Eindelijk! De serie ‘Dark is vanaf 1 december te zien op Netflix

Op vrijdag 1 december is het zover: dan is de eerste Duitse Netflix Original serie Dark op Netflix te zien. De verwachtingen zijn hooggespannen...

Duistere geheimen

In de Duitse stad Winden verdwijnen twee kinderen. Vier betrokken families gaan op zoek naar antwoorden. In hun zoektocht naar de dader komen ze in aanraking met het kwaad én de duistere geheimen van het kleine dorp. Maar dan neemt Dark een bovennatuurlijke wending die het verhaal terugvoert naar hetzelfde stadje in 1986.

Makers

De Netflix Original Dark is grotendeels geschreven door Jantje Friese. Ze produceerde de serie samen met onder anderen Erik Barmack en Kelly Luegenbiehl.

Barmack produceerde eerder afleveringen van Las Chicas del CableIngobernableClub de Cuervos en 3%. Luegnbiehl was ook producer van afleveringen van 3%.

Baran bo Odar regisseerde de serie.

Eerste Duitse Netflix Original serie

Netflix kondigde al eerder aan zich meer te richten op de lokale markten en dat betekent dat veel landen hun eigen Netflix Original serie kregen. Zo is daar al het Britse The Crown, het Franse Marseille en het Spaanse Las Chicas del Cable (Cable Girls).

Vanaf 1 december komt daar de Duitse serie Dark bij. De 10-delige thrillerserie is volledig in Duitsland geschreven, geproduceerd en opgenomen. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

Overigens krijgen Nederland en België ook een eigen Netflix Original serie: Undercover. Deze reeks is in 2019 te zien op Netflix.

De 10-delige serie is vanaf vrijdag 1 december te zien op Netflix