Het tweede seizoen van This is Us start vanavond op FOX

De meest succesvolle, nieuwe Amerikaanse serie van het afgelopen tv-seizoen was de dramaserie This is Us.

Zender NBC bestelde dan ook al snel een tweede en derde seizoen. De tweede reeks begint vanavond op de Nederlandse zender FOX...

Het tweede seizoen

Op de 37ste verjaardag van de drieling – ‘The Big Three’ – is Randall vastbesloten om een kind te adopteren. Kate doet intussen auditie, maar haakt af wanneer ze alleen maar slanke vrouwen ziet wachten. Kevin en Toby ruziën intussen over Kate.

In flashbacks zien we Rebecca de drieling meenemen naar de bioscoop nadat zij en Jack een heftige ruzie hebben gehad. Ziet Jack in dat zijn alcoholisme uit de hand loopt?

Bijzondere insteek

This is Us heeft een bijzondere insteek: door middel van ingenieuze flashbacks springen de kijkers door de tijd. Zo zien we hoe het nu met de zus en de twee broers gaan, maar verklaren de flashbacks naar vroeger – met vader Jack en moeder Rebecca – waarom de The Big Three zich nu zo gedragen.

Maar juist die flashbacks zitten verrassend ingenieus in elkaar. In die terugblikken naar vroeger schuilen verrassingen en plotwendingen die kijkers niet aan zien komen. En die wendingen zorgen ervoor dat veel kijkers een brok in de keel krijgen.

This is us is dan ook één van die series waar veel Amerikanen het de volgende ochtend over hebben met collega’s, vrienden en familie.

Lovende recensies

This is us ging in première op 20 september 2016 op de Amerikaanse zender NBC en werd laaiend enthousiast ontvangen door de recensenten. Ook de kijkers waren lovend. De kijkcijfers stegen en uiteindelijk werd de finale van het eerste seizoen bekeken door meer dan 12 miljoen Amerikanen.

De serie werd dan ook overladen met nominaties voor belangrijke tv-prijzen als de Emmy Awards en de Golden Globe Awards.

Het tweede seizoen

De verwachtingen voor het tweede seizoen waren dan ook hooggespannen. De eerste aflevering van het tweede seizoen was op 26 september 2017 te zien en trok zelfs nog meer kijkers dan de finale van het eerste seizoen. Bijna 13 miljoen Amerikanen stemden af op de serie. Ook deze aflevering werd enthousiast ontvangen door de recensenten en de kijkers.

Dat belooft wat voor de rest van het tweede seizoen.

Het tweede seizoen van This is us begint vanavond om 22.50 op FOX.