Hitserie Major Crimes stopt na 6 seizoenen

Slecht nieuws voor de fans van de Amerikaanse serie Major Crimes: na 6 seizoenen trekt zender TNT de stekker uit de serie. De fans zijn boos...

Spin-off van The Closer

Major Crimes is een spin-off van de populaire Amerikaanse politieserie The Closer (met Kyra Sedgwick) die 7 seizoenen liep op zender TNT. Nadat The Closer eindigde, begon op diezelfde zender Major Crimes.

Een groot deel van de cast van The Closer – afgezien van Kyra Sedgwick als leidinggevende en J.K. Simmons – bleef. Ook Mary McDonnell pakte haar oude rol van Captain Raydor weer op en ging nu verder als leidinggevende van het rechercheteam in Major Crimes.

De serie scoorde prima…

Major Crimes werd al bijna net zo populair als voorganger The Closer. De serie scoorde prima op zender TNT, bouwde al snel een grote schare fans op en werd ieder seizoen verlengd.

Tot nu.

TNT wil meer gewaagde en prestigieuze series uitzenden

Toch werd de stekker uit deze populaire serie getrokken. Dat komt hoogstwaarschlijk door de leidinggevende van TNT, Kevin Reilly, die een nieuwe koers wil varen. Hij wil dat kabelzender TNT meer gewaagde en vooral meer prestigieuze tv-series gaat uitzenden. Vooral wanneer de series door hun eigen productiehuis – want goedkoper en lucratiever – gemaakt worden.

Een populaire series als Rizzoli & Isles sneuvelde daardoor al eerder, Major Crimes is het meest recente slachtoffer van deze strategie.

Veel fans zijn boos!

De makers van Major Crimes gaven al op social media aan dat ze allesbehalve blij zijn met de beslissing van TNT. De fans reageren nog bozer. Zij vinden het onbegrijpelijk dat een serie die zo goed scoort van het scherm af wordt gehaald. De fans zijn dan ook een actie begonnen en hopen dat de serie een nieuw onderkomen op een andere zender krijgt.

Zesde en laatste seizoen

Het zesde seizoen begint 31 oktober 2017 op TNT en is daarmee meteen de laatste reeks. De serie eindigt met een twee uur durende finale op 31 januari 2017.

Major Crimes

Major Crimes gaat verder waar voorganger The Closer ophield. Afdelingshoofd Johnson (Kyra Sedgwick) is weg en Captain Raydor (Mary McDonnell) is haar vervanger. Maar dat is geen makkelijke klus voor Raydor Als voormalig tegenstander van Johnson moet ze het vertrouwen van haar team zien te winnen.

Maar het team treurt nog steeds om het vertrek van Johnson en de teamleden hebben daarbij geen vertrouwen in Raydor als afdelingshoofd …