Het Achtste seizoen van The Walking Dead begint vanavond op FOX!

Het zevende seizoen van The Walking Dead was een uitputtingsslag voor de groep overlevenden maar in het achtste seizoen vechten ze terug. Dat kun je vanavond met eigen ogen zien om 22.00 op de Nederlandse zender FOX.

Wij waren bij de exclusieve première, die eerder op de avond plaatsvond en moesten zelfs nog vluchten voor een paar zombies!

Achtste seizoen

Vorig seizoen moesten Rick Grimes en de groep overlevenden hun dodelijkste uitdaging tot nu toe zien te overleven. Door de veiligheid binnen Alexandria, waren ze minder op hun hoede, maar al snel werden ze eraan herinnerd hoe wreed ‘hun’ wereld kan zijn.

Maar in het Achtste seizoen zijn de ‘Saviors’ met meer, hebben zij betere wapens en zijn ze meedogenlozer dan ooit. Het wordt oorlog!

In Nederland te zien

Het Achtste seizoen van The Walking Dead ging op 22 oktober 2017 op de Amerikaanse zender Fox in première. En binnen 24 uur na de Amerikaanse première is de serie te zien op de Nederlandse zender FOX. Leuk detail: de première van het Achtste seizoen is meteen de 100ste aflevering van The Walking Dead.

Overwegend positieve reviews

De eerste reviews over het Achtste seizoen zijn redelijk positief. Zo oordelen verschillende Amerikaanse media dat de serie weer op stoom is en dat de makers wat gedaan hebben met de klachten van kijkers. Zij vonden het zevende seizoen soms wel heel grimmig. Al zijn sommige recensenten op RottenTomatoes ook van mening dat The Walking Dead zijn beste tijd al gehad heeft.

The Walking Dead

The Walking Dead was voor het eerst te zien 31 oktober 2010 op de Amerikaanse tv-zender AMC en is gebaseerd op de gelijknamige strip van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard.

Politie-agent Rick Grimes ontwaakt na een auto-ongeluk in het ziekenhuis en ontdekt dat er een zombie apocalyps heeft plaats gevonden. Het zombie-virus zorgt ervoor dat ieder mens die gebeten wordt, in een ‘Walker’ zal veranderen. Samen met een wisselende groep van overlevenden proberen Rick en zijn zoon te overleven.

Spin-offs

De serie bleek zo succesvol, dat een aantal spin-offs kreeg als Fear the Walking Dead, Fear the Walking Dead Flight 462, Fear the Walking Dead: Passage en de talkshow Talking Dead.

Het achtste seizoen van ‘The Walking Dead’ is vanaf 23 oktober iedere maandag te zien om 22.00 uur op FOX.