Het derde seizoen van Gotham is vanaf 1 januari 2018 te zien op Netflix!

In de Batmanstrips en - films doken al schurken op als The Riddler en Catwoman opduiken, maar deze personages worden ook gebruikt voor de Amerikaanse serie Gotham. Het derde seizoen is vanaf 1 januari te zien op Netflix...

Derde seizoen

In het derde seizoen zet Gordon alles op alles om Hugo Strange en de krankzinnige Fish Mooney te vinden. Intussen nemen Bullock en Barnes het op tegen superschurken Oswald Cobblepot/Penguin, Edward Nygma/Riddler, de toekomstige Poison Ivy en Jervis Tetch (Mad Hatter).

De nog jonge Bruce Wayne ontdekt onderwijl meer over de moord op zijn ouders…

Badman strips

Gotham is geïnspireerd op de Batman strips. Al speelt het zich enkele jaren voor Batman af. De man achter de serie is Bruno Heller, ook bekend van series als The Mentalist en Rome.

Goed ontvangen

De serie was voor het eerst te zien op 22 september 2014 op de Amerikaanse zender Fox. Gotham werd goed ontvangen door de recensenten en de kijkers.

In 2014 won deze serie een Critic’s Choice Television Award voor ‘meest opwindende nieuwe serie’ en een Gracie Awards voor ‘buitengewone dramaserie.’

Dalende kijkcijfers

Het eerste seizoen werd prima bekeken. Helaas daalden vanaf het 2e en 3e seizoen de kijkcijfers. Het 4e seizoen – dat te zien is vanaf 21 september 2017 – doet het zo mogelijk nog slechter.

Gelukkig is er wel een deal met Netflix waardoor de serie wereldwijd goed wordt bekeken. Het is alleen de vraag of dat genoeg is voor een 5e seizoen.

Gotham

De jonge detective James Gordon werkt net bij de politiemacht van Gotham City wanneer hij één van de grootste moordzaken van de stad moet oplossen.

Het gaat om de moord op 2 miljardairs, de ouders van Bruce Wayne die later Batman wordt. James Gordon belooft de 12-jarige Wayne om de moorden op te lossen.

Al snel wordt Gordon commissaris van de politiemacht van Gotham en komt hij bekende schurken tegen als Gangster Fish, Selina Kyle, The Riddler en The Joker.

Het 3e seizoen van Gotham is vanaf 1 januari te zien op Netflix.