De eerste Belgisch-Nederlandse Netflix Original serie ‘Undercover’ komt eraan!

De Fransen hadden al Marseille, de Italianen kregen Suburra en de Duitsers krijgen straks Dark, maar Nederland en België hadden nog geen Netflix Original serie. Tot nu, want 'Undercover' komt eraan in 2019!

Over Undercover

De 10-delige eerste Netflix Original serie Undercover is een Belgisch-Nederlandse samenwerking en is een fictieve misdaadserie die geïnspireerd is op een reeks ware gebeurtenissen.

Ferry Bouman is één van de grootste XTC-producenten in de wereld. Hij heeft een fijn leven in zijn villa op de grens van België en Nederland. Maar dit comfortabele bestaan verandert drastisch wanneer twee undercover agenten Bouman’s territorium betreden om zo zijn leven te infiltreren en het netwerk op te rollen.

Van Nico Molenaar

Showrunner van Undercover is Nico Molenaar (ook bekend van de serie Vermist). Niet alleen schrijft hij de scripts, maar ook produceert hij – samen Jan Theys (Salamander) – de serie. De regie is handen van Eshref Reybrouck (Cordon) en Frank Devos (Chaussée D’amour).

Vlaamse en Nederlandse acteurs

De cast bestaat uit Anna Drijver, Frank Lammers, Tom Waes (Nieuw Texas, Tegen de sterren op) en Elise Schaap (Valentino, Ja, ik wil! Matterhorn, Familie Kruys), Raymond Thiry (Penoza, Wolf & The Paradise Suite), Tim Haars (New Kids Turbo, Fake), Kevin Janssens (D’Ardennen, Vermist) en Huub Smit (New Kids, Riphagen & Bro’s Before Ho’s).

Wereldwijde lancering

Netflix werkt samen met productiebedrijf De Mensen (ook verantwoordelijk voor tv-programma’s als Blokken, Wauters vs. Waes, Beau Séjour), Dutch Filmworks en VRT zodat Undercover wereldwijd in première kan gaan op Netflix.

Overigens met uitzondering van Frankrijk, Oostenrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland waar de serie ook door lokale omroepen wordt uitgezonden.

De 10-delige Netflix Original serie Undercover is in 2019 beschikbaar op Netflix. De exacte datum is nog niet bekend.