Kijken! Het tweede seizoen van Stranger Things staat vanaf 27 oktober op Netflix

Stranger Things is zonder twijfel één van de populairste Netflix Original series en naar de start van het tweede seizoen wordt reikhalzend uitgekeken. Maar zou het net zo goed zijn als 't eerste seizoen? Dat kunnen we vanaf 27 oktober zien op Netflix...

Tweede seizoen

Indiana, 1984. Ondanks de terugkeer van Will Byers uit de Upside Down zijn de inwoners van Hawkins nog steeds in de ban van de verschrikkelijke gebeurtenissen een jaar eerder. Alles lijkt weer normaal, maar schijnt bedriegt. Er heerst een dreigende duisternis voor alle overlevenden van het kleine stad…

Populaire serie

De Amerikaanse serie ‘Stranger Things’ is bedacht en gemaakt door de broers Matt en Ross Duffer. Het eerste seizoen stond vanaf 15 juli 2016 online op Netflix.

De serie groeide uit tot een van de populairste Netflix Original series en kreeg lovende recensies. Recensenten zagen de film als een hommage aan jaren tachtig films als E.T. en Stand by me. Kijkers konden ook de spanning en de onverwachte verhaallijnen waarderen.

De jonge hoofdrolspelers werden dan ook supersterren en Netflix bestelde al snel een tweede seizoen.

De eerste reviews

Maar zou dat tweede seizoen net zo goed worden? De eerste recensies zijn al op Rotten Tomatoes te vinden. Hoewel sommige recensenten de tweede reeks soms wel iets minder vinden, wordt het tweede seizoen nog steeds geprezen. De jonge vriendengroep heeft nog steeds die warme band, de verhaallijnen zijn ouderwets spannend en de makers hebben meer horror toegevoegd.

Dat klinkt veelbelovend.

Beyond Stranger Things

Overigens krijgt Stranger Things nu ook – net als de series Breaking Bad en The Walking Dead – een talkshow: Beyond Stranger Things. Na iedere aflevering van Stranger Things is er ook een nieuwe aflevering van de talk show te zien. Hierin zijn onder anderen de makers van de serie – The Duff Brothers – en de acteurs te gast. Samen met schrijver, producer, acteur en superfan van de serie Jim Rash nemen ze door wat in de aflevering ervoor gebeurde.

Heb je de aflevering nog niet gezien? Kijk dan nog niet de talkshow. Ditvanwege de spoilers.

Stranger Things

In een klein stadje in Indiana verdwijnt de 12-jarige Will Byers na een avondje Dungeons & Dragons. Zijn moeder Joyce Beyers begint samen met de lokale autoriteiten een onderzoek naar zijn vermissing. Ze ontdekken een reeks van mysteries.

Ook de beste vrienden van Will – Mike, Dustin en Lucas – zetten alles op alles om hem terug te vinden en belanden al snel in grimmige situaties.

De bewoners ontdekken een mysterie met verborgen experimenten, angstaanjagende krachten en het mysterieuze meisje Eleven …

Alle 9 afleveringen van Stranger Things 2 zijn vanaf 27 oktober te zien op Netflix.