Het eeste seizoen van Mr. Mercedes is vanaf 29 maart te zien bij Videoland

De boeken van Stephen King mogen dan wel bestsellers zijn, de tv-series naar aanleiding van die boeken zoals Under the Dome en The Mist vielen wat tegen. Gelukkig is er ook nog Mr. Mercedes. En die serie is vanaf 29 maart te zien bij Videoland...

Mr. Mercedes

In de serie Mr. Mercedes rijdt een psychopathische moordenaar in in een gestolen Mercedes op een menigte mensen in. En er vallen meerdere doden en gewonden. Rechercheur Bill Hodges (Brendan Gleeson) onderzoekt de zaak, maar weet geen resultaat te boeken.

Maar als hij met pensioen is, neemt de moordenaar (Harry Treadaway) contact met hem op. Hodges besluit de zaak opnieuw te onderzoeken om daarmee een nieuwe moordpartij te voorkomen.

De makers

Het eerste seizoen van de serie werd gebaseerd op het boek Mr. Mercedes van Stephen King. David E. Kelley (ook bekend van series als Ally McBeal en Big Little Lies) is het brein achter de serie en is ook de showrunner van de reeks.

Stephen King, David E. Kelley, Jack Bender en Dennis Lehane zijn de uitvoerend producenten, terwijl Jack Bender verantwoordelijk is voor de regie.

Mr. Mercedes was voor het eerst te zien op 9 augustus 2017 op Audience Network.

Goede recensies

En in tegenstelling tot sommige andere film- en tv-bewerkingen van Stephen King kreeg Mr. Mercedes overwegend goede reviews.

Recensenten en kijkers vonden de reeks eng en spannend, maar hadden ook veel lof voor de humoristische dialogen, de sterke personages en de angstaanjagende plotwendingen. Niet voor niets krijgt de serie op IMDb een 8.0.

de tweede seizoen

Audience Network bestelde nog voor de finale van het eerste seizoen op zender Audience Network een 2e seizoen. Het team dat betrokken was bij het eerste seizoen, keert ook terug voor deze reeks.

Het 2de seizoen wordt gebaseerd op de King’s Bill Hodges Trilogy van Stephen King en bestaat uit 10 delen. Het is nog niet bekend wanneer deze reeks te zien is.

Het eerste seizoen van Mr. Mercedes is vanaf 29 maart te zien bij Videoland.