Het 8ste en laatste seizoen van Game of Thrones keert terug in 2019

We hoeven er nog 'maar' een jaartje op te wachten en dan is het zover, want in 2019 is het 8ste seizoen van de hitserie Game of Thrones te zien op HBO.

Een nadeel? Dit is ook écht het laatste seizoen.

Maar 6 afleveringen

Dat maakte zender HBO zelf bekend. Het 8ste seizoen van Games of Thrones (dat weer gebaseerd is op de boeken van George R.R. Martin) zal uit 6 afleveringen bestaan.

De makers

Ook werd bekend dat de bedenkers van de serie, David Benioff & D.B. Weiss, weer verschillende afleveringen zullen regisseren. David Nutter en Miguel Sapochnik zijn de andere regisseurs. Overigens regisseerden Nutter en Sapochnik al eerder afleveringen van Game of Thrones. Zij ontvingen ieder een Emmy voor ‘Best Directing.’

De schrijvers van deze reeks zijn David Benioff, D.B. Weiss, Bryan Cogman en Dave Hill.

Prima kijkcijfers

Het 8ste seizoen is meteen ook het laatste seizoen van Game of Thrones. En dat dit het laatste seizoen is, zal HBO best jammer vinden. Zo was de laatste aflevering van het zevende seizoen nog een kijkcijferrecord voor HBO.

Spin-offs

Maar geen nood, volgens Amerikaanse media en de blog van George R.R. Martin zijn er verschillende spin-offs van Game of Thrones in de maak. Zo zouden er op dit moment 5 spin-offs ontwikkeld worden. Geurge R.R. Martin zou betrokken zijn bij 2 van deze projecten.

Ook wordt het boek ‘Nightflyers’ van George R.R. Martin bewerkt tot een serie. Deze serie met onder anderen Gretchen Mol en Eoin Macken (The Night Shift) is te zien op de Amerikaanse zender Syfy. Het is vooralsnog niet bekend wanneer deze serie precies start.

Over Games of Thrones

In Game of Thrones voeren 7 adellijke families een machtsstrijd. Het doel? De troon van het continent Westeros. De huidige koning in het 1ste seizoen is Robert Baratheon. Hij weet dat anderen maar wat graag zijn positie innemen.

Maar dat is niet de enige bedreiging. Westeros wordt gescheiden van het verre noorden door een muur van ijs en achter deze muur trekt het kwaad op …

Het 8ste en laatste seizoen is in 2019 te zien op HBO. Een exacte datum is op moment van publicatie van dit bericht nog niet aangekondigd.