Olivia Colman (bekend van onder meer Broadchurch) neemt in het derde en vierde seizoen de rol van Queen Elizabeth voor haar rekening.

Succes

Het eerste seizoen werd bedacht en ontwikkeld door Peter Morgan. Tegisseur Stephen Daldry (The Hours, Billy Elliot) en producent Andy Harries (The Queen) maakten het team compleet.

The Crown was vanaf 4 november te zien op Netflix. De verwachtingen waren hoog, vooral omdat The Crown op dat moment de duurste serie voor Netflix ooit was. Zo kostte de serie minimaal 100 miljoen pond.

Wel werd de serie lovend ontvangen door de recensenten en de kijkers. Op de site RottenTomatoes kreeg de serie een hoge waardering van 90%. Recensenten en kijkers roemden het acteerwerk, de prachtige locaties en de cinematografie. De serie won dan ook verschillende belangrijke tv-prijzen.

Netflix bestelde niet lang na het eerste seizoen een vervolg. Deze 6-delige reeks is vanaf 8 december te zien op Netflix. Een derde en vierde seizoen zijn in productie.

The Crown

The Crown is gebaseerd op het bekroonde toneelstuk ‘The Audience. Het eerste seizoen van de serie vertelt het verhaal over de jonge jaren van Queen Elizabeth II.

Queen Elizabeth II 25 en net getrouwd met Prins Philip. Na het overlijden van haar vader krijgt ze de moeilijke taak om ‘s werelds bekendste monarchie te besturen. Het Britse rijk is in verval en in de politieke wereld heerst chaos. Een nieuw tijdperk breekt aan …

Het 6-delige tweede seizoen van The Crown is vanaf 8 december te zien op Netflix.